Днес жената тръгва сутринта и има-няма 30 сек звъни . "слизай някой е разбил Пунтото"Слизам, оглеждам - Няма следи от насилие. Отварям вратата и тя ми овисва в ръката
Пооглеждам и:1. Оста на долната панта я няма никаква, сиреч двете части на пантата се движат перпендикулярно на оста2. Винта който трябва да я притяга си седи навит в нещо. Развих го - той така или иначе не държи вече нищо.Въпросите:1. как се сваля вратата - на първо четене тръгнах да я вдигам (при развит долен винт, горната панта май само виси. Няма винтове или крепежни елементи). В последствие мернах кабелите за ел.джамчите и тръгнах да свалям корите за да разкача кабелите. и там умрях - от студ
Нещо не можах да извадя горният край и понеже ми беше студено го прибрах в гаража до обяд.2. как се вадеше (щото преди 2-3 години я свалях) кората? Вади се от гуменото уплатнение или се вадеше нагоре директно с него?3. какво може да се е скъсало в пантата и най-вече КАК/ЗАЩО, при условие че вчера аз лично я паркирах и нямаше никакви признаци за проблем. Вратата се отваряше и затваряше идеално леко и плавно без никакви скърцания или усилияПредварително Благодаря на всички дето ще помогнат

Коментар