Имам постоянно чукане в главата на Фиат Брава 1.4. Казаха ми, че имам износен разпределителен вал. Дали може да е само това. Преди 2 месеца сменях хидравличните повдигачи. Ако може някой да помогне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разпределителен вал
Collapse
X
-
то и аз го имам този проблем. до колкото знам той си е характерен дефект при много коли с тоя двигател. аз смених 5 кобилици който бяха доста износени с идеята да се оправи чукането не нямаше ефект и майстора ми каза че са хидравличните повдигачи но в момвнта нямам пари за нови. на теб колко ти струваха?Fiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
-
240лв ми излезе смяната на хидравличните повдигачи, но като се сменят трябвало след 1500 км да се притегнат болтовете, пък на мен от сервиза не ми го казаха и днес ходих в друг сервиз на диагностика, оказа се че заради това че не са притегнати после болтовете и вала и главата са за смяна сега. Чудя се дали да правя ремонти или да се мъча да я разпродавам на части, само преди 3 месеца съм я купил, а до тук дадох 2000 по сервизите и сега пак е за сериозен ремонт. Някой разпродавал ли е на части, да даде съвет струва ли си да го правя.
Коментар
-
Преди 2 години сменях разпределителен вал, както и 5-6 повдигача и нищо не дъм допритягал. Направо са те качили на върбата. Лагерите (черупките), които държат вала опират метал в метал плътно, какво ще им допритягат?! Освен да са направили голямата глупост и да не са стиснали повдигачите, за да им източат маслото преди да ги сложат! И от това лагерите, които държат вала да са били леко отворени и да са му видели сметката за нула време, както и на самите лагери. Ако е така в сервиза да ти купят нова глава и вал.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар