Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

прецакани са ми реотаните на задното стъкло!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

прецакани са ми реотаните на задното стъкло!!!

Значи всъщност проблема не ми е точно в реотаните а в ебуксите тея дето са на джама едната е отлепена и няма никакав контакт и изобщо не работят реотаните!Какво да правя?

Отиваш до Мосю Бриколаж и с купуваш едно лепило на Loctite. Има картинка за начина на използване. Струва ако не се лъжа около 18лв. Внимавай обаче, щото има различни видове за отлепен нагревател, за прекъснат и т.н.
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

И при мен имаше проблем, оказа се прекъснат кабел в снопа , минаващ от купето към задната врата. Ако при теб е прекъснат реотан,могат да ти нарисуват пътечка тия, дето ремонтират микровълнови печки , прави се с контактно лепило .
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
        И при мен имаше проблем, оказа се прекъснат кабел в снопа , минаващ от купето към задната врата. Ако при теб е прекъснат реотан,могат да ти нарисуват пътечка тия, дето ремонтират микровълнови печки , прави се с контактно лепило .
        За прекъснато захранване говори човека, за самата жица и нейното закрепване към основата на реотаните. Аз имах такъв проблем, когато на старата ми кола бяха свалили задния джам за да ровят в багажника Беше с гумено оплътление и го бяха резнали, а джама свален харабийската до колата. Само дето бяха изкорубили реотаните от захранването. Справих се сам с един голям поялник и много опити... Фолиото от което са направени реотаните грам не хващаше тинола, но забелязах, че фабрично планката (кабелната обувка) в която от едната страна влиза жицата, а другата е захваната за реотана... та по въпросната кабелна обувка имаше следи от нещо, като точкова заварка. На реонтаните открих също две малки точици. Така с много хуваво почистване и нагряване с поялника (беше ме малко шубе за джама) кабелната обувка хвана! Като поизстина я наклепах в основата с летило от сорта на течния метал, защото ме беше шубе да не се откачи жицата, спойката беше слаба заради малката си повърхност. Изчаках хуваво да стегне и боднах жицата. Две години няма никакви проблеми Но... все пак препоръчвам лепилото за, което колегата Bright спомена. Доста по-лесно ще стане.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

bright написа:
          Отиваш до Мосю Бриколаж и с купуваш едно лепило на Loctite. Има картинка за начина на използване. Струва ако не се лъжа около 18лв. Внимавай обаче, щото има различни видове за отлепен нагревател, за прекъснат и т.н.
          мерси за отговора само още едно въпросче!кое Loctite ще ми свърши работа?ако разбирасе имаш представа

Коментар

Loctite е марка, която прави лепила, а не само име на продукт. Така, че в широката гама на различни лепила има точно такива за лепене да буксата (кабелната обувка) към стъклото, както и десетки други лепила... Виж, както каза колегата по-горе в Mr. Bricolage, или Практикер! Хубавото на тези магазини е, че спокойно си разлгеждаш всички лепила, четеш, какво пише и си взимаш необходимото. Лепилото за твоя случай е специално! Освен, че лепи има свойства за провеждане на ток. С обикновенно Loctite лепило нищо няма да се получи!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
              Loctite е марка, която прави лепила, а не само име на продукт. Така, че в широката гама на различни лепила има точно такива за лепене да буксата (кабелната обувка) към стъклото, както и десетки други лепила... Виж, както каза колегата по-горе в Mr. Bricolage, или Практикер! Хубавото на тези магазини е, че спокойно си разлгеждаш всички лепила, четеш, какво пише и си взимаш необходимото. Лепилото за твоя случай е специално! Освен, че лепи има свойства за провеждане на ток. С обикновенно Loctite лепило нищо няма да се получи!
              ама точно това имах предвид! Аз знам какво е Loctite как изглежда тва специалното дето провежда ток да него обаркам

Коментар

Working...
              X