Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Сгода"(улеснение) за реглаж на съединител на Пунт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Сгода"(улеснение) за реглаж на съединител на Пунт

Решил съм да си улесня работата, а и на някои от вас, при реглаж на съединител на Пунто. За какво иде реч!? Възможно е да се изразявам неточно, за което се извинявам предварително. На този модел съединителя се регулира ръчно. Не знам само колко милиметра е свободния ход на вилката. Единствено трябва да се направи скоба широка толкова, колкото е необходимо да бъде луфта. Идеята ми е да се сложи скоба, да се стегнат двете гайки и това да е достатъчно за реглажа. След това скобата се изважда и съединителя си пее. Е, колко са тези милиметра? Ще направя скоба с точни размери и ще я покажа тук, за улеснение на желаещите да си я направят.А сега един въпрос, съвсем малко встрани от темата. Четох във форума, че педалите на спирачката и съединителя трябва да са в една равнина. Каква може да бъде причината, когато се налага да се разминават, т.е. съединителя да е по-ниско. Когато ги изравня, съединителя започва да ми отделя твърде високо. И едно уточнение. Всичко е сменено! Или поне за това съм платил Благодаря на отзовалите се!
    Fiat PUNTO 75 SLX

Е, каква стана тя сега? Никой не може да каже нищо по въпросите?
    Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Защо не направиш едно чертежче на идеята си за по-ясно.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Идеята е следната. За да е нормално регулиран съединителя, трябва да има хлабина между гайките и вилката. Ако знам колко мм е ще направя скоба с такава дебелина. Нещо като мярка. Ще направа и чертеж
        Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Working...
        X