Danchojn написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разпробиване на магаре при смяна носачи
Collapse
X
-
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
u_bo
pakumba написа:.. започвам да се замислям дали да не си поръчвам части от чужбина, има кой да ми ги купува и праща
Коментар
-
u_bo написа:pakumba написа:.. започвам да се замислям дали да не си поръчвам части от чужбина, има кой да ми ги купува и пращаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Значи още една причина да не си купувам нови носачи - не се знае в коя маза са набивани тампоните. За сега съм сменял 3 броя носачи с такива втора употреба от както съм взел колата (55000 км съм минал) за по 20 лв. парчето. (общо 60 - без труд, аз си ги сменям) и не съм попадал на носач дето да не пасва. И това е всичко което съм сменял по предницата. А разправят че фиятите имали слаби предници..... А интересно защо се разбиват само тампоните. В мазата сега имам един куп носачи със здрави шарнири за тампони....(задни).
Коментар
-
Joro написа:Значи още една причина да не си купувам нови носачи - не се знае в коя маза са набивани тампоните. За сега съм сменял 3 броя носачи с такива втора употреба от както съм взел колата (55000 км съм минал) за по 20 лв. парчето. (общо 60 - без труд, аз си ги сменям) и не съм попадал на носач дето да не пасва. И това е всичко което съм сменял по предницата. А разправят че фиятите имали слаби предници..... А интересно защо се разбиват само тампоните. В мазата сега имам един куп носачи със здрави шарнири за тампони....(задни).Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
u_bo
///// написа:Случвало ми се е да монтирам такива "непасващи" носачи, но винаги пасват с леко зашмиргиляване на ламарините на тампоните! Просто гледай къде подпират на "магарето" (защото това е причината да не дойдат отворите) и лекичко така с ъглошлайфа! Това е изпитан нееднократно метод!
Коментар
-
pakumba написа:Danchojn написа:pakumba написа:ситуацията е следната:1 бях с оригиналните носачи от завода, но се разбиха2. смених ги с носачи от ем комлект, няква марка с Л ама я забравих, в окачване има тема по върпоса. очевидно е, че още тогава се е наложило да ми разпробият малко магарето, защото след като и те се разбиха много бързо си рециклирах оригиналните и ги сложих. естествено е, че с оригиналните проблеми нямах/нямам с пасването. вчера единия от новите пасна перфектно, но дрия даде отклонение, което ми се вижда доста. така че се явяват 2 смени на носачите след завода и при двете иска допълнително напасване, такива са частите. а марката на сегашните не искам да споменавам, защото случая може дса се окаже изолиран и случаен и би било тъпо 1000 човека да прочетат това и да не си купят такива носачи заради случаен дефект. ще сменя носача в магазина с друг и пак ще пробвам, ако и тогава не пасне добре ще видим.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
ами колеги благодаря ви за идеите, аз за повечето съм се сетил, но нямам условията за да ги направя, нито пък мога да си позволя да се разхождам с носача наляво -надясно и да нямам кола, освен това една такава интервенция е свързана с вземане на отпуска...знаете как е- някакви пълни простотии са това, да не пасва гайката..., но нека се оправи времето и ще го сменя носача/ако пасне/ ако не го връщам и от италианеца си намирам един читав... горе долу се познават на външен вид и опипванеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар