Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За регистрирането на автомобила в общината?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За регистрирането на автомобила в общината?

Един въпрос: При записване на закупен от чужбина автомобил в общината за да започнат да ми изчисляват данъка, служителката зад гишето ми поиска бележка за платен данък на сделката на автомобила, която била 2% от сумата на сделката. Да, ама самата сделка е извършена в Германия и тогава...???Имат ли право да искат данък върху сделка, извършена извън територията на страната и какво се дължи (или не се дължи) от моя страна в такъв случай? Все едно за всяка покупка на нещо в друга страна, родната българска община печели комисионна. Опровергайте ме, ако не съм прав?

хмммм... много странно ми се вижда това... аз в общината дадах някои от документите на колата, попълних една бланка и това беше... документите бяха: митническа декларация, договор за продажба и стари документи на колата(копие), за това чувам за пръв път от тебе
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

нещо се е объркала служителката, или ти не си е казъл, че автомобила е нов внос. за нов внос ти трябва копие от митническата декларация, копие от големия талон, копие от договора за продажба( който при нов внос не е нотариално заверен, защото има и фактура) и трябва да попълниш някаква декларация.такава нотариална такса се иска, но за автомобили закупени от българия.и внимавай да не изтървеш срока - 2 месеца, че ще трябва да плащаш глобауспех
      Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

Да, ама аз вече 3-ти ден се редя на опашката и...1. Иска да извърша плащане на приравнената стойност на фактурата от Германия или застрахователната стойност на колата - пълното ми каско е 17 хиляди лева! - демек 2% = 380 лева. Твърдо откавам!Примерна ситуация - купувам я като старо желязо - 100 евро - правя ремонт за 20 хиляди, за да я приведа в годна за движение и накрая си плащам данък на държавата върху пълната и застрахователна стойност (все едно нова от магазина!) за майсторлъка 2. всеки пък като се наредя - служителката е една и съща - ситуацията забива в същата посока. 3. Показвам и и митническата декларация - и договора за покупка от Германия - на немски е и цената е в евро. Тя обаче продължава да не вдява че процедурата не е като при покупка от български гражданин или фирма.Питах в друга община: - Така ли е? казват ми - НЕ!То по евтино ще ми излезе да си зивадя друг паспорт с друга адресна регистрация.

Коментар

Въпросната служителка си има началник с приемен час.
          no pain no pain

Коментар

То така ще стане - утре отивам за 4-ти път!Само да предупредя - неграмотната служителка е към община Изгрев, Слатина - ул "Антон Чехов" №16. Така че - ако сте от тези общини - направо при началника

Коментар

Stilo написа:
              То така ще стане - утре отивам за 4-ти път!Само да предупредя - неграмотната служителка е към община Изгрев, Слатина - ул "Антон Чехов" №16. Така че - ако сте от тези общини - направо при началника
              За общината ли говориш или за данъчното?
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Един въпрос: При записване на закупен от чужбина автомобил в общината за да започнат да ми изчисляват данъка, служителката зад гишето ми поиска бележка за платен данък на сделката на автомобила, която била 2% от сумата на сделката. Да, ама самата сделка е извършена в Германия и тогава...??? Имат ли право да искат данък върху сделка, извършена извън територията на страната и какво се дължи (или не се дължи) от моя страна в такъв случай? Все едно за всяка покупка на нещо в друга страна, родната българска община печели комисионна. Опровергайте ме, ако не съм прав?
                Това са местни данъци и някъде ги има, а другаде не са и чували за тях!Попитай в друга община по този въпрос как стоят нещата!

Коментар

Eeeee, Stilo..нова кола купуваш а не казваш каква е????!!!! Предполагам, че е пак "СТИЛО"..Аре де не ни мъчи!
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Виж сега! Кажи на тази служителка да се ......... ! Значи щом не си купил колата от България не може да искат 2% от цената посочена в договора.Само ако си си купил кола от тук ти искат.Затова когато си купувах моята кола писахме в договора 500 лв,а в същност колата я купих за 8000 лв.Така платих ..... много по-малка сума.
                    COUPE 1.8 16V
                    Volvo XC90 T6

Коментар

плащат се 2% върху застрахователната стойност на автомобила ... отива6 в ДЗИ плащаш 5-6 лв. да ти издадат застрахователна оценка (500-600лв.) и си готов
                      Madness Motorsport
                      (\__/)
                      (='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
                      (")_(") signature to help him gain world domination.

Коментар

gad3n написа:
                        плащат се 2% върху застрахователната стойност на автомобила ... отива6 в ДЗИ плащаш 5-6 лв. да ти издадат застрахователна оценка (500-600лв.) и си готов
                        Е те така се прави
                        Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                        Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Така, епопеята бе пълна - данъчното на Общината хал-хабер си нямаше на представа какво трябва да правят. Отивам при началника - той казва - ДА, плаща се 2% такса върху сделката или върху застрахователната цена на колата!!аз му обяснявам че колата е внос и сделката е извършена в чужбина и са платени мита и такси върху придобитото движимо имущество. Той извади законика и...чете - плащат се 2%...Аз тогава му казах телефона на данъчната агенция към Софийска община и да провери как стоят нещата при внос на кола. Това оправи нещата. Оттам потвърдиха че при този случай не се начислява такса, а се изисква само копие от митническата декларация и ми изчислиха дължим данък от 230 лева на година - това е!

Коментар

Хе-хе.. сега си представям колко много пари са влезнали в общината заради тези 2%.. по-точно колко много пари са влезнали в джоба на въпросните чиновници
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

въх тяхната м*** с****... лелееее това не може да бъде реално... тия хора са съвсем диваци... ето това се вика МИЗЕРИЯ да се чудиш от кои да свиеш и да го правиш навсичкото отгоре със закона... ужас - няма да се оправим скоро .За това според мен трябва да напишеш жалба със стабилни обвинения, и да им разкажеш как са те мотали няколко дни и колата е седяла без регистрация и без застраховка!!!ЧЕСТИТА ПРИДОБИВКА!!! БЕЗАВАРИЙНО ШОФИРАНЕ!!!
                              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Working...
                              X