Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задната пръскалка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега клапанчето много лесно се поправя погледни линка който съм дал по нагоре.
    Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

На мен пък пръскалката на задната чистачка пръска, но много слабо и течността не достига самата чистачка и е неизползваема. Не е голям проблем де. Като вали дъжд няма нужда от течност, а като се замърси много просто го забърсвам стъклото с нещо и готово.
      Punto 1.2 '97

Коментар

Аз моята я оправих!Намерих си клапанчето и от него беще проблема.Гумичката вътре се беше скапала.Изрязах си парченце от гумена ръкавица и вече си пръска даже доста силно направо си пръскам и предния джам с задната пръскалка :D А да попитам кое е релето за задната чистачка че днес като си слагах редиатора за парното прекъснах един кабел и май се оказа за задната чистачка защото сега не работи ...

Коментар

Относно задната пръЦкалка, търся си гайката която държи пластмасовата част от снимката.Гайката също е пластмасова, обикновенна (стандартна) не става-стъпката е по-различна. Оригиналната я изгубих безвъзвратно...
          Прикачени файлове
          Fiat Marea weekend

Коментар

Колега помогнали оцета.За гайката сложи една обикновенна с дологоре същата стъпка и ще стане все пак е пластмаса.
            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

NqKvo_GaDno написа:
              А да попитам кое е релето за задната чистачка ...
              Релето е част от моторчето отзад на вратата. До него ходят 2 кабела - единия е + при контакт, другият е импулсите от лоста. От врътката.

Коментар

6ma7ka7a написа:
                Колега помогнали оцета.За гайката сложи една обикновенна с дологоре същата стъпка и ще стане все пак е пластмаса.
                До оцета не стигнах, защото си купих нова пръЦкалка.Старата в момента е на стъклото с метална гайка, ама нещо не ми се нрави-ако не намеря оригинална ще отида на стругар да ми направи една...Причината да не пробвам с оцета беше, че старата пръЦкалка я прецаках и от пред( дупчиците), и като изгубих гайката се отчаях тотално, и реших да си търся нова, с тайната надежда че ще се продава с гайката, ама йок!!!Това беше и причината да пусна темата за свалянето на стопа-старата гайка падна в процепа от снимката, но за съжаление през изминалата седмица е паднало нейде из незнайните Софийски пътища и днешното сваляне на стопа се оказа напразно...
                Прикачени файлове
                Fiat Marea weekend

Коментар

SecondShoe написа:
                  На мен пък пръскалката на задната чистачка пръска, но много слабо и течността не достига самата чистачка и е неизползваема. Не е голям проблем де. Като вали дъжд няма нужда от течност, а като се замърси много просто го забърсвам стъклото с нещо и готово.
                  Отстрани на пръЦкалката има едно болтче. От него се регулира височината на пръЦкащата вода!

Коментар

ogi28b написа:
                    NqKvo_GaDno написа:
                    А да попитам кое е релето за задната чистачка ...
                    Релето е част от моторчето отзад на вратата. До него ходят 2 кабела - единия е + при контакт, другият е импулсите от лоста. От врътката.
                    този + от контакт да не би да минава покрай жабката някаде

Коментар

ми не би трябвало. Минава от контактния ключ, през едно такова като шина, обща точка, откъдето минават всички + при контакт, и оттам си заминава назад, няма работа при жабката... ама ако не забравя ще погледна допълнително.

Коментар

Доста четох за клапанчетата,които се побългаряват с парче гума от ръкавица или презерватив,но никъде няма снимков материал как точно се поставя гумата.Може ли някой,който го е правил номера да го обясни по ясно?
                        Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
                        ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
                        ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
                        ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

ventsi79 написа:
                          Доста четох за клапанчетата,които се побългаряват с парче гума от ръкавица или презерватив,но никъде няма снимков материал как точно се поставя гумата.Може ли някой,който го е правил номера да го обясни по ясно?
                          Отваряш клапанчето , вътре има едно като буталце с пружинка.Изрязваш кръгче , колкото да влезне в клапанчето от ръкавица защото е по-дебела и след като сложиш гумичката вътре по обратния ред сглобяваш клапана . П.П.Относно кабела - Трябва да видя явно този кабел който ми се прекъсна от къде се е скъсал , незнам и аз ама тъкмо си оправих пръскалката и чистачката спря

Коментар

ventsi79 написа:
                            аз сложих парче от наилонпова торбичка и стана не ти е нужен снимков материал като го разглобиш и ще се ориентираш
                            Fiat Punto 1.1

Коментар

Working...
                            X