Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за теглене на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за теглене на кола

След като днеска скъсах пистов ремък за пореден път ми трябва един съвет от вас.Трябва да изтегля колата до някой сервиз, обаче резбата на кукато отпред ми се е презекала и дефакто нямам теглич.Има ли начин да се закачи някъде другаде въжето за предницата на колата?Поместено в неподходящ раздел.Модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Няма ли скоба,отпред.Иначе май няма каде да се закачи,някои ги закачат за носачите,но недей да го правиш.По добре пробвайте да го смените на място ако нямаш как да я дръпнеш.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

petio4528 написа:
      Няма ли скоба,отпред.Иначе май няма каде да се закачи,някои ги закачат за носачите,но недей да го правиш.По добре пробвайте да го смените на място ако нямаш как да я дръпнеш.
      Ами проблема е, че не е само ремъка, а и обтегача се е пръснал или е зацепил(не знам как се казва)...та трябва и него да сменям.Иначе същият тоя обтегач миналата година съм го сменил...няма и 25000км....Качеството на частите в БГ е просто невероятно.
      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Re: Питане за теглене на кола

Geraka написа:
        След като днеска скъсах пистов ремък за пореден път ми трябва един съвет от вас.Трябва да изтегля колата до някой сервиз, обаче резбата на кукато отпред ми се е презекала и дефакто нямам теглич.Има ли начин да се закачи някъде другаде въжето за предницата на колата?
        Как така прецакала тя е с доста голямо фи, аз бих се помъчил на място да оправя резбата и тогава всичко е ок.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
          Geraka написа:
          След като днеска скъсах пистов ремък за пореден път ми трябва един съвет от вас.Трябва да изтегля колата до някой сервиз, обаче резбата на кукато отпред ми се е презекала и дефакто нямам теглич.Има ли начин да се закачи някъде другаде въжето за предницата на колата?
          Как така прецакала тя е с доста голямо фи, аз бих се помъчил на място да оправя резбата и тогава всичко е ок.
          Ами ако ми дадеш идея как да я оправя на място ще пробвам...А иначе просто е раждясала резбата и не може да тръгне да се върти.

Коментар

малко нафта в резбата, на няколко пъти, спирачна течност също става и ще тръгне, щом само това й е проблема. то при теб какво върти този ремък, ако е само алтернатора карай я така до сервиза
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              малко нафта в резбата, на няколко пъти, спирачна течност също става и ще тръгне, щом само това й е проблема. то при теб какво върти този ремък, ако е само алтернатора карай я така до сервиза
              Ами ремъка върти всичко дето се сетиш...Хидравлика, алтернатор, климатик и за водната помпа не съм сигурен...не знам дали така мога да я карам ....иначе пробвах със WD40(не знам дали така се казваше точно) да оправя резбата ама не се получи.

Коментар

Нищо не и пречи да стигне до сервиза, стига да има акумулатор достатъчно. Водната помпа се върти от ангренажа, така че не се притеснявай.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                  Нищо не и пречи да стигне до сервиза, стига да има акумулатор достатъчно. Водната помпа се върти от ангренажа, така че не се притеснявай.
                  А с хидравликата няма ли да има проблем?

Коментар

Geraka написа:
                    А с хидравликата няма ли да има проблем?
                    Просто няма да работи и ще ти е тежък волана, но иначе няма какво да и стане.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Колега, режи го смело ремъка, и я закарай на собствен ход до където си искаш. Всички жизнено важни неща се въртят от ангренажния ремък, а от пистовия са само хидравликата на волана и алтернатора. Само ще трябва да внимаваш по завоите

Коментар

Geraka написа:
                        NikMar написа:
                        Geraka написа:
                        Ами ако ми дадеш идея как да я оправя на място ще пробвам...А иначе просто е раждясала резбата и не може да тръгне да се върти.
                        Ако не е опасана нямаш проблем, най-лесното и най-доброто е с метчик, другия вариянт със скобата за теглене като напръскаш ссъс спрей против ръжда и с манивелата да завиваш на стъпки - напред после назад и ще се разкара, може да му сложиш и малко грес, ако е само ръждата няма начин да не стане.
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

абе браво без хидравлика не знам как се кара градско, еле па дизел. опитай, ама щом е само това си я закарай на аварийни лекинко... то и без тва ако те дърпат пак няма да имаш хидравлика, а ще трябва само да се съобразяваш с въжето... пали и бегай
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Неприятно е ама се налага. Лятото като се скъса моят ремък, така - с ножицата, и после пър-пър-пър-пър, лекичко, бавничко, с две ръце на кормилото, и с една кола "съпорт" зад мен. И си я закарах пред вкъщи, на 2 км бях, тамън бях излязъл като се случи. После на другия ден - на 1 км ми е сервиза, пак така лекичко, бавничко, и няма проблеми.

Коментар

Мерси на всички за бързите отговори...Закарах колата на собствен ход до един сервиз в Студентски....стигнах без проблеми на акумолатор...Колата вече е готова...Сменени са две ролки на пистовия ремък...както и самият ремък...Като в най-скоро време трябва да сменя и демпферната шайба на коляновия вал..Равносметкта...всички ролки, както и демпфера са сменяни преди около 20000км...Всичките вече са за боклука...Да се смея ли, да плача ли?

Коментар

Working...
                              X