Колеги чета във форума за кори под двигателя,обикновено питат за Мареа,а мен ме интессува трябва ли да има Пунтото такава кора ,защото моето няма?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Пунто 1.1!
Collapse
X
-
Кората под двигателя наистина помага за по-бързото затопляне. Много колеги с други автомобили(по другите форуми) си поставят допълнително такива кори. Освен по-бързото загряване, в големите жеги лятото тази кора не позволява горещия въздух издухан от вентилатора да се връща отново.Всъщност от дебелите книги разбрах, че идеалния случай за един конструктор при проектирането на автомобил, е когато охлаждането на мотора става само през радиатора. В тази връзка виждали ли сте Мерцедес? Толкова е затворен отвсякъде моторния отсек, че има отвори само за кормилните щанги. Това е така, защото самия двигател е термостат и при тези условия му е супер. Иначе много често термостата може да се окаже извън играта - особено зимата. Доста колеги тук твърдят, че извънградско температурата леко спада - на това се дължи.Моя съвет от това което съм научил - колега ако ще си слагате кора, си е направете метална а от ватрешната страна залепете изолационен материал. Така няма да влезнете някой ден в групата на пробитите картери. Мойта кола е доста висока, с късо междуосие но карам и в планина по лоши пътища(то май всички са такива) почти съм увисвал на кората, а тя е само охлузена. Направена е много здраво от ~2мм оребрена ламарина и шина с дебелина ~8мм.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
колко бавтно загрява според теб??? колко минути, километри.... имаш ли стрелка за температура или си с лампа... щото ако си с лампа, наистина може само да ти се струва... между другото при мен загрява за около 5 минути градско и ли 5 км.... а като пуснеш парното зимата - загрява по-бавно, щото радиаторчето на парното е голям топлообменник и отнема допълнително температура от антифриза... ама като седне човек и се замисли - то пък е на дългия кръг, и не следва да влияе на загряването на двигателя... там играе термостата... прочети горе темата за термостата...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:колко бавтно загрява според теб??? колко минути, километри.... имаш ли стрелка за температура или си с лампа... щото ако си с лампа, наистина може само да ти се струва... между другото при мен загрява за около 5 минути градско и ли 5 км.... а като пуснеш парното зимата - загрява по-бавно, щото радиаторчето на парното е голям топлообменник и отнема допълнително температура от антифриза... ама като седне човек и се замисли - то пък е на дългия кръг, и не следва да влияе на загряването на двигателя... там играе термостата... прочети горе темата за термостата...Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:donnna написа:колко бавтно загрява според теб??? колко минути, километри.... имаш ли стрелка за температура или си с лампа... щото ако си с лампа, наистина може само да ти се струва... между другото при мен загрява за около 5 минути градско и ли 5 км.... а като пуснеш парното зимата - загрява по-бавно, щото радиаторчето на парното е голям топлообменник и отнема допълнително температура от антифриза... ама като седне човек и се замисли - то пък е на дългия кръг, и не следва да влияе на загряването на двигателя... там играе термостата... прочети горе темата за термостата...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
donnna написа:колко бавтно загрява според теб??? колко минути, километри.... имаш ли стрелка за температура или си с лампа... щото ако си с лампа, наистина може само да ти се струва... между другото при мен загрява за около 5 минути градско и ли 5 км.... а като пуснеш парното зимата - загрява по-бавно, щото радиаторчето на парното е голям топлообменник и отнема допълнително температура от антифриза... ама като седне човек и се замисли - то пък е на дългия кръг, и не следва да влияе на загряването на двигателя... там играе термостата... прочети горе темата за термостата...Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.
Коментар
-
и аз имах проблем със загряването но след като смених терностата ми загрява за около 1-1.5 км. и то говориме за сутринно време и като си закове на средата си стои тамFiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Коментар
-
capi написа:donnna написа:колко бавтно загрява според теб??? колко минути, километри.... имаш ли стрелка за температура или си с лампа... щото ако си с лампа, наистина може само да ти се струва... между другото при мен загрява за около 5 минути градско и ли 5 км.... а като пуснеш парното зимата - загрява по-бавно, щото радиаторчето на парното е голям топлообменник и отнема допълнително температура от антифриза... ама като седне човек и се замисли - то пък е на дългия кръг, и не следва да влияе на загряването на двигателя... там играе термостата... прочети горе темата за термостата...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар