Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да закрепя пожарогаситела

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да закрепя пожарогаситела

колеги, карам си аз и по едно време замириса на нещо.гледам от пред по двигателя нищо, гуми накладки нищо.Отварям багажника и пожарогасителя (български прахов скоро пълнен) като се е търкалял из багажника се е Натиснал веднъж и е пръснал малко.егати филма Един приятел има некаква мрежа в багажника на мерцедеса. знаете дали има такива мрежи и за фиат браво ? 1996г ?И как сте зяакрепили вашият пожарогасител ?
    Bravo GT 1.8

По принцип не съм виждал такажа мрежа на Фиат но може и да греша.Моят пожарогасител беше със стоманена скоба която съм закрепил с две рапидки за задната седалка и стана много добре. :D
    Fiat Brava 1.6,100

Коментар

Аз малко само да се намеся във въпроса на колегата.... "GeorgieV" кажи как си разпробил задната седалка,защото аз като дупчих да слагам усилвателя и се оказа че под покриващия шперплат на седалките следва ламарина която незнам ако разпробия няма ли да стигне видията до седалката и ако се облегне някой да го дупне,,,? Ти как разпроби направи твоя пожарогасител и какво ще рече "рапидки" че не го знам тоя детаил какъв е?А колкото до пожарогасителя.. няма ли някаква възможност да се хване някаде отстрани за корите или покрай стопа,въпреки че моя е малак и си има даже и стойчица.... и мога да го хвана навсякъде дори и за нестабилна кора?
      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
        и какво ще рече "рапидки" че не го знам тоя детаил какъв е?
        Рапидката представлява винт, които е с повече от една резба - най-често две, преплетени една в друга. Поради това наклона на всяка е по-голям, и това позволява на винта да се навие 2 пъти по-бързо от нормалното, като в общи линии се приема че държи със същата сила. Поради екзотичното му ззвучене вероятно, кварталните майстори са започнали да наричат рапидка който и да е винт. Та така - като чуеш рапидка от квартален майстор - просто винт (винтче).

Коментар

Моя пожарогасител съм го прикрепил към задната седалка с едно ластично въже(незнам как се казва точно)с две скоби в двата края.В двата края на седалката има нещо като дръжки,от там съм прекарал въжето и пожарогасителя не е мръднал,а и лесно се сваля.Ако не си го представяш и имаш интерес мога да щракна някоя друга снимка.
          Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Моя пожарогасител е под моята (шофьорската) седалка! Малко снимчици!
            Прикачени файлове

Коментар

И още две:
              Прикачени файлове

Коментар

///// написа:
                Там му е и мястото.Защото ако го заврете някъде си в багажното отделение и същото е пълно с багаж не знам как ще го намерите за да използвате.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

///// написа:

Коментар

///// написа:
                    И още ...:
                    колега много е добро захващането ти ! ще пробвам да направя нещо подобно !
                    Bravo GT 1.8

Коментар

Сега остава да си намеря отнякъде такава скоба и всичко ще е повече от идеално !!!
                      Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Много добра идея дава колегата ///// мисля да "препиша" от него че и аз се чудя къде да го сложа!Браво за добрата идея!
                        Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

Коментар

Тази скоба ми я подари колегата iee и с малко доработки и помощта на колегата tipolino и две рапиди стана и за моя пожарогасител! А аптечката е захваната по подобен начин под пътническата седалка! Да не дава господ да ги използваме, но по този начин за секунда са на разположение! (дори и за самоотбрана)

Коментар

В началото и аз на другата си кола бях сложил пожарогасителя по този начин под седалката. Но после го захвърлих веднага в багажника след като на живо видях какво се получава с на пръв поглед леки и безобидни предмети незакрепени в купето след катастрофа. Хората в колата бяха получили повече травми от предмети в колата от колкото от самия удар. Повярвайте ми всичко става като снаряд. По добре да изгори тая таратайка от колкото един такъв пожарогасител да ми натроши допълнително краката. А и 10-15 секунди по късно да го извадиш от багажното в повечето случаи не са фатални. Да не говорим че с тия въшки дето ги имаме по колите почти нищо не можеш да угасиш. Ползвал съм истински голям пожарогасител и с него само успяхме да задържим работата докато един колега не успя да пусне един шланг от стационарна система за пожарогасене. Та и след като видях какво се получава на практика с такива неща в купето не возя никакви багажи. За това си има багажно отделение.
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Ето как съм си решил проблема със всичко което е в багажното на Мареа Комби.Въпросния сандък следва наклона на облегалката и е разделен на две.Пространство за двете тонколони и отдолу пространство за всичко търкалящо се кутия с вериги за сняг,авариен триъгълник,апарат за обдишване,аптечка,резервни чистачки,въже буксирно,две одеяла и възглавнички от самолет,малко парцали,1 литър двигателно масло,резервни маркучета за излишното гориво на дюзите,резервен стар пистов ремък.
                              Прикачени файлове
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X