Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзват гумените уплътнения на вратите.Нищо не помага...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замръзват гумените уплътнения на вратите.Нищо не помага...

Колеги,сега в студените дни,този проблем е ужасен.Сутрин вратите на Пунтото,особено след снеговалеж през ноща,,са като заварени!Няма отваряне!Мазал съм ги с какво ли не-течен парафин,специален твърд гел/германски/,специален шпрей/австрийски/,силикон за таблото и други подобни неща.Не и не.Първата вечер след мазането нещата са задоволителни.След 2-3 нощи обаче положението е същото-вратите са "заварени".Тези гадни врати залепват /но не толкова силно/,даже и през лятото,след някой голям дъжд. Моля ви за съвети,не съм виждал друга кола с толкова проблемни врати.

Re: Замръзват гумените уплътнения на вратите.Нищо не помага

Иво написа:
    Колеги,сега в студените дни,този проблем е ужасен.Сутрин вратите на Пунтото,особено след снеговалеж през ноща,,са като заварени!Няма отваряне!Мазал съм ги с какво ли не-течен парафин,специален твърд гел/германски/,специален шпрей/австрийски/,силикон за таблото и други подобни неща.Не и не.Първата вечер след мазането нещата са задоволителни.След 2-3 нощи обаче положението е същото-вратите са "заварени".Тези гадни врати залепват /но не толкова силно/,даже и през лятото,след някой голям дъжд. Моля ви за съвети,не съм виждал друга кола с толкова проблемни врати.
    аз когато завали сняг вечер си пръскам уплътненията със спрей за размазяване на стъкла и нямам ядове на сутринта , а когато е "сух" студ през 2-3дни а тва за лятото не знам да не се разгражда нещо гумата от жегата и да слепва
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Странно.. аз използвам на MOTiP силиконов спрей... проблем със залепване на вратите не съм имал Предполагам, че винаги пръскаш на сухо и чисто...?
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Re: Замръзват гумените уплътнения на вратите.Нищо не помага

Колега Иво,Смятам ,че проблема идва от започнали да се разлагат уплътнители,още повече,че както описваш ,проблема съществува и през лятото !,затова и ефекта от препаратите е минимален...Пипни ги дали са лепкави и дали на вратите има тъмни лепкави следи от контакта с уплътнителя...Ако е така единственото спасение е смяна !Освен това,като отвориш вратите,на широката гумена лайсна над тях има еластичен водосточен улей,продължава до долния край на стъклата,почисти го от боклуците,събрани в негоУспех !
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

perlsite написа:
          Странно.. аз използвам на MOTiP силиконов спрей... проблем със залепване на вратите не съм имал Предполагам, че винаги пръскаш на сухо и чисто...?
          Това е истината! От продуктите на Motip съм супер доволен! Може да ги намериш в Метро и Mr. Bricolage но за втория магазин не съм много сигурен. Много съм доволен от този спрей! Все пак ги почисти много хубаво преди пак да клепаш с нещо. Леко се съмнявам да са игорели и да са за смяна, имам 26 годишен Опел, чийто уплътнения никога не залепват след минаване със спрея.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Най-доброто спасение от замръзване се нарича... гараж.
            1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Crash73 написа:
              Най-доброто спасение от замръзване се нарича... гараж.
              Някой пак се изказа неподотвен! :P Нали се сещаш, че не всеки има тази възможност? Иначе и на мен ми се ще да имам гараж, като по филмите от Discovery и да си човъркам колицата на воля, ама...

Коментар

Напротив, подготвен съм. Понеже имам гараж Знам че не всеки може да си го позволи, но пък има и други варианти: гараж под наем за зимата, подземни гаражи/паркинги, покрити паркинги... Всеки според възможностите си, разбира се.
                1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Така е. Но ела да видиш в София, как са цените и после пак ще си поговорим!

Коментар

Vladim написа:
                    Така е. Но ела да видиш в София, как са цените и после пак ще си поговорим!
                    Точно това щях да му кажа.. тук ми искаха на няколко места по 100лв за гараж, като задължително договор за 1 година + предплата за поне 3 месеца
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                      Пратете една снимка на този спрей, че от зимата много време има още, а днес не можах да вляза в колата! За тези които имат навика да изливат по една кофа вода от чешмата върху замръзналата кола - не го правете - спуках 2 външни елиптични огледала по този начин докато се усетя!
                      Брава 1.6 16V ELX
                      Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

аз пък мойте уплътнения ги намазах с финно машинно масло и немам никви грижи

Коментар

пробвайте с WD-40! W = water, D = displace. Вратите залепват от наличието на вода. Иначе WD-40 става за к’во ли не - www.wd40.com, www.cmi.bg, в google.com има 100 000 картинки за раличните му употреби. Не пречи на гумените уплътнения -- личен опит. Освен това отлично сваля стари стикери. Успех!
                          Bravo 1.8 16V

Коментар

Ето така:
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Тези наш’те колеги се изцепиха!!!Закрити паркинги ,открити гаражи... опппс май беше обратното... аре бре, още малко печка ще и паля нощно време,па и свирка може да и врътна!!Иво здравей... както се изрази колегата..."НАЙ-ДОБРОТО СПАСЕНИЕ е".... но, според мен е да смениш гумените уплътнения. За наша радост имаме един магазин наречен Т&N CAR... (има им телефоните и адреса във форума поне на 5 места) от които можеш да поръчаш и купиш невероятни неща за любимите ни.Отварят " "ePer"-а и ти казват "толкоз струва,ще го получите до 10-дни".Само да не бъда обвинен в реклама...на моето Пунто съм му поръчвал дори някаква джаджа...която преди да я сменя, шофьорската врата пукаше при отваряне и затваряне ДВА пъти все едно произвеждаш два изстрела с пистолет "Макаров"!Аре успех, и дано досадният проблем бъде решен бързо!!!
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                              X