Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

теч масло фиат мареа 2,4тд

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    теч масло фиат мареа 2,4тд

    Здравейте колеги. Скоро си купих Фиат Мареа-2,4тд. Смених всички ремъци и ролки, но попаднах на негодни майстори, който ми взеха 1005лева за смяна на маслото филтрите и ремъците+две накладки. Мисля че ме одраха, но както и да е важното е че сега имама два теча от двете страни на двигателя по лек диагонал като от дясната страна е малко по напред. Маслото е черно. Като погледна отгоре теч се вижда под акумолатора. От другата страна е при полуоската някъде. Дали съм за смяна на семерини на колянов вал. Ако е така колко струва горе долу ремонта, защото се наплаших от майстори Моля ви за съвет и ако има някой от Плевен да каже годен майстор.
    фиат мареа 2.4тд
    опел фронтера

    #2
    При смяна на ангренажен ремък, разглобяването е такова, че се осигурява страхотна видимост на предната семеринг-а на коляновия вал. Каквито и негодни да са майсторите, ако не си спал с жените им - щяха да ти кажат ако има теч и да я сменят. За задния семеринг между скоростната кутия и мотора погледни отдолу колата: дали тече точно там - между двигателя и кутията, там дето се съединяват в едно. Семерингите не са скъпи, но работата е много. Ако се е появил теча веднага след като си я взел от майсторите, се съмнявам при работата да не са ти прегънали без да искат маркуча на картерните газове (вентилацията на картера), така, че да е блокиран. Тогава в картера се вдига налягане и маслото започва да търси къде да избие. На скоро имах случай на Поло 1.1 изхвръкнала цялата семерина от леглото и всичкото масло вън. Добре, че човека я е угасил на време.
    TD_100, че е кръгло число.

    Коментар


      #3
      Благодаря за съвета. Не разбирам много но по скоро теча идва отстрани, Всъщност като погледна отгоре всичко се събира под акумулатора. До него има дебел маркуч, и се чудя дали не е от него. Случайно когато си взех колата от набедените майстори видях сам че кутията за изпарение на картерните газове е счупена/отдолу където влиза маркуча се беше откъснала заедно с него/, тогава лично я смених и гледах маркучите, възможно е да не съм огледал добре. А предната семерина вече вярвам че може да не са я сменили. Всъщност като я спра за едно денонощие има от двата теча по три - четири капки. Ще бъда доволен на всеки който даде съвет. А също така при скорост от 160км. ми исключи от пета, на какво се дължи, И нормално ли е да излизат черни сажди, като я запаля и снега почернява при аспуха.Карам само с дизел от Лукойл или от ОМВ
      фиат мареа 2.4тд
      опел фронтера

      Коментар

      Working...
      X