и четерите уреда на таблото - скоростомер, оборотомер, температура и гориво не отчитатосветлението работикилометража същона какво се дължи и как мога да го отстраня?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
уредите на таблото не отчитат
Collapse
X
-
Общото между тях е таблото За това по-скоро проблемът е в замърсени контактори на таблото. По принцип таблото има отзад два големи конектора които му носят всичкоата информация и отделно всеки отчитащт уред е свързан посредством едно стационарни конектори (като се разглоби таблото те се измъкват)Аз мисля че това може да е проблема. Датчика не знам къде е и не ти и трябва.Използвай и търсачката на форума, може да има тема като за твоя проблемFiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
ogi28b написа:Виж "синия" предпазител, за всеки случай. Въпреки че ако е повреден, няма да работят доста други неща...Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
В куплунзите едва ли - значи скоростомера и километража получават сигнал от процесора в таблото, а той пък получава сигнал от датчика на скоростната кутия. Излизането от строя и на двете, показва проблем с датчика, но при теб е друго. При проблем с куплунзите е твърде вероятно голяма част от таблото да не работи изобщо. Нещо по управлението на самите стрелки е дало проблем, но не съм отварял табло и не мога да кажа нищо повече
Коментар
-
ogi28b написа:В куплунзите едва ли - значи скоростомера и километража получават сигнал от процесора в таблото, а той пък получава сигнал от датчика на скоростната кутия. Излизането от строя и на двете, показва проблем с датчика, но при теб е друго. При проблем с куплунзите е твърде вероятно голяма част от таблото да не работи изобщо. Нещо по управлението на самите стрелки е дало проблем, но не съм отварял табло и не мога да кажа нищо повечеФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар