Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Marea ? Marango

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Marea ? Marango

Здраейте колеги,От една година стопанисвам Пунто, което на скоро беше замнено с Мареа. До тук добре, но като отидох да я регистрирвам се оказа , че не е Мареа а Маранго (някои казват Маренго). Може ли някой да ми каже какви са разликите?Аз честно казано не откривам такива. С изклщючение на фаровете - готов съм да се закълна че са същите като на Браво / Брава.Между другото - може ли накой да ми каже какво ще коства смяната с фарове с лупа (истинските на Мареа). Някъде ми се мерна подобна тема , но не мога да я намеря.Благодаря предварително !
    Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Маренгото не беше ли товарния модел или нещо се бъркам
    FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
    FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

Сложили са ти допълнителни седалки, щото Маренгото е бе задни. И фаровете са сменяни, ама да не ти пука - такива са намерили - такива са сложили. Ако толкова искаш лупи си търси Valeo на старо, че ако чуеш цената на нови ще ти се изправи косата. Алтернативите като Depo и разни други "марки", без значение нови или на старо, не светят.
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Повечето Маренго са с обикновенни фарове и също има модел със 4 места и с 2.
        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

След като си я купих взех да се заглеждам. Видях 2 Маренго - товарни - с 2 седалки и 2, които пак бяха с фабрично матирани задни стъкла както 2 местните , но бяха със задни седалки.Моите задни седалки са същите като предните и не личи да са слагани допълнително. Даже са малко изпочупени от сваляне.Моята специално е без никакви екстри - освен ел стъкла, но от друга страна една от товарните беше с климатроник........ Смятате ли че няма да имам проблем да смена фаровете с такива с лупи ?Благодаря на всички отзовали се
          Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

BEKI написа:
            ... Смятате ли че няма да имам проблем да смена фаровете с такива с лупи ?...
            Никакви грижи нямаш, най-много да се наложи едно кабелче (за габаритите) да преправиш.
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
              BEKI написа:
              ... Смятате ли че няма да имам проблем да смена фаровете с такива с лупи ?...
              Никакви грижи нямаш, най-много да се наложи едно кабелче (за габаритите) да преправиш.
              Ето още малко по темата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=28376
              Brava 1.2, 16V, 2000
              Ex: Golf 2, 1.3

Коментар

Градски от къде я купи таз кола ?!?!?!? Да не е от оная автокъща по пътя за гривица ?!?!? Ако е от там ......
                '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

PeacemakeR написа:
                  Градски от къде я купи таз кола ?!?!?!? Да не е от оная автокъща по пътя за гривица ?!?!? Ако е от там ......
                  Марангото го взех от Дупница. Иначе "по пътя за Гривица.." ако имаш в предвид автокъща "Виченца" - не; там има 1 товарно.С хората се познавам от няколко години.Купил съм 1 кола от тях, поправял съм им коли ,докато ми работеше сервиза, - не мога да кажа нищо лошо за тях.

Коментар

PeacemakeR, гледам че си със същия двигател. Я ми кажи, моля те, колко е данъка на колата ?Принципно да знам за колко да се приготвя психически

Коментар

Ами аз мойто го взех лятото и не съм плащал целия данъкр , ама го смятах с някакъв калкулатор из нет-а и за Плевен излезе около 125 - 130 лв. (щот за всеки град било различно)

Коментар

127.05 лв. - току що го сметнах :D

Коментар

10xНе е малко, ноооооо колкото толква - аз нищо не мога да променя.

Коментар

Колега, над 74 kW мисля, данъка е 120-130 лв
                            FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
                            FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

Колега iceflame , зависи колко над 74 кВ си, пример - ако си 100 кВ - 136 к.с. данъка ти е 165 лв. , ама ако караш Бугати Вейрон примерно , което е 736кВ - 1001 к.с. данъка ще ти е - 2534.78 лв. (въпреки , че едва ли ще ти пука ако караш такава кола )

Коментар

Working...
                              X