Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-икономична скорост?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

:D Четеш отгоре отгоре Най горе съм написал че сега си е взел Алфа Ромео пак турбо дизел на четири години е и слага пунтото ми в малкия си джоб. :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      :D Четеш отгоре отгоре Най горе съм написал че сега си е взел Алфа Ромео пак турбо дизел на четири години е и слага пунтото ми в малкия си джоб. :D
      Извиняваи с 38 градуса температура сам и не сам достатъчно концентриран.питах те за италианският дизел защото с моита кочинка 100 коня веднаж изядах една вектра 2.0 115 коня и на старта и навсякаде обаче всеки ме нареди че сигурно всичките и коне били умрели и незнам си кво как сам можел да я мина при положение че сам бил дизел.Ама после като изядах чистонова омега от тия с ксеноните която вероятно е била 115 коня защото незнам да имат по малак мотор останаха сас отворени усти всичките и добре че беше пълно с народ защото пак щях да слушам глупости.Кофтито за мене само е че италианските дизели горят малко повече от останалите.ама как варят НО на тебе колега няма какво да ти обяснявам след като сина ти има и толедо и алфаКажи ми ако не си сагласен с нещо :D

Коментар

gdd55 написа:
        коцев написа:
        Извиняваи с 38 градуса температура сам и не сам достатъчно концентриран.питах те за италианският дизел защото с моита кочинка 100 коня веднаж изядах една вектра 2.0 115 коня и на старта и навсякаде обаче всеки ме нареди че сигурно всичките и коне били умрели и незнам си кво как сам можел да я мина при положение че сам бил дизел.Ама после като изядах чистонова омега от тия с ксеноните която вероятно е била 115 коня защото незнам да имат по малак мотор останаха сас отворени усти всичките и добре че беше пълно с народ защото пак щях да слушам глупости.Кофтито за мене само е че италианските дизели горят малко повече от останалите.ама как варят НО на тебе колега няма какво да ти обяснявам след като сина ти има и толедо и алфаКажи ми ако не си сагласен с нещо :D
        100 "дизелови" коня са много повече от 115 "бензинови"Аз с Шкода Октавия ТДИ 110 коня направо размазах една Вектра 2.0 16 кл. със 150 коня.И на старт, и на ускорение, на оня с Вектрата направо му се плачеше...Хем Вектрата беше нещо бъзикана, спортни филтри, чипове-мипове, 180 коня била според собственика уж...глупости на търкалета...Най-обикновена дизелова Шкода я отвя като пролетния вятър :D
        Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Има нещо такова, карал съм Алфа 146 1.9 ТД /90к.с./ и доста по по тегли от Алфа 146 1.4 TS /103к.с./
          Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
          Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

pinko168 написа:
            gdd55 написа:
            коцев написа:
            100 "дизелови" коня са много повече от 115 "бензинови"Аз с Шкода Октавия ТДИ 110 коня направо размазах една Вектра 2.0 16 кл. със 150 коня.Искам да се опровергаяИ на старт, и на ускорение, на оня с Вектрата направо му се плачеше...Хем Вектрата беше нещо бъзикана, спортни филтри, чипове-мипове, 180 коня била според собственика уж...глупости на търкалета...Най-обикновена дизелова Шкода я отвя като пролетния вятър :D
            Kолега не се заяждам ама тоя с вектрата се е накичил със лепенки като 150-ка тва е абсурт или е била преебана тва са 150 коня!!! 40 коня отгоре1.9 TDI 5 1896 110/4150 11.5сек 192 тва е за октавията2.0 i 16V 4 1998 150/6000 8.5сек 217 тва е за вектрата1.9 TD 100 4 1910 100/4200 11.2сек 180 мареа 100 коня1.9 JTD 105 4 1910 105/4000 10.8сек 185 мареа 110 коня

Коментар

Аз от италианските дизели съм доволен .Преди да си купя Пунтото имах Уно 1.3 дизел което го карахме близо 12 години и нямахме никакви проблеми .Гореше около 5л нафта. С Алфата на сина си само съм се возил от Ловеч до София но и той като мен си караше нормално така че не е имало гонки по пътя но си има голям ряз примерно като речеш да задминеш някого.Това което го пишете че сте изяли някого по пътя че сте го оставили дави гълта пушека не е толкова верно. Примерно аз като си карам Мерца със 100 км по магистралата колко много са ме задминавели и то разни малки сапунерки и как се кефят отвътре като гледат че задминават Мерцедес и то 2.5 дизел .Но истината е друга че аз си карах нормално а ако река да го настъпя не ще ме задминат. Но това на мен не прави впечатление.За мен е важно за където съм тръгнал да стигна жив и здрав и без рискове по пътя.
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

100 к.с. са си 100 к.с. и при бензиновите и при дизеловите двигатели. Разликата може да дойде в еластичността и по-големия въртящ момент при дизеловите двигатели. Това естествено би оказало влияние при ускорение. За споменатата гонка няма да коментирам, само да кажа, че с читава такава Вектра и нормален шофьор няма резултата да е никога същия.

Коментар

М-да, всички, които цитират заводски данни, забравят че те се отнасят за нови автомобили. За старите кошници от много голямо значение е и състоянието на автомобила. И задкормилното устройство , разбира се
                  ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...

Коментар

коцев написа:
                    Аз от италианските дизели съм доволен .Преди да си купя Пунтото имах Уно 1.3 дизел което го карахме близо 12 години и нямахме никакви проблеми .Гореше около 5л нафта. С Алфата на сина си само съм се возил от Ловеч до София но и той като мен си караше нормално така че не е имало гонки по пътя но си има голям ряз примерно като речеш да задминеш някого.Това което го пишете че сте изяли някого по пътя че сте го оставили дави гълта пушека не е толкова верно. Примерно аз като си карам Мерца със 100 км по магистралата колко много са ме задминавели и то разни малки сапунерки и как се кефят отвътре като гледат че задминават Мерцедес и то 2.5 дизел .Но истината е друга че аз си карах нормално а ако река да го настъпя не ще ме задминат. Но това на мен не прави впечатление.За мен е важно за където съм тръгнал да стигна жив и здрав и без рискове по пътя.
                    Аз говоря за вързано с пари не магистрални глупости кадето се премазва няко 18 годишен пиклио взел на баша си колата П.с колегата е прав 100 коня са си 100 коня навсякаде

Коментар

gdd55 написа:
                      П.с колегата е прав 100 коня са си 100 коня навсякаде
                      И въртящият момент си е все момент :D

Коментар

Колеги, да не превръщаме темата в реторичен каламбур...
                        Alles in Ordnung

Коментар

Разход

IvoMarea написа:
                          ... Наистина най-икономичната скорост за кола с 5-степенна скоростна кутия е около 90 км/ч. (както си пише в книжките на колите), защото при тази скорост оборотите на двигателя са сравнително ниски, а двигателят не се товари.По-другояче стои въпросът с икономичността при жигулите например - там заради 4-степенната скоростна кутия най-икономичният режим е около 60 км/ч., а не 90 както пишат някои колеги.
                          Искам само да те поправя, че икономичната скорост при Лада 1200 е 80 км/ч (не 60), а при Лада 1300 е 90 км/ч.Мойта Брава от Германия до България натоварена - чак леко приклекнала - и карана с между 110 и 130 ми изгори точно 7 на сто, а по данни на Фиат разхода трябваше да е 6 на сто.Сега ще пробвам с 90-100 (съответно по нагорнище и нанадолнище). Между другото то зависи разхода и от други неща - гуми, сняг, климатик ... ( - с по-високи гуми пада, но с по-широки скача).
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                          X