Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-надежния бус ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кой е най-надежния бус ?

Колеги обмислям да си закупя бус модел от 2000г до 2006г. с полезен товар от 1.8т до 3.5т. и сега проучвам за различните модели!Бихте ли дали съвет?Засега се спрях на Ивеко 35s13 ;s14; c13;c 14
    Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.

Re: КОЙ Е НАЙ - НАДЕЖДНИЯТ БУС ?

ivan_will написа:
    Колеги обмислям да си закупя бус модел от 2000г до 2006г. с полезен товар от 1.8т до 3.5т. и сега проучвам за различните модели!Бихте ли дали съвет?Засега се спрях на Ивеко 35s13 ;s14; c13;c 14
    Каква надстройка ти трябва - фургон или бризент?http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...сторйва ли те?Дори и ремарке си има.Спделяш ,че ти трябва за товароносимост от 1,8 до 3,5 тона.Мисля ,че първата цифра на модела е общото тегло на буса така ,че с 35s13 няма как да натовариш 3,5 тона.Определено си за модела 65С ... нещо си.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: КОЙ Е НАЙ - НАДЕЖДНИЯТ БУС ?

ivan_will написа:
      Ами колега тука дилемата е голяма. Това дето си посочил не мисля че е подходящ пример за личен, но аз имам наблюдения само от служебни Ако не се ръководиш от годината вечния бус описан като "мъртвеца" е мерц 207 2.0д редова помпа мост от пред бетон при редовно гресиране, и обслужване ще се докаже многократно. Съветите ми към тебе са следните...1. Запознай се малко с цени на части - дюзи, помпи, окачване, обслужване, и др. Тука искам да добавя пример цената на дюза за спринтер модел ~2002-04 е м/у 800-1200 лева. Както знаем моторите там са с 4 или 5 цилиндъра 2. Надежност - Живееме в държава в която всеки хвали неговото така че различни версии може да се чуят за едни и същи неща. 3. Регистрация - Не си споменал какво смятаж да возиш и колко тежко ще е (3.5 тона или малък)+ фургон или бурдови или др. Данаците за бурдови са едни за другите други.ПП - Не се сещам какво от знанията, и наблюденията ми може да е от полза докато не конкретизираш малко повече. Аз ако си купувам бус за сериозен бизнес ще е само Мергел, и то само определени модели и мотори .....Понеже обаче може да мислиш малко по различно от мен само казвам бягай много далече от Боксер, Джъмпер, и Дукато с мотор 2.5Д 12V такъв е опасен за семейния бюджет Поздрави
      Tipo 1.4i.e 94 - Alesio, DLS, Pioneer, BRC, NGK....

Коментар

Аз лично съм се насочил към Ивеко!Търся инф за различните модели - как са двигателите? каква е разликата м/у 2000г. и 2005г.(модели) итн.За товароносимост ми трябва около 2т.
        Купувам стари мотоциклети производство преди 1950г.(всякакви, с липси и др.) - л.с. за контакти.

Коментар

колега аз работя от 6 год. в сервиз iveco в русе ако си се насочил към ивеко то си вземи 50c13 когато ти говорят за мерц. там съм работил също и цените са големи леко сравнение 1 час при мерц. е 50 лв при ивеко 25 лв а частите са горе доло еднакви не е ло6о да си вземеш при покупката човек които разбира за да няма изненади

Коментар

А за моделите 35S13/14 kakwo bi kazal?

Коментар

колега тези модели са с носачи отпред единият от които е оригинален 500 лв а те са 4 и много по лесно се разбиват , а др. модели са с торсиони и много трудно се прецакват /те имат шарнирни болтове/ и са поевтини и полесно се подържат

Коментар

Бус

ivan_will написа:
                Аз лично съм се насочил към Ивеко!Търся инф за различните модели - как са двигателите? каква е разликата м/у 2000г. и 2005г.(модели) итн.За товароносимост ми трябва около 2т.
                Помисли за Мерцедес Спринтер 312-412,но не CDI
                Marea HLX 147ps

Коментар

А нещо за Rено мастер 2005г.? или Rено Mascott ??? бихте ли споделили ?

Коментар

Бившият ми шеф казваше: за работа само мерцедес, за кеф може каквото и да е.
                    FIAT Stilo 1.9 Jtd

Коментар

ivan_will написа:
                      А нещо за Rено мастер 2005г.? или Rено Mascott ??? бихте ли споделили ?
                      Тая марка дето я споменаваш я забрави като цяло. Аз съм за спринтер 2,5ТДИ който ме подкрепя да казва Всичко друго е компромис...а ивекото не е много надежно поне като служебно ако го купиш чисто ново и си го караш сам и се обслужва глезено може и да е добре..Сещам се за един пример наскоро Ивеко 4 цилиндрово комън рейл мисля 2.3 цената на КАБЕЛИТЕ свързващи дюзите с тяхното управление стуваха 1200 лева даже малко отгоре мисля беше . Незнам колега ходи и покарай и двата буса даже най-добре е да направиш някой курс да добиеш представа. Освен вървежа на ивекото с неговата 6-та аз друго в него не намирам Поздрави

Коментар

колега за по умните цената на кабелите и буксите е 100лв за разлика от мерц. 600лв понейе съм работил и в балкан стар

Коментар

desislav написа:
                          колега за по умните цената на кабелите и буксите е 100лв за разлика от мерц. 600лв понейе съм работил и в балкан стар
                          Добре колега Като казваш ,че бачкаш в балкан стар можеш ли да кажеш някакво мнение за Спринтер 2.5тди мотора?

Коментар

Аз бих предложил да си вземеш един Transporter и след това тихичко да се подхилкваш на Ивекото, на Мерцедесчетата и др. подобни.

Коментар

PASSARELLA написа:
                              Аз бих предложил да си вземеш един Transporter и след това тихичко да се подхилкваш на Ивекото, на Мерцедесчетата и др. подобни.
                              И с каква товароносимост е този Transporter?Прочете ли изискванията на колегата в първия му пост.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X