Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tipo - от ръчни към ел. стъкла - как?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Tipo - от ръчни към ел. стъкла - как?

    Много съм се навил на моето типо да му сложа ел. стъкла, понеже при топло време (лятото най вече) е адски досадно да въртя постоянно ръчката при всяко качване и слизане от колата. Въпросът ми е някой правил ли е такова нещо - от врата с ръчка за вдигане и сваляне на стъклата да си ги е направил електрически и ако да как? Т.е. има ли проблеми с монтирането на моторчетата вътре, извеждането на конзолките за вдигане и сваляне, пускането на ток до там и т.н. Бих бил адски благодарен ако някой, който го е правил вече сподели опит.

    #2
    Здрасти!Не, че искам да те откажа, но по-добре си вземи две врати с ел. стъкла от някоя морга и спри да мислиш по въпроса!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

    Коментар


      #3
      колега и аз да добавя-изглежда на вид нищо работа,но е доста сложно-трябва да припасваш абе доста разправия сие като цяло!по удачно е както каза колегата по горе-намери врати с ел.стъкла и ще спестиш доста нерви и време!
      Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
      Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
      Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

      Коментар


        #4
        Само да добавиме че с вратите само нищо няма да стане!Е управлението къде го забравихте!?Гледай да си вземеш всичко - целия комплект за управлението на стъклата все пак!Има много обяви потърси ще намериш - а и ще имаш 2 врати резерва - като изгният първите (някъде около 2127 година) :P
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

        Коментар


          #5
          нищо сложно няма и не се напасват предните,ако искаш да сложиш и отзад ще ти е по мъка там вече се напасват.махаш си старата машинкаи слагаш новата(ръчната се държи на 4 болта-2 на релсата и 2 на врътката,ел. е на 2 болта релсата и една щипка моторчето да не се мъндахерца),ако искаш да стане като оригиналното трябва да си земеш модулчето за управление което седи до бушоните в ляво,а може и да го имаш,има и друг вариат с релета да се направи на врата се падат по 2 релета което според мен е по добре

          Коментар


            #6
            Forsaken написа:
            Здрасти!Не, че искам да те откажа, но по-добре си вземи две врати с ел. стъкла от някоя морга и спри да мислиш по въпроса!
            Колега, ще си позволя да не се съглася с теб. На Темпрата и сложих ел. стъкла и не е чак такава играчка. За предните стъкла има пълно окабеляване - трябва само да си купиш машинките, кабелите от машинките до буксите в купето и модула за управление. За задните и по-сложно - аз лично си направих опроводяването, защото нямаше такова - стана малко "побългарено" .Имай впредвид - задни машинки се намират доста трудно - почти цяла година си търсех - от едно място ми ги предлагаха по 50 лв./бройка - но ми се стори много. В събота си намерих 2 от Алфа - по 25лв./бройка. Също така колкото и да те убеждават, че на Типото и Темпрата са еднакви машинките - не им вярвай - верно с малко "чук, длето и вълшебни думички" могат да се заменят.Сега събота смятам да си монтирам и задните машинки, ако е живот и здраве. И после ще се похваля

            Коментар


              #7
              Правих преди време но не на италиянска кола. Ползвах едни готови китове за тази цел от илиенци ги купих и стана сравнително културно и небеше чак такава игра нагласянето.
              PUNTO 1.1 94г.

              Коментар

              Working...
              X