Колеги, стартера ми нещо не е енергичен с нито един акумулатор дето му слагам, и с нов пробвах. Моя си е бош силвър.Бендикса винаги си изхвърля, ама стартера го раздава лениво. Някой правил ли е профилактика сам, без да го носи на майстори?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТД100 Ленив стартер... някой правил ли е профилактика?
Collapse
X
-
Само като си помисля къде наврян и той чак не се мисли ако се наложи демонтаж.Най-вероятно четки за смяна или втулки.Съветвам да започнеш с проверка на кабелите към купето и двигатела за минуса.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Благодаря! Това, че при 1.6 е с лагери не го знаех! Може да се допуснат едни 90%, че ФИАТ са си направили всички стартери така, дано и моят да е така, че от втулки хубави спомени нямам. Ами то ясно, че ще се сваля: от луфт малко, от четки малко, от мръсотия по статора и ротора малко(прекъснат сектор?), като се съберат заедно тези фактори и мощността на ел.моторчето пада осезателно. Значи и лятото си беше така, но сега в студа още повече. Като му е паднала силата и сгъстеното масло в студа го усеща още повече. Решил съм да чакам пролетта, заради студа. Просто искам да кажа нещо : ФИАТ ДИЗЕЛ ФОРЕВЪР Ако знаете как пали горката, аз такова палене на дизел не съм виждал. Тази сутрин беше минус 14 и само направи: виу...............виу.............. и запалиTD_100, че е кръгло число.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар