Повдигане на ходова част на Брава 1,6 - някой правил ли е тази щуротия?Причина: - ще ползвам колата по планински път (2км) до вила събота и неделя.В интерес на истината съм свикнал на пътя и рядко закача по неравност или камък. Пътя е наклонен и се качва на първа с малко газ.Коментирах с приятели варианта за подлагане на гумено-транспортна лента над пружината, но никой не го е правил на Брава? Става въпрос за няколко сантиметра, така че загубата на устойчивост не ме притеснява. Гумите са ми чисто нови на по 5000км така че няма да ги сменям скоро. Пружините също не ми се сменят с нови или по-високи.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Повдигане на ходова част на Брава 1,6 с няколко см?
Collapse
X
-
Re: Повдигане на ходова част на Брава 1,6 с няколко см?
rockfan написа:Повдигане на ходова част на Брава 1,6 - някой правил ли е тази щуротия?Причина: - ще ползвам колата по планински път (2км) до вила събота и неделя.В интерес на истината съм свикнал на пътя и рядко закача по неравност или камък. Пътя е наклонен и се качва на първа с малко газ.Коментирах с приятели варианта за подлагане на гумено-транспортна лента над пружината, но никой не го е правил на Брава? Става въпрос за няколко сантиметра, така че загубата на устойчивост не ме притеснява. Гумите са ми чисто нови на по 5000км така че няма да ги сменям скоро. Пружините също не ми се сменят с нови или по-високи.Благодаря предварително.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Re: Повдигане на ходова част на Брава 1,6 с няколко см?
rockfan написа:Повдигане на ходова част на Брава 1,6 - някой правил ли е тази щуротия?Причина: - ще ползвам колата по планински път (2км) до вила събота и неделя.В интерес на истината съм свикнал на пътя и рядко закача по неравност или камък. Пътя е наклонен и се качва на първа с малко газ.Коментирах с приятели варианта за подлагане на гумено-транспортна лента над пружината, но никой не го е правил на Брава? Става въпрос за няколко сантиметра, така че загубата на устойчивост не ме притеснява. Гумите са ми чисто нови на по 5000км така че няма да ги сменям скоро. Пружините също не ми се сменят с нови или по-високи.Благодаря предварително.
Коментар
-
bivmo
-
Колега,Тия коли не са за ниви, не знам за твоята Брава, но на мен и София ми се вижда като нива.На мен ми е такава 1-ва скорос, че по някои по-лунни пейзажи ги вземам на полусъединител, за да не ми изпадат пломбите и картера, та не те знам теб с повдигането - успех, но ако искаш да си ходиш по-нивите - вземи си москвич дванайсетак, евтино ще го вземеш.... - най-бързия трактор и най-лекия танк...Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
колега, въпреки новите ти гуми, най-лесно, най-бързо и най-евтино като става дума за 1-2 санта- ами вземи си просто по-високи гуми, какви подложки... то ще е разглабяне, па пак сглабяне, па ще изместиш натоварвания али бали... така мисля, че с гуми е най-добреLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:колега, въпреки новите ти гуми, най-лесно, най-бързо и най-евтино като става дума за 1-2 санта- ами вземи си просто по-високи гуми, какви подложки... то ще е разглабяне, па пак сглабяне, па ще изместиш натоварвания али бали... така мисля, че с гуми е най-добреBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
До съседния блок има една Брава,която ми се струва с доста "вирната задница".От много време се каня да причакам собственика и да го попитам как е постигнал резултата,но в най-скоро време и това ще стане.Ако разбера нещо ще пиша.А през това време ще следя темата,че и аз искам да не съм толкова нисък .
Коментар
-
rockfan написа:Знае ли някой, 1см гумена подложка - колко ше вдигне колата?Колата ми закача, само от пред. Отзад е доста върната и няма проблем.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
dudulia написа:pakumba написа:колега, въпреки новите ти гуми, най-лесно, най-бързо и най-евтино като става дума за 1-2 санта- ами вземи си просто по-високи гуми, какви подложки... то ще е разглабяне, па пак сглабяне, па ще изместиш натоварвания али бали... така мисля, че с гуми е най-добре
Коментар
-
u_bo
4o4kata написа:Колега вземи си от магазините за авточасти гумени тампони за между намотките на пружините и не знам дали ще се вдигне ама няма да имат значение 2-3 пътника в повече :D Изпробвано на старата ми кола.И всичко става само с крика вдигаш пружината си се поразтега сама слагаш тампоните и пускаш долу и си ОК
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар