Днес жената тръгва сутринта и има-няма 30 сек звъни . "слизай някой е разбил Пунтото"Слизам, оглеждам - Няма следи от насилие. Отварям вратата и тя ми овисва в ръката Пооглеждам и:1. Оста на долната панта я няма никаква, сиреч двете части на пантата се движат перпендикулярно на оста2. Винта който трябва да я притяга си седи навит в нещо. Развих го - той така или иначе не държи вече нищо.Въпросите:1. как се сваля вратата - на първо четене тръгнах да я вдигам (при развит долен винт, горната панта май само виси. Няма винтове или крепежни елементи). В последствие мернах кабелите за ел.джамчите и тръгнах да свалям корите за да разкача кабелите. и там умрях - от студ Нещо не можах да извадя горният край и понеже ми беше студено го прибрах в гаража до обяд.2. как се вадеше (щото преди 2-3 години я свалях) кората? Вади се от гуменото уплатнение или се вадеше нагоре директно с него?3. какво може да се е скъсало в пантата и най-вече КАК/ЗАЩО, при условие че вчера аз лично я паркирах и нямаше никакви признаци за проблем. Вратата се отваряше и затваряше идеално леко и плавно без никакви скърцания или усилияПредварително Благодаря на всички дето ще помогнат
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто МК1, врата, панта - драма най-страшна
Collapse
X
-
Пунто МК1, врата, панта - драма най-страшна
● MB Е320 CDI 4 Matic 11.2007 ● Mazda 3 BL 08.2011 ● Toyota Hilux 2,5 D-4D 05.2007 ● Punto 1,2 SPI 10.1998 ●
o Експертни оценки на имоти. Бизнес оценки oЕтикети: –
-
Виж тук http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...ir_Manual_PDF/Вътрешната кора е на пластмасови копчета-надига се първо странично, после отдолу и накрая с повдигане нагоре се вади.Конектора за проводниците се завърта леко и вади с издърпване.Оста на пантите, по спомен е болт М6 със самоконтреща глава/или пружинен щифт.Ex. Grande Punto Driver
-
Ето го и проблема:скъсан щефт (ос) на долната панта. Не мога да си представя към зор и видял, при условие че нито е скърцал нито е имало проблем с отварянето до преди проблема Вратата ще бъде оправена с любезното съдействие на nikolai chanev . Добре че му си намираше една панта под ръка, че из магазините ги няма никакви● MB Е320 CDI 4 Matic 11.2007 ● Mazda 3 BL 08.2011 ● Toyota Hilux 2,5 D-4D 05.2007 ● Punto 1,2 SPI 10.1998 ●
o Експертни оценки на имоти. Бизнес оценки o
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар