Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пръскачка за фарове на Мареа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пръскачка за фарове на Мареа?

Имам пръскачка за фарове на Мареата,но не знам как и от къде се пуска.Имам книжка на италиански,с указания,но нищо не разбрах.Ще се радвам,ако можете да помогнете :D
    Fiat Marea Weekend HLX 2.4TD

Пръскачката за фарове може да задействаш от същото лостче за чистачките. Пръска само когато са включени фаровете. Успех!!!

Коментар

Пръскачата на фаровете работи само при пуснати къси или дълги светлини, не работи при включени габарити. Пръска вода на фаровете когато натиснеш към теб лостчето за измиване на предното стъкло.
      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Колеги извинявайте се намесвам ама дали може някой да каже от къде точно се взима водата - от същото казанче от което е за чистачките ли?Ако реша да сложа такива пръскалки на Бравата дали ще е възможно да мина само с едно тройниче и някакъв електрически вентил който да вържа към релето за късите и дали ще е достатъчен дебита на помпичката?
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
          Колеги извинявайте се намесвам ама дали може някой да каже от къде точно се взима водата - от същото казанче от което е за чистачките ли?Ако реша да сложа такива пръскалки на Бравата дали ще е възможно да мина само с едно тройниче и някакъв електрически вентил който да вържа към релето за късите и дали ще е достатъчен дебита на помпичката?
          Водата я взима от едно и също резервоарче. Не знам при Бравата колко литра събира то, но при Мареата с пръскачки на фаровете побира 6,5 л. вода - изглежда обемът му е съобразен с консумацията.

Коментар

Е тука със сигурност е по-малко... Но това не е чак такъв проблем, вода се налива чудя се само дали помпата ще има нужния дебит и дали изобщо има смисъл да се занимавам с товаИначе е супер гадно като се замажат фаровете в това време
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Не знам дали си заслужава усилията. Аз лично не забелязвам голям ефект от тия пръскачки на фаровете, освен че изсмуква водата за нула време.Мисля, че за фаровете има отделна помпичка, но предполагам нищо не пречи да се пробваш да разклониш маркучетата от предното стъкло. Евентуално може да пръскат по-слабо.

Коментар

IvoMarea написа:
                Не знам дали си заслужава усилията. Аз лично не забелязвам голям ефект от тия пръскачки на фаровете, освен че изсмуква водата за нула време.Мисля, че за фаровете има отделна помпичка, но предполагам нищо не пречи да се пробваш да разклониш маркучетата от предното стъкло. Евентуално може да пръскат по-слабо.
                за пръскалките на фаровете помпата е друга която е с доста по силна струя чрез помпата за чистачки нищо няма да стане
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                X