Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор между Пунто и Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bogidar написа:
    Споменах, че държа колата да е с климатик. Има ли по принцип Пунто 1.2 което да е с климатик. Няма ли да му идва малко нанагорно да го храни.
    1,2 е 75коня или 16в 85коня :D

Коментар

georgiarg написа:
      Аз карам Brava 1,4 12V 1997г и съм много доволен от нея. До сега съм сменил само предните амортесьори, защото не видях една дупка вечерта и се хатресох право в нея. Монтирал съм си газова уредба, което на моноинжекциона става без проблем и до сега не съм имал неприятност с нея. Имам трима колеги с пунтовци, може би е до късмет при покупка на колата, но и тримата имат сериозни проблеми с двигателите като механика.Затова преди да се купи кола на стро е необходимо да и се направи сериозен преглед, за да няма после пазочаровани отзиви.
      Проблеми на двигателите като механика Пунто нямат,фаер двигателя е един от най здравите и НЕ МОЖЕ да удари клапани в бутала,няма проблеми с главата и изобщо е един от най здравите

Коментар

Малко глупав въпрос: Пунто бензин до 99г. какви обеми на двигатели има. До 1.2 ли са.
        Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
          Малко глупав въпрос: Пунто бензин до 99г. какви обеми на двигатели има. До 1.2 ли са.
          1.1 1.2 1.4 1.6.......
          Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Re: ***

vesko.t написа:
            bogidar написа:
            1.1 1.2 1.4 1.6.......
            Добре де но защо тук http://www.punto.hit.bg/teh.html нещата седят по друг начин. Дайте някакъв линк където мога да видя характеристиките на различните двигатели...
            Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Да до 1.6 са.. в AutoData си го пише... имат и 1.7 дизел.
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                Да до 1.6 са.. в AutoData си го пише... имат и 1.7 дизел.
                Добре но може ли и линк че аз не намирам информация...
                Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Колега от личен опит искам да кажа 4е брава/браво и мареа имат слабо място в носачите.постоянно касат задния тампон на носа4а това е заради хубажите ни патища, но все пак тва им е слабото място в окачването.Ако не се вземат мерски на време заминава целия носач а от там става лошо защото всички носачи в бг които ги продават са пални боклуци и от там всяка година трябжа да се кихат мангизи

Коментар

От всичкото четене до тука и от вашите мнения май Пунтото е по безпроблемен автомобил и по евтин за поддръжка. А как седи положенито с возията, екстрите въобще комфорта. Съизмерими ли са бравата и пунтото. Ясно ми е че са различен клас но все пак.
                    Fiat Punto 1.7TD

Коментар

gdd55 написа:
                      Колега от личен опит искам да кажа 4е брава/браво и мареа имат слабо място в носачите.постоянно касат задния тампон на носа4а това е заради хубажите ни патища, но все пак тва им е слабото място в окачването.Ако не се вземат мерски на време заминава целия носач а от там става лошо защото всички носачи в бг които ги продават са пални боклуци и от там всяка година трябжа да се кихат мангизи
                      Е колега какво имаш предвид под "потоянно"? Нашето браво например след 50К километра тука още нищо не е скъсало - само предни амортисьори, ама това за 2 години каране из София си е нормално.Колкото до возията - Бравата е по комфортната кола, както споменахпо горе и стои по-стабилно на пътя някакси.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Mazgarev написа:
                        проблема идва от неправилно сложен ангренажен ремък... за това смяната на ремъка става само в специализирани сервизи където имат един специален инструмент...
                        Колега,тва дет го казваш за ремъка и спец. ключа( пети) е вярно, обаче за нашият мотор 1.4 12V не е в сила, защото е с един разпределителен вал, (СМЯНАТА СТАВА БЕЗ ПЕТИ)Вярно е и това, че мазането на нашият мотор не е много добро, обаче е и хубаво, че веднага може да се направи проверка на вала (само със свалянето на капака), и съответно да се пазари човек ако е надран.Смяната на колянов вал в ДИНЕКСПРЕС струва около 300лв(труд+вал).Все пак аз залагам на BRAVA-та пред PUNTO-то заради комфорта.
                        FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
                        FORD C-Max 1.8 TDCi -09г

Коментар

Момчил написа:
                          Mazgarev написа:
                          проблема идва от неправилно сложен ангренажен ремък... за това смяната на ремъка става само в специализирани сервизи където имат един специален инструмент...
                          Колега,тва дет го казваш за ремъка и спец. ключа( пети) е вярно, обаче за нашият мотор 1.4 12V не е в сила, защото е с един разпределителен вал, (СМЯНАТА СТАВА БЕЗ ПЕТИ)Вярно е и това, че мазането на нашият мотор не е много добро, обаче е и хубаво, че веднага може да се направи проверка на вала (само със свалянето на капака), и съответно да се пазари човек ако е надран.Смяната на колянов вал в ДИНЕКСПРЕС струва около 300лв(труд+вал).Все пак аз залагам на BRAVA-та пред PUNTO-то заради комфорта.
                          колега момчил ще си позволя да поправя една неволно допусната грешка от теб , не се сменя колянов вал а разпределителен
                          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                          UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                            Момчил написа:
                            Mazgarev написа:
                            колега момчил ще си позволя да поправя една неволно допусната грешка от теб , не се сменя колянов вал а разпределителен
                            Мерси за поправката Stef
                            FIAT TIPO 1.6 89г,FIAT BRAVA 1.4 12V 96г
                            FORD C-Max 1.8 TDCi -09г

Коментар

zgabrovski написа:
                              gdd55 написа:
                              Е колега какво имаш предвид под "потоянно"? Нашето браво например след 50К километра тука още нищо не е скъсало - само предни амортисьори, ама това за 2 години каране из София си е нормално.Колкото до возията - Бравата е по комфортната кола, както споменахпо горе и стои по-стабилно на пътя някакси.
                              Ами аз на месец минавам 10 000км с моита мареа 1.9тд 100коня незнам ти за 2 години колко минаваш.А и ажерите ми имат брави и са на са6тото дереже.Всичко е от дупките по патищата но това е нищо един заден тампон е 15 лева.Като започне да издахва се чува зверско домбуркане в предницата и в сервиз фиат ми казаха 4е там им е слабо място.Но ако ти караш много малко или много внимателно естествено 4е няма да сменяш нищо но вярвай ми поне 80процента от тоя форум им дранчат предниците ако не са сменяли тоя тампон.и ланчията е сащата работа/един колега сега тука до мене ми казва/ рано или касно и ти ще рабереш за тоя тампон не сам ти душманин да не си помислиш нещо

Коментар

Кажете нещо повече тогава за возията на Пунтото. Как е комфорта... Нека да го сравните с GOLF 3 например. Не искам темата да се изроди в разгорещен спор. Просто искам коментар.
                                Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Working...
                                X