Здравейте! Имам FIAT Punto 1995г. на 150000 км.(за последните 20000 гарантирам . Гори ми около 1.5-2л. масло на 10000км. Първо бях с някакво Valvoline All Flet или нещо такова, а при последната смята човека ми препоръча някакво масло на Plama Плевен Diona Super 15W50, като каза че с него няма да ми гори масло, но пак е същата работа. Дайте някакво мнение по въпроса, кажете ми какво масло според вас е най-подходящо. И ако може все пак да е някакво на приемлива цена .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко масло е нормално да ми гори колата?
Collapse
X
-
Колкото си пише в книжката на колата. За големите мотори стойностите са стряскащи.Скоро четох за Алфа 156 в интернет и разхода и беше 1л на 1000км. А дедрата на брат миспоред книжката и дават възможен разход на масло 100гр на 100км. Но той кара с масло Seleniq Gold препоръчано от производителя. Ако смениш оригиналното масло с друго, може биразхода пада, но не се гарантира смазване.Господ пред мен, аз по него с Уно 1.3 70s
-
Re: Колко масло е нормално да ми гори колата?
kamen написа:Здравейте! Имам FIAT Punto 1995г. на 150000 км.(за последните 20000 гарантирам . Гори ми около 1.5-2л. масло на 10000км. Първо бях с някакво Valvoline All Flet или нещо такова, а при последната смята човека ми препоръча някакво масло на Plama Плевен Diona Super 15W50, като каза че с него няма да ми гори масло, но пак е същата работа. Дайте някакво мнение по въпроса, кажете ми какво масло според вас е най-подходящо. И ако може все пак да е някакво на приемлива цена .Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Re: Колко масло е нормално да ми гори колата?
kamen написа:Здравейте! Имам FIAT Punto 1995г. на 150000 км.(за последните 20000 гарантирам . Гори ми около 1.5-2л. масло на 10000км. Първо бях с някакво Valvoline All Flet или нещо такова, а при последната смята човека ми препоръча някакво масло на Plama Плевен Diona Super 15W50, като каза че с него няма да ми гори масло, но пак е същата работа. Дайте някакво мнение по въпроса, кажете ми какво масло според вас е най-подходящо. И ако може все пак да е някакво на приемлива цена .
Коментар
-
Аз си мисля, че 150-200гр. на 1000км е съвсем нормално за мотор на 150К км.Провери дали не ти тече отнякъде. Аз имах Уно, на което "сълзеше" от капака на клапаните. Дърпаше ми 1л./10000км. Колата беше на 45К км като я купих. След като смених гарнитурата спрях да доливам масло от смяна до смяна В много от случаите има "невидими" течове (зад мотора, откъм скоростите и др. "тайни" места), които заблуждават за износени гумички или мотор. При някои коли има и Oil Vapor Separator, който улавя маслените пари и кондерзирайки ги връща маслото в картера. Когато се затлачи всичко почва да минава през интейка и почва шашканетоhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар