null.zero написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Първа и втора скорост трудно влизат
Collapse
X
-
Да да..... Говорете ми на мене за съединители.... От както съм взел колата съм сменил 2. Преееба ми се съединителя... смених го и след 5000 км пак го смених, защото предишния път ми беха набутали некакво менте... ( То аз съм си виновен, като не си смених съдинителя при моя монтиор ама) куха леикаПродавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D
Коментар
-
6ma7ka7a написа:За колегата вандал аз до сега не съм виждъл скоростна кутия със синхронизатори на първа и на задна(сигурно има) а щом няма синхронизатор на първа значи неможе я вакраш в движение или ще стане но с мъки по принцип на всички коли първа не трябва да може да влиза във движиение.
Коментар
-
Хора я дайте малко акълна 7 януари регистрирах едно Браво на 10 скасах жило - при смяната не ми беше много добре настроен педала - което не ми пречеше особенно само ме дразнеше на 2 февруари имах проблем с смяната на скорости след по дълго пътуване (30-50км. и не зависи от броя превключвания) 1 и 2 и задна не влизаха изобщо - обаче като я оставя час два после нямаше проблем , обаче това означава че не може да се отдалечиш .на 10 февруари смених целия съединител имало шчъпени 3-4 прожини иначе дисковете изглеждали добре макар и да бил оригиналния съединител (на 110 000 км е)като ми го оставиха педала по ниско защото щял да се огризе малко в началото и щял да се качи до дето му е мястото . Дотук добре обаче днес е 4 март едвам се върнах от Котел с 3 почивки от по 1:30 (докато поне успея да включа 2ра)и накрая на въже щото ще стане пак светло до де се пребера . Та равносметката е 800 км. пак ли стана за смяна незнам да рева или да се смея не съм най=добрия шофьор ама знам какво съединител и как се оперира с него . Сега ми дават акъл да ми дигнат само педала нагоре щело да се оправи ама мен ме притеснява еекта с повечето км. защото не зависи от броя превключвания , защото ба градско 20 км. не ми правеше проблим .Ако някои го е "ял тоя .." ще съм много благодарен ако сподели патилата си
Коментар
-
wwwroot написа:Хора я дайте малко акълна 7 януари регистрирах едно Браво на 10 скасах жило - при смяната не ми беше много добре настроен педала - което не ми пречеше особенно само ме дразнеше на 2 февруари имах проблем с смяната на скорости след по дълго пътуване (30-50км. и не зависи от броя превключвания) 1 и 2 и задна не влизаха изобщо - обаче като я оставя час два после нямаше проблем , обаче това означава че не може да се отдалечиш .на 10 февруари смених целия съединител имало шчъпени 3-4 прожини иначе дисковете изглеждали добре макар и да бил оригиналния съединител (на 110 000 км е)като ми го оставиха педала по ниско защото щял да се огризе малко в началото и щял да се качи до дето му е мястото . Дотук добре обаче днес е 4 март едвам се върнах от Котел с 3 почивки от по 1:30 (докато поне успея да включа 2ра)и накрая на въже щото ще стане пак светло до де се пребера . Та равносметката е 800 км. пак ли стана за смяна незнам да рева или да се смея не съм най=добрия шофьор ама знам какво съединител и как се оперира с него . Сега ми дават акъл да ми дигнат само педала нагоре щело да се оправи ама мен ме притеснява еекта с повечето км. защото не зависи от броя превключвания , защото ба градско 20 км. не ми правеше проблим .Ако някои го е "ял тоя .." ще съм много благодарен ако сподели патилата сиPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Колега за мен това не е масло.Старата кола съм я карал близо 4000км.без масло в скоростите и нямаше проблем,после сипах и разлика нямаше.Нито е имало виене на скорости нито трудно превключване,това си е съединител или щангите като загрее и пластмасовите втулки омекват и неможе да се нацели предавката.FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
Аз също имам такъв проблем и със сигурност не е от маслото, защото го смених (Tutella ZC75 Synth) и пак като позагрее скоростите влизат по-трудно.wwwroot написа:Сега ми дават акъл да ми дигнат само педала нагоре щело да се оправиAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Re: Първа и втора скорост трудно влизат
Flow написа:RoMeO_156_GTA написа:Имах проблем и трудно вкарвах първа скорост . Смених маслото и нямаше особено подобрение . Сега от няколко дена и втора вече влиза със зор , особено ако колата е била на свободна . Но пък първата влиза по-лесно . С другите нямам проблем засега . Пробвах едно Пунто с твърд педал и неговите скорости се сменяха с един пръст Моя не е нито твърд , нито мек , някъде по средата Писна ми от Фиаткарам Punto
Коментар
-
Tornado написа:null.zero написа:вярно, и аз трябва почти да спра за да вкарам първа, и напълно да спра, за да вкарам задна без хърррррр.карам Punto
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар