Колеги,искам да се допитам до вас,за следната кола.Вчера спазарих един Нисан Примера 1.6 16в 90 коня 98 година ,за много добра цена.Но собсвеника ми каза ,че хар4чела масло по около 500 гр на 3-4 хиляди километра.Всичко останало ми хареса много в нея и направо съм влюбен.Малко изневерявам на марката ,но не намерих италианка за моите изисквания,за което много съжелявам Та въпроса ми е на колко ще ми легне ,ако примерно са гумички и на колко ще ми легне ако са сигменти
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да я купя ли???
Collapse
X
-
1.6 16v е 99 к.с., aко е 90к.с. е по-рядко срещан ДВГ.Здравички са като цяло, но 1.6 16в 99к.с. е тромав двигател, купето е тежко.Не е никак маневрена, предимство при обслужването е, че е с верига.Не е и никак икономична.Това са моите преки наблюдения.За масления харч не мога да помогна.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
ASX
Ами относно двигателя в обявата пишеше че е 90 коня ама ще питам пак.А относно маслото съм склонен да направя компромис с това ,защото всичко друго в колата страшно много ми хареса.Мале само каква возия има...И клима си има и е сребриста и газов инжекцион и зимни гуми ,абе направо приказка,ама ще видим колко е свястнаNissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
точно пък данъка да е водещ при избора на кола плащаш го 1 път годишно- разликата е 100 лв, 100 делено на 12 месеца = 8 лв всеки месец на 30 дни.... 27 стинки горе долу на ден ще плащаш повече, но пък като тръгнеш да изпреварваш поне няма да ти трпери сърцето ще може ли няма ли да може, тоя ще даде ли газ или не... според мен специално заради единия данък е глупаво да те спре да си купиш по-мощна кола.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
s
pakumba написа:точно пък данъка да е водещ при избора на кола плащаш го 1 път годишно- разликата е 100 лв, 100 делено на 12 месеца = 8 лв всеки месец на 30 дни.... 27 стинки горе долу на ден ще плащаш повече, но пък като тръгнеш да изпреварваш поне няма да ти трпери сърцето ще може ли няма ли да може, тоя ще даде ли газ или не... според мен специално заради единия данък е глупаво да те спре да си купиш по-мощна кола.Nissan Primera 1.6 16v P11
ex.Fiat Bravo 1.6 16v
Коментар
-
Примерата е много добър автомобил, малко й е по - скъпичка поддръжката от тази на Браво, но пък е по - рядко.1)Горенето на масло зависи не само от състоянието на ДВГ-то, но и от начина на каране... Ако текущия собственик я натиска много по високите обороти нищо чудно да погорва масълце...2)кола с 13 коня повече няма кой знае каква разлика при изпреварване... ако говорим за 40-50 к.с. разлика ДА, ама вие изкарахте, че едва ли не няма да може да изпреварва с 13коня по - малко Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 3)Возията наистина е много добра4)Не е вярно, че не е маневрена.5)Не е вярно, че не е икономична... гарантирам, че гори по - малко от БравотоОпределено можеш да заложиш на японската силаM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Имам приятел, който продава японски авточасти в София. По негов съвет на времето търсих Нисан Примера КОМБИ. Защо комби? Защото правел добър оборот с носачи за седан, докато за комби - почти не. Yellow_Flash_Colorz_PDT_19Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
msotiroff написа:Примерата е много добър автомобил, малко й е по - скъпичка поддръжката от тази на Браво, но пък е по - рядко.1)Горенето на масло зависи не само от състоянието на ДВГ-то, но и от начина на каране... Ако текущия собственик я натиска много по високите обороти нищо чудно да погорва масълце...2)кола с 13 коня повече няма кой знае каква разлика при изпреварване... ако говорим за 40-50 к.с. разлика ДА, ама вие изкарахте, че едва ли не няма да може да изпреварва с 13коня по - малко Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 3)Возията наистина е много добра4)Не е вярно, че не е маневрена.5)Не е вярно, че не е икономична... гарантирам, че гори по - малко от БравотоОпределено можеш да заложиш на японската силаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Хубава е Примера-та, но не се подвеждайте от митовете за здравите японски автомобили, немската прецизност и чупливите италянки. Това беше истина до преди 15г. Имаме в офиса 2 японки с 1.6 16V вдигатели(Каризма и Лансер на по 7-8г вече). Например точно на 130 хиляди им се наложи смяна на предниците(носачи, амортисьори и др. подробности около тях) и на мойта Брава на същите километри смених същите заводски чаркове. Не ми харесват колкото на фиат-а ’удобствата’ - комфорта в купето, сервото им е по-тежко, климата им сработва по-бавно(макар и да не ги убива като на мойта), разхода им е по-висок. Като + са много пъргави в ниските обороти, но за сметка на високите.Иначе Примера-та е хубав избор, стига да не се доверяваш на прекомерни митове и разхода на масло да не се окаже в пъти по-висок. Не съм привърженик на ’отваряне’ на двигателя и бих го отложил максимално възможно.
Коментар
-
Ами да Ти е честита, със здраве да си Я караш и повече безаварийни километри .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар