Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задната пръскалка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задната пръскалка

Пръскалката за задната чистачка не пръска , някъде е затлачена.Проблема е че не е от самата пръскалка ами е някаде по трасето.С предните имах същият проблем , но като смених клапанчето ( тройника ) и се оправиха.Имали някакво такова клапанче за задната и къде се намира то , че така все едно нямам задна чистачка - тя само замазва като я пусна Поздрави.

Над резерварчето за спирачна течност има изолация към купето. Зад нея върви маркучето и поне при мен там беше това клапанче. Сваляш го пробваш без него и ако тръгне си купуваш едно. Около 5лв струва.

Коментар

това над казанчето е за предните , за задните е в капака до моторчето
      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

При мен клапанчето е точно преди пръскалката. Накарай някой да погледне отзад като натиснеш лостчето, дали ни тече от долното част на капака. При мен беше така. Беше се измъкнал маркуча от пръскалката.

Коментар

Явно ги слагат кьдето си искат!

Коментар

И при мен е при спирачната течност там си му е мястото под изолацията ако е пипано нещо преди това може да не е там :D
            FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Сори за спама, при мен е запушена пластмасовата част на пръЦкалото, някой знае ли от къде мога да си купя?Става дума за София.Колата е мареа уикенд.И дали върви комплект с пластмасовата гайка, защото мойта я изпуснах при демонтажа в един отвор при стопа, и нема вадене...
              Прикачени файлове
              Fiat Marea weekend

Коментар

Ами значи отзад съм свалял пластмасовата кора и там нямаше нищо а вода до там не отиваше изобщо Ще погледна отпред да видя дали има там такова нещо

Коментар

boriss13 написа:
                  Сори за спама, при мен е запушена пластмасовата част на пръЦкалото, някой знае ли от къде мога да си купя?Става дума за София.Колата е мареа уикенд.И дали върви комплект с пластмасовата гайка, защото мойта я изпуснах при демонтажа в един отвор при стопа, и нема вадене...
                  Колега сложиго в оцет и ще се отпуши.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
                    boriss13 написа:
                    Колега сложиго в оцет и ще се отпуши.
                    Така ще направя, ако не намеря нова, защото, както споменах, след като изпуснах оригиналната гайка го побългарих с обикновенна, на която стъпката не съвпада и стана малко паласпурска работа Благодарско за съвета
                    Fiat Marea weekend

Коментар

И на мен не ми пръскаше задната пръскалка. Един ден си играх и разглобих половината фиат (кора, машинка, чистачка и къде ли още не се рових). Нищо не установих. Накрая един познат ми вика "я дай да видим. Задръж ръчката" тя си бръмчи, но ефекта е нулев. И така ме накара да я държа натисната сигурно 30-40 секунди ако не и повече. По едно време си помислих, че ще изгори моторчето. И познайте почна да пръска. Нещо нямало налягане - това беше обяснението!!! Така че колега пробвай първо този номер за да не си разглобяваш колата напразно.

Коментар

Inessita написа:
                        И на мен не ми пръскаше задната пръскалка. Един ден си играх и разглобих половината фиат (кора, машинка, чистачка и къде ли още не се рових). Нищо не установих. Накрая един познат ми вика "я дай да видим. Задръж ръчката" тя си бръмчи, но ефекта е нулев. И така ме накара да я държа натисната сигурно 30-40 секунди ако не и повече. По едно време си помислих, че ще изгори моторчето. И познайте почна да пръска. Нещо нямало налягане - това беше обяснението!!! Така че колега пробвай първо този номер за да не си разглобяваш колата напразно.
                        Колежке според мен клапанчето което задържа да има течност в системата ти е повредено и затова е така(малко не се изразих добре но дано ме разбереш за какво говоря)

Коментар

6ma7ka7a написа:
                          Колежке според мен клапанчето което задържа да има течност в системата ти е повредено и затова е така(малко не се изразих добре но дано ме разбереш за какво говоря)
                          Да май разбирам. Искаш да кажеш, че клапана не си върши работата и водата се връща обратно в казанчето може би. И за това трябва да задържам повече време ръчката за да може да достигне отново до задната врата.

Коментар

Inessita написа:
                            6ma7ka7a написа:
                            Да май разбирам. Искаш да кажеш, че клапана не си върши работата и водата се връща обратно в казанчето може би. И за това трябва да задържам повече време ръчката за да може да достигне отново до задната врата.
                            Да бързо схващах за начино по който ти го обясних.И да кажа още нещо по този начин може да изгуриш моторчето затова по добре си купи ново клапанче или го поправи.Има много лесен начин да го поправиш клапанчето ето прочети тази тема ако не разбереш нещо пиши да помагаме. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F7%EA%E8%F2%E5

Коментар

Inessita написа:
                              ... Искаш да кажеш, че клапана не си върши работата и водата се връща обратно в казанчето може би. И за това трябва да задържам повече време ръчката за да може да достигне отново до задната врата...
                              И при мен на Пунтото е същия проблем. Махнах клапана за задната чистачка и се налага да задържа малко повече помпата да работи, но не повече от 7-8 сек. Не съм търсил за сега нов клапан.чичо Нено
                              Fiat Punto 1,1- 1996г.
                              газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Working...
                              X