От скоро имам Bava 1.8 16V 96 г. Разглеждайки форума разбрах че трябва да посмена туй, онуй по новата придобивка."-двигателно масло -Ангренажен ремък(+труда по смяната!) -Ангренажна ролка -обслужващ ремък -въздушен филтър -маслен филтър -горивен филтър" До тук добре, ама в магазина се оказа че предлагат над 15 вида масло за двигате, по-гъсто, по-рядко, синтетично, полусинтетично, и т.н (направо ми се изцъклиха очите)
В момента съм с масло selenia (Фиат го препоръчвт в сервизната си книжка), 225000 км е пробега до момента, и маслото в двигатела изглежда бистро (почти като олио). По сервизната книжка разбрах че ремъка и маслото са сменяни на 210000 км. На колко време/пробег е нормално да се сменя масло и ремъци? В крайна сметка на какво масло да се спра, познати ми казаха че за двигател на много километри се препоръчва по-гъсто?! Други пък ме гледаха с изненада как фиат е изкарал до толкова километри! Иначе колата си върви первектно (поне за мен), пали от раз, като я натиснеш ускорява, на празен ход при загрял двигател оборотите са малко под 1000. Ако някой е сменял скоро (Ангренажен ремък(+труда по смяната!); Ангренажна ролка ;обслужващ ремък ;въздушен филтър ;маслен филтър ;горивен филтър) нека сподели колко му е излезнало и от каде е пазарувал ? Благодаря предварително на всички фенове!

Коментар