Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте съвет за покупка на Брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дайте съвет за покупка на Брава 1.6

Намерил сам си една Brava сега вкарана от Италия 1.6 16V ELX произведена 07.97 на 238 950 км. искат и 5700 лв.Кажете това заслужава ли си.Ходих в сервиз на компютър няма някакви проблеми.Има тръгнали носачи и съответно трябва да се сменят консъмативите и.Колега, променям заглавието на темата ти. Моля, прочети правилата!Zaphod

Re: Дайте съвет

peho написа:
    Намерил сам си една Brava сега вкарана от Италия 1.6 16V ELX произведена 07.97 на 238 950 км. искат и 5700 лв.Кажете това заслужава ли си.Ходих в сервиз на компютър няма някакви проблеми.Има тръгнали носачи и съответно трябва да се сменят консъмативите и.
    Аз смятам,че си заслужава! Километрите и са много, но те всички от т.н. нов внос са на тези километри , че и на повече!

Коментар

поне май на километри не лъжат, като се има предвид,че на година средно се изминават 30 000км.На диагностиката нищо не могат да ти кажат, защото ако нещо не й е наред то ще си покаже, но за съжаление не в момента. Те ги скалъпват при покупката после идват проблемите. Само по вида на колата+ самото купе, сам можеш да си определиш!СТАРА КОЛА СИ Е НА КЪСМЕТ! така стана и с моята брава, имах късмет и за сега ме слуша!

Коментар

По колата нищо не е пипано и километрите са тези в това сам сигурен,дори двигателя не е измит че да хваща око,както си идва колата от там така я виждам аз сега.

Коментар

А тези километри на които е не са ли много,не означават ли те скорошен основен ремонт?

Коментар

Един съединител издържа до 150 000км и трябва да се смени . Значи на тази трябва да е сменян поне веднаж. А и километрите и са много за тая цена.Според мен.И да е минала толкова километри без да и сменят нищо малко е съмнително.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Възможно е да е сменян съединител,а може и други ремонти да са правени,това няма как да го знам.А иначе съединителя си отделя добре и нямам чувството да преплъзва.Вземам остър десен завой като намалям до малко над 20 км/час и след това тръгвам да изкачвам и колата на трета си поема много добре,от тук си мисля че и двигателчето си има мощност и не е издъхнало,но дали не се лъжа... Как да го изпробвам двигателя дали е добре?

Коментар

Една стара потоворка казва : мерак с пари се гаси. :D Така че щом ти харесва брой парите и се радвай на колцата.Може и на другия ден да и се счупи нещо а може така да си я караш много години.Аз пропищях от мойто Пунто но сега пък ми харесва.Влезе в релсите пък и аз му свикнах как да го карам.Така че зажумявай и скачай ...то рано или късно все ще се натопиш .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Re: Дайте съвет за покупка на Брава 1.6

peho написа:
                  Намерил сам си една Brava сега вкарана от Италия 1.6 16V ELX произведена 07.97 на 238 950 км. искат и 5700 лв.Кажете това заслужава ли си.Ходих в сервиз на компютър няма някакви проблеми.Има тръгнали носачи и съответно трябва да се сменят консъмативите и.Колега, променям заглавието на темата ти. Моля, прочети правилата!Zaphod
                  Според мен са и доста километрите. Тва си е мое мнение, но след 200 000 си излизат доста проблеми, камо ли на 238000
                  FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Не е лошо да почетеш и тук малко http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=621Километрите на пръв поглед са и множко, но само на пръв. Мой приятел кара една Панда 600 000 км. и и се скапаха тенекиите, направо беше като Флинтстоун,а двигателят беше пушка само с една смяна на гумичките на клапаните. Но все пак всяка кола си е до късмет. Успех и Късмет!!! :D
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

километрите не са и много /ако все пак са реални/ ако някой си мисли чи колите които купуваме са на по малко км жестоко се лъже-няма как 8-9 год кола/не малолитражка/ да е на 100- 130 хил , а тук по автосалоните на всички километражите показват толкова
                      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

колега не те разубеждавам ,но един такъв двигател (бензинов) ,бързооборотен на такива километри е еквивалентно на скорушен ремонт ,а и не забравяй че италянчетата карат темпераментно!Съветът ми е преди да я вземеш ,замери компресията ако е в нормите наслади се на колата .
                        Alfa Romeo 146 JTD

Коментар

ABARTH написа:
                          колега не те разубеждавам ,но един такъв двигател (бензинов) ,бързооборотен на такива километри е еквивалентно на скорушен ремонт ,а и не забравяй че италянчетата карат темпераментно!Съветът ми е преди да я вземеш ,замери компресията ако е в нормите наслади се на колата .
                          Малко не съм съгласен с това и само ще дам малко факти: Както споменаха нагоре колегите 30000 годишно си е нормално, което означава че не те литкат с километража. Това означава че продавача не се притеснява от тия километри, което от своя страна значи че проблеми по двигателя не би трябвало да има.Когато купих Пунтото преди 4 години на километраж беше 53000. Намерих бележка за сменено масло на 223000 км. Аз му направих 80000 и го продадох - и до ден днешен си върви и проблеми няма. Което означава 300000 реални км. За ремонт по двигателя би следвало да се притесняваш ако гледаш немска или френска кола. Това което казва ABARTH важи за тях и то с пълна сила. За нашите мотори категорично не съм съгласен. Най много гумички на клапани да има за смяна.Щом си тествал колата и те е грабнала - купувай, няма да сбъркаш!
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Re: Дайте съвет за покупка на Брава 1.6

peho написа:
                            Много е относително. Силно зависи в какво съсътояние е. За километрите, не си ли обърнал внимание, че всички коли около 10 години са на по 100-120 хиляди км.? Лично аз съм убеден, че повечето от са на двойно повече, но шофьорите им не (искат да) знаят Леко в страни, старата ми кола, която купих на 8 години беше със сервизна книжка, лично я купих от Германия на само 270 000км., Карах я 3 години и я продадоха на 120 000км. от автосалона, на който я оставих. Наложи се да сменя уплътнителя на главата, и когато отворих двигателя се виждаше хонинга по цилиндрите. Карах я около 60 хиляди километра, без основен ремонт, двигателя и беше в отлично състояние. Така че ако двигателя е поддържан добре, тези цифри не трябва да те смущават, но ако е поддържан добре. Носачите са бял кахър.

Коментар

Споко, колега Алфа-та я взех на 197 000 РЕАЛНИ километра, толкова бяха и според сервизната книжка и според Ванто, до тук я карам около 10 000 км. и никакъв проблем по ДВГ. Колата е 08.97г. Сменил съм консумативи, ремъци, масла, филтри, ролки...такива работи, и предни дискове, накладки и ламбда, но това също са консумативи. Ако чувстваш че това е ТВОЯТА кола -> скачай смело! Като купувах моята в автокъщата имаше 5 Алфи подредени една до друга, но щом я видях знаех че ТОВА е моята кола :D . Италианка се купува със сърце!Успех!
                              Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                              Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Working...
                              X