:D Четеш отгоре отгоре Най горе съм написал че сега си е взел Алфа Ромео пак турбо дизел на четири години е и слага пунтото ми в малкия си джоб. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Най-икономична скорост?
Collapse
X
-
gdd55
коцев написа::D Четеш отгоре отгоре Най горе съм написал че сега си е взел Алфа Ромео пак турбо дизел на четири години е и слага пунтото ми в малкия си джоб. :D
Коментар
-
gdd55 написа:коцев написа::D Четеш отгоре отгоре Най горе съм написал че сега си е взел Алфа Ромео пак турбо дизел на четири години е и слага пунтото ми в малкия си джоб. :DJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
gdd55
pinko168 написа:gdd55 написа:коцев написа::D Четеш отгоре отгоре Най горе съм написал че сега си е взел Алфа Ромео пак турбо дизел на четири години е и слага пунтото ми в малкия си джоб. :D
Коментар
-
Аз от италианските дизели съм доволен .Преди да си купя Пунтото имах Уно 1.3 дизел което го карахме близо 12 години и нямахме никакви проблеми .Гореше около 5л нафта. С Алфата на сина си само съм се возил от Ловеч до София но и той като мен си караше нормално така че не е имало гонки по пътя но си има голям ряз примерно като речеш да задминеш някого.Това което го пишете че сте изяли някого по пътя че сте го оставили дави гълта пушека не е толкова верно. Примерно аз като си карам Мерца със 100 км по магистралата колко много са ме задминавели и то разни малки сапунерки и как се кефят отвътре като гледат че задминават Мерцедес и то 2.5 дизел .Но истината е друга че аз си карах нормално а ако река да го настъпя не ще ме задминат. Но това на мен не прави впечатление.За мен е важно за където съм тръгнал да стигна жив и здрав и без рискове по пътя.
Коментар
-
100 к.с. са си 100 к.с. и при бензиновите и при дизеловите двигатели. Разликата може да дойде в еластичността и по-големия въртящ момент при дизеловите двигатели. Това естествено би оказало влияние при ускорение. За споменатата гонка няма да коментирам, само да кажа, че с читава такава Вектра и нормален шофьор няма резултата да е никога същия.
Коментар
-
gdd55
коцев написа:Аз от италианските дизели съм доволен .Преди да си купя Пунтото имах Уно 1.3 дизел което го карахме близо 12 години и нямахме никакви проблеми .Гореше около 5л нафта. С Алфата на сина си само съм се возил от Ловеч до София но и той като мен си караше нормално така че не е имало гонки по пътя но си има голям ряз примерно като речеш да задминеш някого.Това което го пишете че сте изяли някого по пътя че сте го оставили дави гълта пушека не е толкова верно. Примерно аз като си карам Мерца със 100 км по магистралата колко много са ме задминавели и то разни малки сапунерки и как се кефят отвътре като гледат че задминават Мерцедес и то 2.5 дизел .Но истината е друга че аз си карах нормално а ако река да го настъпя не ще ме задминат. Но това на мен не прави впечатление.За мен е важно за където съм тръгнал да стигна жив и здрав и без рискове по пътя.
Коментар
-
Разход
IvoMarea написа:... Наистина най-икономичната скорост за кола с 5-степенна скоростна кутия е около 90 км/ч. (както си пише в книжките на колите), защото при тази скорост оборотите на двигателя са сравнително ниски, а двигателят не се товари.По-другояче стои въпросът с икономичността при жигулите например - там заради 4-степенната скоростна кутия най-икономичният режим е около 60 км/ч., а не 90 както пишат някои колеги.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар