Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор между Пунто и Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

zgabrovski написа:
    Човече щом чакаш бебе - взимай Брава при нас беше мъка с Пунтото и с тия децаНа бравата багажника е достатъчно голям - и за количка и за други работи!
    Сериозно ли има шанс да набутам детска количка в бравата...
    Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Незнам каква количка набутвате.Аз в мареата не мога да я вкарам апак в бравата незнам сигорно е някаква малка количкатап.с мареата е седан

Коментар

Наистина зависи от количката.. но имам приятел с Брава 1.4 за който не е никакъв проблем да прибира количката на малкия в багажника! Сега ако искаш да сложиш някоя зверски голяма.. която не се сгъва.. е ясно, че няма да влезне и в ремарке Иначе, като стана дума за Мареа.. в моята без проблем побирам 4 гуми 15"-ки в багажника и остава още доста място за багаж .. та за някаква количка ли няма да има място
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ех защо съм толкова зле със избирането. Проблема ми е че не ми се чака пък се притеснявам да не съжелявам после. Пунто може да се намери по лесно от Бравата(запазена на малко километри и на добра цена). Затова се колебая щото с Пунтото ще стане по бързо работата и ще ми легне доста евтино ама.... Ако го нямах това притеснение за Брава 1.4(често срещаните проблеми)... Незнам направо незнам.
          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Дано успееш да намериш оптималният вариант! Както виждам не ти е лесно...!? Един приятел казваше: "Както си тръгнал да избираш и да се превземаш - кола никога няма да си купиш!" Това беше причината да "скоча" смело. Избора не е по джоба ми но това е. Колата макар и скъпа за подръжка е хубава. Лошото е, че началната инвестиция след покупката ми изтиска всички финансови ресурси но надявам се след това да е по-лесно. Желая ти успех в избора! Знам, че не това е най-добрият съвет но скачай смело!
            Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

bogidar написа:
              zgabrovski написа:
              Човече щом чакаш бебе - взимай Брава при нас беше мъка с Пунтото и с тия децаНа бравата багажника е достатъчно голям - и за количка и за други работи!
              Сериозно ли има шанс да набутам детска количка в бравата...
              В багажника на пунтото се събира сгъната зимна количка бертони, което си е нещо Може би е добре да провериш по спецификации обемите на багажниците на пунто и брава - май нямаше голяма разлика... Бравата е по широкичка, но пък и пунтото не е тесничко. п.п.Нашето семейство сме малко едрички (аз съм над 130 кила), но пунтото 1.1 ни извозва без да се замисли
              Punto 1.1 SX 95г

Коментар

mme написа:
                Карам Fiar Bravo и Fiat Uno. Bravo/Brava - няма разлика (почти, ако мямаш против 2-те врати). Комфорт пред Uno - няма спор. Разликата между Uno и Punto не е голяма. В подръжката - Bravo/Brava (разказват ти играта). В момента оправям Bravo-то. Не е за приказка! Относно вноса от Италия: "За Бога, Братко - не купувай!" Няма кола от Италия експлоатирана и подържана както трябва! Ако има то това е чудо! След покупка италианеца сяда в нея, изтисква я до край, не сменя масло а само долива! Ужасни са! Ако ме пслушаш няма да сбъркаш! Виж от Германия - друга работа. Но ти си знаеш. Аз само те предупредих. Дано не си вземеш като моята! Успех! Това което казах тук е от личен опит. Не се позовавам на разкази и небивалици. Успех още веднъж!
                Не съм съгласен за вноса от Италия.Дедрата я взех направо от автовоза от Италия, хареса ми, капарирах я и след седмица я купих.След като я регистрирах в КАТ, я закарах във Вантотрейд да я прегледат и да кажат какво има да се сменя и поправя.Ония още като свалиха гумите и почнаха да цъкат: Абе човече, що се ебаваш с нас, на тая кола всичко и е сменено. Аз бях не по-малко учуден от тях, но какво се оказа - нови амортисьори и пружини(4-те), нови спирачни дискове(и четирите), всички филтри сменени, всички ремъци сменени(вкл. и агренажния и ролката), нова спирачна течност, ново хидравлично масло, нов антифриз Тутела, току-що зареден климатроник, нови чистачки, абе всичко...кола на 10 години и 145 000 км.Сервизната книжка беше грижливо попълнена, в пачката с документи даже имаше фактура от последния сервиз през януари 2005, когато всичко това е било сменено, на 140 000 км и на стойност 900 и нещо евро.В сервичната книга беше записан мейла на предишния собственик, жена на 54 г. от Модена.Написах и едно писмо, за да и благодаря да добре поддържаната кола.Още на другия ден ми отговори, прати и снимки, свои и на колата, много симпатична жена, асистентка на аптекар се оказа(продавачка в аптека), вдовица.Обясни ми, че нищо не разбира от коли, на всеки 10 000 км карала Дедрата в местния сервиз на Ланча и казвала каквото има да се прави - да се прави.(явно в сервиза са се "престаравали")Това лято си купила Либра и затова продала Дедрата.Явно има и изключения от правилото.Дедрата не е идеална, акумулатора е стар(но явно е сменен от джамбазите, в фактурата пише и нов акумулатор), и единия преден носач се разчука за 10 000 км в България от август до сега.
                Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

gdd55 написа:
                  Незнам каква количка набутвате.Аз в мареата не мога да я вкарам апак в бравата незнам сигорно е някаква малка количкатап.с мареата е седан
                  Да не се опитвате да вкарате Пунто в Брава? :D
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Бгажника на Бравата е доста голям. Аз не съм слагал газова и може да побере доста неща. Като сменах гумите, четирите летни се побраха в багажника, без да махам кората. Пък май може да падат седалките ама не съм сигурен, щото надали ще пробвам да возя чувалите с зелето :D
                    Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

pinko168 написа:
                      mme написа:
                      Карам Fiar Bravo и Fiat Uno. Bravo/Brava - няма разлика (почти, ако мямаш против 2-те врати). Комфорт пред Uno - няма спор. Разликата между Uno и Punto не е голяма. В подръжката - Bravo/Brava (разказват ти играта). В момента оправям Bravo-то. Не е за приказка! Относно вноса от Италия: "За Бога, Братко - не купувай!" Няма кола от Италия експлоатирана и подържана както трябва! Ако има то това е чудо! След покупка италианеца сяда в нея, изтисква я до край, не сменя масло а само долива! Ужасни са! Ако ме пслушаш няма да сбъркаш! Виж от Германия - друга работа. Но ти си знаеш. Аз само те предупредих. Дано не си вземеш като моята! Успех! Това което казах тук е от личен опит. Не се позовавам на разкази и небивалици. Успех още веднъж!
                      Не съм съгласен за вноса от Италия.Дедрата я взех направо от автовоза от Италия, хареса ми, капарирах я и след седмица я купих.След като я регистрирах в КАТ, я закарах във Вантотрейд да я прегледат и да кажат какво има да се сменя и поправя.Ония още като свалиха гумите и почнаха да цъкат: Абе човече, що се ебаваш с нас, на тая кола всичко и е сменено. Аз бях не по-малко учуден от тях, но какво се оказа - нови амортисьори и пружини(4-те), нови спирачни дискове(и четирите), всички филтри сменени, всички ремъци сменени(вкл. и агренажния и ролката), нова спирачна течност, ново хидравлично масло, нов антифриз Тутела, току-що зареден климатроник, нови чистачки, абе всичко...кола на 10 години и 145 000 км.Сервизната книжка беше грижливо попълнена, в пачката с документи даже имаше фактура от последния сервиз през януари 2005, когато всичко това е било сменено, на 140 000 км и на стойност 900 и нещо евро.В сервичната книга беше записан мейла на предишния собственик, жена на 54 г. от Модена.Написах и едно писмо, за да и благодаря да добре поддържаната кола.Още на другия ден ми отговори, прати и снимки, свои и на колата, много симпатична жена, асистентка на аптекар се оказа(продавачка в аптека), вдовица.Обясни ми, че нищо не разбира от коли, на всеки 10 000 км карала Дедрата в местния сервиз на Ланча и казвала каквото има да се прави - да се прави.(явно в сервиза са се "престаравали")Това лято си купила Либра и затова продала Дедрата.Явно има и изключения от правилото.Дедрата не е идеална, акумулатора е стар(но явно е сменен от джамбазите, в фактурата пише и нов акумулатор), и единия преден носач се разчука за 10 000 км в България от август до сега.
                      Пинко, евала.. ама нали знаеш българите сме неверно племе и РОБИ НА ЩАМПИТЕ...Сиреч, руса да е...немско да е... и не знам още какви глупости. Мой първи братовчед вече 7 години работи в Милано,често му гостувам и впечатленията са ми същите.Разбира се,че хората си поддържат колите.. най-вече защото там са лизингови, никой не вади пачката с мангизите да плаща нова кола на момента.Пък две-три от тези години, гаранцията ще не ще ще ходи в сервиза.Предишната ми кола беше Брава, внос от Австрия и няма да казвам какво и беше състоянието-- кори под мотора вързани с австрийски "свински опашчици", ръжди на най-невероятни места и още много неща.А относно каката от Модена... ЗАПИШИ ме след некоя и друга година да и зема ЛИБРАТА вееееее!!!!!
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

[quote="pinko168"]
                        mme написа:
                        Още един който не е съгласен за вноса от Италия.Купих Темпрата преди 4 години от Горубляне - 09.1900 г., 1.4 карбуратор, 168 000 км. Колицата направо светеше отвсякъде, включително и двигателя отвътре. Тъй като гарнитурата на картера беше леко овлажнена реших да я сменя е се смаях като свалих капака на картера - отвътре беше като огледало, без никакви отлагания или нагари. Сега вече е на 220 000 км и да чукна на дърво не ми е създавала абсолютно никакви проблеми, сменил съм само последното гърне. Още на втория ден като я купих сложих газова уредба и карам само на газ. В документите пишеше - един собственик, роден през 1943 г., да е жив и здрав човекът, явно се е грижил за колицата перфектно !

Коментар

Преди имах TIPO когато ми се роди синчето, хора верно зимна количка се събира в багажника, ама до там(мисля, че той е аналогичен с PUNTO-то), обаче да не забравяме, че едно бебе освен количката има още много такъми(особенно ако човек тръгне на почивка)Затова моят съвет:Вземай BRAVA!!! = комфорт, багажник, аве удобство от всекъде(клима и т.н.)
                          FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
                          FORD C-Max 1.8 TDCi -09г

Коментар

FEN TEMPRA BG написа:
                            Купих Темпрата преди 4 години от Горубляне - 09.1900 г., 1.4 карбуратор, 168 000 км. Колицата направо светеше отвсякъде, включително и двигателя отвътре.
                            Ехе приятелю... Наистина голям късмет имаш. 106 години и толкова запазена. Ех тия италианци, как си гледат колите бе... Сериозно:Благодаря за съветите. Бяха полезни - надявам се. Днес човека ми ще заминава за Италия. Дано всичко бъде наред и случа на добра бройка Пунто.
                            Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Айде взимай пунтото и го подари на жена си. За детето похарчи и купи по сигурна кола!
                              Punto HGT - total
                              Punto 1.2 16v Sporting - total
                              Punto 1.2 - alive
                              Toyota celica t23

Коментар

Код:
                                Kolega,da te popitam zasto se chudish mejdu punto i brava 1,4?Zasto ne poglednesh po-mostnite dvigatelcheta?Ne znam zasto sravniavash dva razlichni klasa kola?Prosto niama miasto za sravnenie.Ne znam zasto vsichki gi e strah ot remonti.Te ne se praviat tolkova chesto,ako vzemesh chitava kola i ja poddurjash dobre.Vzimai smelo Bravata i niama da sajaliavash!Vse edno da izbirash mejdu kon i magare?I dvete jadat zob i dvete piat voda,ama povecheto se kachvat na koncheta :shock:
                                Превод-Колега,да те попитам защо се чудиш между пунто и брава 1,4?Защо не погледнеш по-мощните двигателчета?Не знам защо сравняваш два различни класа кола?Просто няма място за сравнение.Не знам защо всички ги е страх от ремонти.Те не се правят толкова често,ако вземеш читава кола и я поддържаш добре.Взимай смело Бравата и няма да съжаляваш!Все едно да избираш между кон и магаре?И двете ядат зоб и двете пят вода,ама повечето се качват на кончета
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X