Възможно ли е ламбдата ми да не работи заради махнатия катализатор или просто е сдала багажа ... на мястото на катализатора сложих само тръба т.е. няма гърне което да прави съпротивление .... мерси предварително !PS: автомобила е пунто спортинг 1.2 16V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламбда сонда
Collapse
X
-
Ми възможно е, гашниците, дето режат с флекса и заваряват с CO-то, без да свалят сондата имат сериозен шанс да я скапят /тия дето са ти махали катализатора/. За да си сигурен мини на диагностика, но в добър сервиз, ще ти вземат 20-тина лева диагностиката. По добре е от нова сонда за 120-180!Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
-
не е правилно че не са ти сложили резонаторно гърне и въобще незнам защо го махате тоз катализатор - той се чисти (а и не вдига конете )... мислиш си че ламбда сондата ти не работи, но всъщност е точно обратното! тя си мери съвсем правилно, обаче махайки катализатора и неговото съпротивление сондата отчита вече съвсем други стойности (замисли се защо), в следствие на това комоютъра ти влиза в авариен режим, колата харчи повече и върви по-малко...решението е едно: сложи резонаторно гърне или катализатор!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
mazgarev то4но това имах предвид дали ще се оправи ако сложа гърне или катализатор ... днес ми мериха сондата и работи от време на време и при изфорсиране спира да отчита .. това беше и моята идея дали е заради липсата на съпротивлениеMadness Motorsport
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
Коментар
-
gad3n написа:... днес ми мериха сондата и работи от време на време и при изфорсиране спира да отчита .. това беше и моята идея дали е заради липсата на съпротивлениеFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:gad3n написа:... днес ми мериха сондата и работи от време на време и при изфорсиране спира да отчита .. това беше и моята идея дали е заради липсата на съпротивлениеFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Mazgarev написа:johnfound написа:gad3n написа:... днес ми мериха сондата и работи от време на време и при изфорсиране спира да отчита .. това беше и моята идея дали е заради липсата на съпротивлениеLancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Crusader написа:Колега, как се чисти катализатор?FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
замерваха нещо сондата и ту показваше права линия ту показваше яко набра4кана линия майстора каза 4е като е права не работи и просто включва от време на време тогава линията се променялаMadness Motorsport
(\__/)
Коментар
-
Mazgarev написа:Crusader написа:Колега, как се чисти катализатор?Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
gad3n написа:mazgarev то4но това имах предвид дали ще се оправи ако сложа гърне или катализатор ... днес ми мериха сондата и работи от време на време и при изфорсиране спира да отчита .. това беше и моята идея дали е заради липсата на съпротивлениеFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
лампата на инжекциона не ми е светкала обаче нито ведньж ... чудя се дали да пробвам първо да и сложа гърне или направо сондата да сменям ... че ми писна вече и от пишман майсториMadness Motorsport
(\__/)
Коментар
-
сигурно ги зачистват, знам ли...но това е... иди на читав техник да ти каже: работи, неработино за мен проблема идва от това че го няма съпротивлението... при колегата с Алфа са си го измислили но при наще коли не стоят така нещата защото тя сондата може да се измери и да се прецени работата й само докато е включена в запален двигател и когато всичко останало по двигателя и по отделителната система е в ред...FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар