Колеги, някой може ли да ми каже какъв размер говорители могат да се сложат в таблото на Брава? Мисля да купувам ама не знам кои ще влязат, защото мястото е доста малко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Говорители за табло на Брава?
Collapse
X
-
u_bo
Re: Говорители за табло на Брава?
style34 написа:Колеги, някой може ли да ми каже какъв размер говорители могат да се сложат в таблото на Брава? Мисля да купувам ама не знам кои ще влязат, защото мястото е доста малко.
-
Колега ако не се бъркам тама има сложени говорители така наречените пищялки /за високите/ но ако искаш да слагаш други премери разтоянието м/у двата болта за захващане на говорителя по диагонал и ще разбереш какъв размер ти трябва!Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS
Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009
Коментар
-
Колеги, мястото в таблото е за говорители не по-големи от 5 см, а такива не видях да продават. Пищялки маркови също няма поотделно - само комплект с тонколони. Така че си взех едни пищялки от 3 лева и направо останах удивен колко добре и силно свирят. Даже трябваше да намаля еквалайзера на високите. Със сигурност звука може да стане и по-добър, но за тези средства и време, които отделих няма как. Сега поне има surround. Доволен съм.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Не е нужно да намалиш високите на еквалайзера просто им сложи по един кондензатор за да намалиш леко силата им и да не ти кривят.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
PeacemakeR написа:Техномаркет , технополис и секви други техно-магазини продават "маркови" пищялки :Сони - 55 лв.Влаупункт - 45 лв. и т.н.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
batproho написа:Не е нужно да намалиш високите на еквалайзера просто им сложи по един кондензатор за да намалиш леко силата им и да не ти кривят.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
batproho написа:Не е нужно да намалиш високите на еквалайзера просто им сложи по един кондензатор за да намалиш леко силата им и да не ти кривят.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
Та каква е според теб ролята на кондензатора ако не на филтър?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Мдаа добре е да им сложиш по 1 кондензатор последователно на + ( +---(С)----(пищялка)------ - ) като кондензатора го подбери да е 1 мф на 50 волта или ако искаш да слиза малко по надолу - 2,2 мф на 50 волта (волтажа на кондензатора не пречи да е и по голям, но ако си ги вързал към cd player с мощност около 4х18 W RMS 4x50 max не ти трябва по голям от 50 волта!п.с. Зная, че в момента свирят дибре без кондензатор, но така ги товариш с честоти, които те изобщо не могат да възпроизведат и можеш да ги изгориш! сложи кондензаторите като превантивна мярка!Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Дори и най-евтините пищялки си имат вградени филтри.Аз на Бравата съм сложил от 3лв и съм много доволен - според мен е излищно даването на 45лв за същия резултат.Закачаш ги паралелно ( успоредно) на предните колони и си готов. Даже в комплеката има самолепящо - заляпи ги на пластмасата в дъното на дупката да не се разхождат и да тропат.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Същата работа за Пунтото ориналните бяха изгоряли от слънцето,новите бяха 10лв. комплектанямам никакви проблеми с тях.Не съм слагал кондензатор май си имат щото работят нормално не се натоварват.Отзад на кората съм сложил две големи та те взимат сигнал от страничните под малкото стъкло,там има кондензатор.Ида ви кажа се получи доста добре като звук.Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар