Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви гуми на джанти 14 6J.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какви гуми на джанти 14 6J.

Въпроса е дали на въпросните джанти ще паснат гуми 185/65.Някъде имаше и таблица за това според широчината на джантата какви гуми могат да се поставят ама не я откривам.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Re: Какви гуми на джанти 14 6J.

Tornado написа:
    Въпроса е дали на въпросните джанти ще паснат гуми 185/65.Някъде имаше и таблица за това според широчината на джантата какви гуми могат да се поставят ама не я откривам.
    ще паснат, разликата е 31мм, което е допустимо
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Re: Какви гуми на джанти 14 6J.

alvanovo написа:
      Tornado написа:
      ще паснат, разликата е 31мм, което е допустимо
      Коя разлика?

Коментар

Ако става въпрос за Браво 1.4 препоръчителните са 175/65/14, а тези които искаш да слагаш са с 13мм повече. Аз в момента карам с 20мм по-големи в диаметър гуми и проблем не съм видял. Взех едни 14-ки наскоро и за другата зима мисля да съм също със 185/65/14
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
          Ако става въпрос за Браво 1.4 препоръчителните са 175/65/14, а тези които искаш да слагаш са с 13мм повече. Аз в момента карам с 20мм по-големи в диаметър гуми и проблем не съм видял. Взех едни 14-ки наскоро и за другата зима мисля да съм също със 185/65/14
          Става на въпрос не за това какви гуми да поставим на Браво или Брава ,а дали джанти 6 J ще се напаснат добре с гуми 185.

Коментар

Стават няма проблем, ако искаш виж и тук препоръчителните размери гуми и джанти за модела: http://www.avtogumi.com/bg/tires_config/index.php
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Отговарям на въпроса- при мене джантите също са стоманени 6J и съм с гуми 185/60/14 и проблеми с прилягането на джантата няма.Най-лесно за смятане на размер гума-джанта е примерно тия 6J се умножават по 2.54см и се получава 152.4мм а минималното размер за правилно прилягане гума-джанта е тая широчина (в случая 152.4) +30мм= 182.4 мм т.е гумите ти трябва да са широки поне 185мм. Широчината на джантата се отнася само към тоя размер на гумата и дали височината ще е 65 или 60% от ширината е въпрос на избор и калкулация. :D
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                Отговарям на въпроса- при мене джантите също са стоманени 6J и съм с гуми 185/60/14 и проблеми с прилягането на джантата няма.Най-лесно за смятане на размер гума-джанта е примерно тия 6J се умножават по 2.54см и се получава 152.4мм а минималното размер за правилно прилягане гума-джанта е тая широчина (в случая 152.4) +30мм= 182.4 мм т.е гумите ти трябва да са широки поне 185мм. Широчината на джантата се отнася само към тоя размер на гумата и дали височината ще е 65 или 60% от ширината е въпрос на избор и калкулация. :D
                Е те т`ва е правилния отговор !!! :D
                Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

А дали на 6J мога да сложа по тесен профил като 175/65/14,в момента съм с 185/60/14-на 6J и много добре изпълва джантата, за тази джанта става въпрос.
                  Фиат завинаги!!!!
                  Фиат Типо-1.4 75кс.
                  Фиат Палио-1,7 ТД 70кс. 6000к и аз прогледнах
                  фиат Крома 1.9 Multijet 16V-мечта

Коментар

Може,но няма да залепват плътно ....
                    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                    Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

KОМБИНИРАНЕ НА ГУМИ И ДЖАНТИОт голямо значение за поведението на всеки автомобил е правилното комбиниране на гумите и джантите. Всяко несъответствие в тяхната конфигурация води до неприятности като: промяна показанието на скоростомера, повишаване разхода на гориво, намаляване стабилността на автомобила. Преди да се направят промени в размера на гумите и джантите трябва да се спазят някои правила.Широчината на джантата обикновено е по-малка от тази на гумата, за да се получи сигурно прикрепване. Например, гума с широчина 185 мм трябва да се монтира на джанта с широчина 6 инча (152,4 мм), въпреки, че 7 инча (177,8мм) е размер, по-близък до 185 мм. За да се получи по-добро прикрепване гумата трябва да е по широка от джантата с около 30 мм. Това е така, защото широчината на гумата се измерва в най-изпъкналата й част, където разстоянието е по-голямо от това между вътрешните ръбове, прикрепящи гумата към джантата.Отговорих си сам и все пак мерси на взелите участие в темата.На 5,5 J Може да се монтират - 165,175,185На 6 J Може да се монтират - 185,195,205Намерих и това което търсех :D http://www.rims-n-tires.com/rt_specs...&text1=&text2=
                      Прикачени файлове

Коментар

Working...
                      X