Здравейте!Колата ми е Fiat Marea 1,6 ; 103 ; Бензин - метан От известно време колата ми изобщо не върви!!! Проблема ми е следния: колата е на метан, но от както спряха газта я карам на бензин. Върви нормално първите 5 мин и щом започне да загрява (да подминава първата чертичка), като натисна газта почва да пука нещо във въздушния филтър и няма мощност, все едно не съм натиснал педала. Ако някои може да ми помогне ще съм му много благодарен...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Marea 1.6, Пукане във въздушния филтър
Collapse
X
-
Сменил съм бобина, свещи и кабели, днес смених и горивен филтър, преди две седмици - въздушен. Ходих на две места на диагностика и на двете нищо и няма..... само температурния датчик пускал третата си степен 1 градус над нормалното (което не мисля че е проблем). ..Ще пробвам сега да го откача и този емулатор да видим, пък дано се оправи, че така неможе да се кара...... незнам възможно ли е от катализатора нещо да прави проблеми?
Коментар
-
Замери съпротивлението на дюзите. Като застанеш пред колата ще видиш една букса точно под колекторите до бобината. Разкачаш я и мериш буксата откъм колекторите, а не края дето отива към ECU. Средния пин е маса, така че мериш съпротивлението между него и другите 4 един по един. Предполагам проблема е или в кофти инжектор/дюза, или в регулатора на налягането на горивото, дето е пак на рейката.Какви времена ти даваха инжекторите на диагностиката?
Коментар
-
skibadee написа:от тия алтернативни горива се получава нагар по клапаните и кви ли още не бели, няма смисъл да хвърляме боб наи добре иди да ти направят една диагностика и ще разбереш от каде е проблема, може да са свещи кабели и кво ли още не.
Коментар
-
Shefy написа:skibadee написа:от тия алтернативни горива се получава нагар по клапаните и кви ли още не бели, няма смисъл да хвърляме боб наи добре иди да ти направят една диагностика и ще разбереш от каде е проблема, може да са свещи кабели и кво ли още не.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар