Колеги обмислям да си закупя бус модел от 2000г до 2006г. с полезен товар от 1.8т до 3.5т. и сега проучвам за различните модели!Бихте ли дали съвет?Засега се спрях на Ивеко 35s13 ;s14; c13;c 14
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-надежния бус ?
Collapse
X
-
Re: КОЙ Е НАЙ - НАДЕЖДНИЯТ БУС ?
ivan_will написа:Колеги обмислям да си закупя бус модел от 2000г до 2006г. с полезен товар от 1.8т до 3.5т. и сега проучвам за различните модели!Бихте ли дали съвет?Засега се спрях на Ивеко 35s13 ;s14; c13;c 14Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Re: КОЙ Е НАЙ - НАДЕЖДНИЯТ БУС ?
ivan_will написа:Колеги обмислям да си закупя бус модел от 2000г до 2006г. с полезен товар от 1.8т до 3.5т. и сега проучвам за различните модели!Бихте ли дали съвет?Засега се спрях на Ивеко 35s13 ;s14; c13;c 14Ако не се ръководиш от годината вечния бус описан като "мъртвеца" е мерц 207 2.0д редова помпа мост от пред бетон при редовно гресиране, и обслужване ще се докаже многократно. Съветите ми към тебе са следните...1. Запознай се малко с цени на части - дюзи, помпи, окачване, обслужване, и др. Тука искам да добавя пример цената на дюза за спринтер модел ~2002-04 е м/у 800-1200 лева. Както знаем моторите там са с 4 или 5 цилиндъра
2. Надежност - Живееме в държава в която всеки хвали неговото така че различни версии може да се чуят за едни и същи неща. 3. Регистрация - Не си споменал какво смятаж да возиш и колко тежко ще е (3.5 тона или малък)+ фургон или бурдови или др. Данаците за бурдови са едни за другите други.ПП - Не се сещам какво от знанията, и наблюденията ми може да е от полза докато не конкретизираш малко повече. Аз ако си купувам бус за сериозен бизнес ще е само Мергел, и то само определени модели и мотори
.....Понеже обаче може да мислиш малко по различно от мен само казвам бягай много далече от Боксер, Джъмпер, и Дукато с мотор 2.5Д 12V такъв е опасен за семейния бюджет
Поздрави
Tipo 1.4i.e 94 - Alesio, DLS, Pioneer, BRC, NGK....
Коментар
-
колега аз работя от 6 год. в сервиз iveco в русе ако си се насочил към ивеко то си вземи 50c13 когато ти говорят за мерц. там съм работил също и цените са големи леко сравнение 1 час при мерц. е 50 лв при ивеко 25 лв а частите са горе доло еднакви не е ло6о да си вземеш при покупката човек които разбира за да няма изненади
Коментар
-
ivan_will написа:А нещо за Rено мастер 2005г.? или Rено Mascott ??? бихте ли споделили ?Всичко друго е компромис...а ивекото не е много надежно поне като служебно ако го купиш чисто ново и си го караш сам и се обслужва глезено може и да е добре..Сещам се за един пример наскоро
Ивеко 4 цилиндрово комън рейл мисля 2.3 цената на КАБЕЛИТЕ свързващи дюзите с тяхното управление стуваха 1200 лева даже малко отгоре мисля беше
. Незнам колега ходи и покарай и двата буса даже най-добре е да направиш някой курс да добиеш представа. Освен вървежа на ивекото с неговата 6-та аз друго в него не намирам
Поздрави
Коментар
-
desislav написа:колега за по умните цената на кабелите и буксите е 100лв за разлика от мерц. 600лв понейе съм работил и в балкан старКато казваш ,че бачкаш в балкан стар можеш ли да кажеш някакво мнение за Спринтер 2.5тди мотора?
Коментар
-
PASSARELLA написа:Аз бих предложил да си вземеш един Transporter и след това тихичко да се подхилкваш на Ивекото, на Мерцедесчетата и др. подобни.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар