Колеги, някой знае ли майсор, които да ми навие нова резба на главината и въобще възможно ли е това.Снощи с ужас установих, че 3 от четирите болта са хлабави и се въртяха на ръка.Решението ми е или да се навие нова резба или друга главина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Резба на главината - нарушена
Collapse
X
-
Отговора е един нова главина. Не си прави експерименти и не се доверявай на "майстори" които си мислят че могат да я направят. Всеки майстор уважаващ работата си би те изпратил в магазина за новаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
на кромата на всяко колело по 1 болт беше зле, а в последствие почти всички резби ги оправяхме. това се случва заради гайковертите по гумаджийниците, не им давайте да натягат с тях. та на кромата сигурно сме й оправили 10 резби, купихме си метчик беше 12х1.25 не знам при теб каква е стъпката и да ти кажа 100 000 км няма проблем с товаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
doofiat написа:Днес разучих и се оказа, че нова главина е около 25-26 лв.Няма смисъл да се занимавам с нарязване на резби и глупости.A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Re: Резба на главината - нарушена
doofiat написа:Колеги, някой знае ли майсор, които да ми навие нова резба на главината и въобще възможно ли е това.Снощи с ужас установих, че 3 от четирите болта са хлабави и се въртяха на ръка.Решението ми е или да се навие нова резба или друга главина.Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Neno Er написа:doofiat написа:Колеги, някой знае ли майсор, които да ми навие нова резба на главината и въобще възможно ли е това.Снощи с ужас установих, че 3 от четирите болта са хлабави и се въртяха на ръка.Решението ми е или да се навие нова резба или друга главина.
Коментар
-
Ами аз като купих колата и 16-те резби бяха повредени и на 16-те болта резбите бяха станали като на трион! Отидох до магазина за Лада и си купих 16 бр. по 80 ст/бр. Резбите на главините прекарах с метчик и сега си стягам гумите с гайковерта - никакъв проблем вече толкова време!Все пак зависи колко са повредени резбите, колега!Да кажа още, че при смяна предната главина има една малка уловка - едната черупка на лагера остава на старата главина и обикновено излиза от там с... ъглошлайфа - няма начин! Така, че са необходими и едни парички и за лагера!За колегата, който твърди, че гайковерта стяга по силно от кръстачката - на грешен път е! Правил съм практически експеримент - 10 атмосфери пускам на гайковерта и стягам болтовете на гумите! След това с обикновена кръстачка пробвам дали ще се "дооберат"! Ами дообират се и то доста! А и не съм силен (70 кг съм)!Нашите автомобили са с най-ситната резба на болтовете на гумите (1,25 mm) и това е причината за честото им нарушаване, а не гайковертите!Прието е на леките автомобили затягащия момент на болтовете на гумите да е около 6 кг/m (60 N/m)! Който иска може да пробва да стяга и с динамометричния ключ! Все пак, колега, целомъдрието сочи да смениш главината!
Коментар
-
///// написа:Ами аз като купих колата и 16-те резби бяха повредени и на 16-те болта резбите бяха станали като на трион! Отидох до магазина за Лада и си купих 16 бр. по 80 ст/бр. Резбите на главините прекарах с метчик и сега си стягам гумите с гайковерта - никакъв проблем вече толкова време!Все пак зависи колко са повредени резбите, колега!Да кажа още, че при смяна предната главина има една малка уловка - едната черупка на лагера остава на старата главина и обикновено излиза от там с... ъглошлайфа - няма начин! Така, че са необходими и едни парички и за лагера!За колегата, който твърди, че гайковерта стяга по силно от кръстачката - на грешен път е! Правил съм практически експеримент - 10 атмосфери пускам на гайковерта и стягам болтовете на гумите! След това с обикновена кръстачка пробвам дали ще се "дооберат"! Ами дообират се и то доста! А и не съм силен (70 кг съм)!Нашите автомобили са с най-ситната резба на болтовете на гумите (1,25 mm) и това е причината за честото им нарушаване, а не гайковертите!Прието е на леките автомобили затягащия момент на болтовете на гумите да е около 6 кг/m (60 N/m)! Който иска може да пробва да стяга и с динамометричния ключ! Все пак, колега, целомъдрието сочи да смениш главината!Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
etorrent написа:Колега,това да не са водопроводни тръби ....Малко е несериозна такава идея... !!!Fiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
BEX---GT написа:doofiat написа:Днес разучих и се оказа, че нова главина е около 25-26 лв.Няма смисъл да се занимавам с нарязване на резби и глупости.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар