Колеги скоро(преди 6-7 месеца)си купих brava 1.4 12v-98гВзех я не защото съм голям фен на fiat а защото имаше метан монтиран в италия.В последствие обаче все повече започнах да се убеждавам че не съм сгрешил.Колата вози чудесно.Лесно се управлява.Не харчи много(на метан пък съвсем)В първите 3-4 месеца не срещнах никакви проблеми ,ама никакви.После взе да не пали по някога но се оказа че е заради превключвателя на газовото.В момента е в сервис и ще ми сменят разпределителен вал.Ако някой е имал или има такава кола би ли споделил с какви проблеми мога да се сблъскам в бъдеще.[/url]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava 1.4 12 v за и против
Collapse
X
-
аз бях така колега ефтена с метан 2004 година мареа 1.8 16V първите месеци супер но после шлайф на глава единия ми разпределителен вал беше износен поради счупване на повдигач имаше загар по капака и главата и дето да си играя смених целия двигател от германия си зех и части резервни и сега сам много доволен нямам поблем варви си както си я зех Италиянците не подаржат колите си особено като са на метан тя е карана каранаКато изфорсирам на някой светофар изсмукват въздуха, всичко наоколо под 2.5 гасне
-
Re: Brava 1.4 12 v за и против
turmentor написа:В първите 3-4 месеца не срещнах никакви проблеми ,ама никакви.После взе да не пали по някога но се оказа че е заради превключвателя на газовото.В момента е в сервис и ще ми сменят разпределителен вал.Ако някой е имал или има такава кола би ли споделил с какви проблеми мога да се сблъскам в бъдеще.[/url]Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
teki4a_lyd написа:аз бях така колега ефтена с метан 2004 година мареа 1.8 16V първите месеци супер но после шлайф на глава единия ми разпределителен вал беше износен поради счупване на повдигач имаше загар по капака и главата и дето да си играя смених целия двигател от германия си зех и части резервни и сега сам много доволен нямам поблем варви си както си я зех Италиянците не подаржат колите си особено като са на метан тя е карана карана
Коментар
-
Абе повечето от това дето ми гоказвате го знам (за кола от италия с газова уредба )Искам да питам още нещо.Чувам че по принцип на този мотор който имам дава често проблеми с раз. вал, и че само нов ще реши проблема, защото ако е втора ръка ще е в същото състояние като моя. Като си купувах кола някой ми каза "италианските коли не струват".Не съм съгласен. Колата ми е в такова състояние защото е карана в италия а не защото е италианска.Ако не беше това с раз. вал колата си е шес точки.Ама ей ся като сложа нов ще се оправи.
Коментар
-
turmentor написа:Абе повечето от това дето ми гоказвате го знам (за кола от италия с газова уредба )Искам да питам още нещо.Чувам че по принцип на този мотор който имам дава често проблеми с раз. вал, и че само нов ще реши проблема, защото ако е втора ръка ще е в същото състояние като моя. Като си купувах кола някой ми каза "италианските коли не струват".Не съм съгласен. Колата ми е в такова състояние защото е карана в италия а не защото е италианска.Ако не беше това с раз. вал колата си е шес точки.Ама ей ся като сложа нов ще се оправи.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:turmentor написа:Абе повечето от това дето ми гоказвате го знам (за кола от италия с газова уредба )Искам да питам още нещо.Чувам че по принцип на този мотор който имам дава често проблеми с раз. вал, и че само нов ще реши проблема, защото ако е втора ръка ще е в същото състояние като моя. Като си купувах кола някой ми каза "италианските коли не струват".Не съм съгласен. Колата ми е в такова състояние защото е карана в италия а не защото е италианска.Ако не беше това с раз. вал колата си е шес точки.Ама ей ся като сложа нов ще се оправи.
Коментар
-
andreigg написа:Stefan Hadjov написа:turmentor написа:Абе повечето от това дето ми гоказвате го знам (за кола от италия с газова уредба )Искам да питам още нещо.Чувам че по принцип на този мотор който имам дава често проблеми с раз. вал, и че само нов ще реши проблема, защото ако е втора ръка ще е в същото състояние като моя. Като си купувах кола някой ми каза "италианските коли не струват".Не съм съгласен. Колата ми е в такова състояние защото е карана в италия а не защото е италианска.Ако не беше това с раз. вал колата си е шес точки.Ама ей ся като сложа нов ще се оправи.
Коментар
-
@Stefan Hadjov: Колега не е само от маслото стига сме фантазирали за колите от Германия. Маслената магистрала се уплътнява към главата чрез едни гумички, които с времето стават твърди като пластмаса. Тогава маслото почва да пропуска през тях и изобщо не стига до дупките горе на маслената магистрала от които по принцип трябва да маже вала. Така че, само смяна на вала и прочистване на магистралата е мижи да те лажем.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:@Stefan Hadjov: Колега не е само от маслото стига сме фантазирали за колите от Германия. Маслената магистрала се уплътнява към главата чрез едни гумички, които с времето стават твърди като пластмаса. Тогава маслото почва да пропуска през тях и изобщо не стига до дупките горе на маслената магистрала от които по принцип трябва да маже вала. Така че, само смяна на вала и прочистване на магистралата е мижи да те лажем.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар