колеги, имаме с моя приятел Фиатка Пунто’99 1.1, 55 коня. На него му се налага обаче напоследък да пътува повече дълго и си мисли за нещо по-мощно, та искахме да питаме има ли начин да се вдигнат конете, да се смени двигателя с по-мощен или нещо подобно. а и колко парички горе-долу ще струва... А и един важен вапрос още-колата има метан Ланди това как се връзва с евентуална смяна на двигателя?Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теоретично-смяна на двигател
Collapse
X
-
За дълъг път по-добре по-голяма кола. 1. Повече място за багаж, 2. По-комфортна возия за високи скорости, 3. Автоматично получаваш по-голям двигател и спестяваш всички главоболия със смяната му. (евентуално нов компютър , ново окабеляване, понякога нова скоростна кутия, а с нея може би нови полуоси и някои други неща, може и нов стартер да се наложи). А после и без това има смяна на талона в КАТ. Абе по-добре си е по-голяма кола. Пунто е градска кола и е идеална за града, но иначе...FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
u_bo
-
Еми на метан е нормално! :D Моето типо беше така докато го караше и баща ми, но сега си е пушка!! Иначе ако искаш да караш на метан сложи и ТАП както ти препоръчаха, аз имам един който щеше да отива на типото ама просто минах на бензин!! :D||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
мдя, и аз не съм съгласна че смяната на двигателя е най-доброто решение, но ми трябваха обосновани доводи то ни е можем и на бензин и на метан де, комбинирана е, на бензин върви супер, ма... не му било достатъчно мощно, още малко трябвало:D а пък не искаме да сменяме количката, тя ни е "член на семейството" а и той не че скоро ще го направиManowar forever!
Коментар
-
За смяна на мотора с по-мощен;1 двигател,2 скорости,3 компютър,4 цялата ел.система,за окачване под въпрос ако съвпада със старото не се сменя,но те почти никога не съвпадат.А за КАТ не е задължително да се регистрира никои не ти гледа мотора като те спре.Но ако я продавате после трябва да се оправят докоментите.това като цяло не е лоша инвестиция,но се връзва много скъпо ако двигателя е 1.2 и се смени с 2.0 става,но примерно за 1.4 или 1.6 няма смисъл толкова набутване.FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
Ами кажи му че ако толкова държи на смяната на мотора да си събира сам пари и да си го прави ще се откаже бързо като разбере колко ще му излезе всичко,а и радиатора трябва да си смени абе с две думи още една кола ще си купи с тези пари които иска да даде за изгубената кауза.Направо му кажи да не се излага за такива малки разлики между 60 и 82 коня има малка разлика,но между 60 и 103 е голяма.Това е от личен опит и за това го съветвам да не прави неща от които само ще е назад и после ще го е ядFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар