Много писане,много нещо,но никой не изтъкна най-големият недостатък на дизелите,а именно по-високата им цена.Е при цена с 1500 лева по-висока дали няма да мога да си сменя всички евентуално проблемни бобини,кабели,свещи и т.н за които се говори?Според мен цената им ще е доста под тази сума и също ще мога да оборудвам колата с ГИ,което ми дава право да карам на алтернативно гориво.Радвайте се,че в България все още данъка не се деференцира по вид гориво,а само по мощност.В Европа дизелите плащат по-висок данък + има изискване за монтаж на филтър за търди частици,който е доста скъп.Е ако тези изисквания се въведат и тук,а това неминуемо ще стане някога,тогава какво правим?Сменяме дизела с бензинка? Факт е,че дизеловият агрегат е по-малко капризен,но за сметка на това,ако прояви някой свой каприз,то ремонта му е доста по-скъп.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За или против Фиат Брава?
Collapse
X
-
sugarboy написа:като развие над 180, бензинката ще те подмине/туй дори и Оги го призна/, а в любимия ми баир, и още по-рано.dudulia написа:Много писане,много нещо,но никой не изтъкна най-големият недостатък на дизелите,а именно по-високата им цена.
Коментар
-
Е, колега Оги, аз го дадох за пример този баир, защото е по-популярен и близо до вас от София. Разбира се, че нормална кола не може да изпита проблем при него, ама аз не мога да разбера защо ти все се опитваш да ме мъчиш на ниски скорости по този мой "любим баир", като аз си го прелитам на пета с огромна скорост. Ти искаш да ме вкараш в ниските обороти и скорост, за да обосновеш диаграмите, но на практика се получава съвсем различно нещо. Също така силно се съмнявам, че дори и на този безпроблемен баир ще можеш да ускориш, дори и теоритично, защото знаем, че спазваш закона, до 200 километра в час. В действителност, малко са баирите, да не кажа, че не се сещам за такива, в отсечката София - Варна, които бензиновата кола да не може да прелети.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
phoenix написа:ей тоз шегаджия,Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
sugarboy написа:В действителност, малко са баирите, да не кажа, че не се сещам за такива, в отсечката София - Варна, които бензиновата кола да не може да прелети.
Коментар
-
Колегата Хаджов ти е дал данни, че максимално можеш да вдигнеш 175, ама ти продължаваш 200, та 200. Първо ме пращаш на 130, после сваляш на 90, сега изведнъж вдигаш на 200. На Мареата по книжка максимално й е 187, така че в какъвто и въртящ момент да влезеш, ще съм с 12 километра в час отгоре на макс, ама вече ми омръзна тая тема и наистина спирам да пиша тука, че повтаряме едно и също.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ти си повтаряш обаче твойто си, и няма никакви шаснове да разбереш какво ти казват тука 10 човека ? Скорост та скорост.... не разбираш ли че за да стигнеш до движение с такава скорост по баир, ако тръгнеш заедно с кола с 1.9 JTD, докато направиш 180, JTD одааааааааааавна ще ги е стигнало и ще ти води поне с 10 дължини. Не разбираш ли че на баир, на който се налага да слезеш от 5 на 4, или от 4 на 3, JTD-то няма нужда даже да излиза от предавка, и пак ще ускорява нагоре на същата предавка. Сега пак може да кажеш "е да, ама аз със 180....". Айде и аз тогава да кажа: аз такива с като твоя двигател, редовно ги правя забавни, подминавам ги като пътни знаци. Обикновено се изравнявам с тях, и караме наравно, да си мислят че имат шанс, после давам газ и заминавам, и го оставям да си скъса чорапите от яд че ДИЗЕЛЪТ го прави труден за рисуване. Ти просто на бялото казваш черно, и нито приемаш, нито предаваш. Ти сигурно си и от Левски на футбола? Тва само при техните фенове съм го срещал - науми си нещо, и го повтаря до откат, и не приема никакви аргументи и факти...Предлагам - като си в София, отиваме на румънското посолство, заставаме първи коли на светофара, светва зелено, и ще те чакам на следващия светофар на кулата. После отиваме на любимия ти баир, тръгваме откъдето кажеш, на която предавка кажеш, и ще те чакам където кажеш, после ми сипваш гориво догоре, или съответно аз на тебе ?
Коментар
-
Благодаря на всички за мненията които дадоха за темата която пуснах.Наистина последните дни този въпрос ме беше обзел изцяло.От начало 60 към 40% гравитирах към бензина(не за друго а защото досега съм карал само бензинки),но след вашите мнения за дизел - бензин съм раздвоен(а до ден,два ще трябва да взвема решение,МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ ).Имам въпрос към колегата Airfan - къде си писал за симптомите които ти подсказват за тръгналия маховик(посочи ми темата).
Коментар
-
Най - добре ще е наистина да вземеш някой като колегата wwalker - който знае и на този и на онзи двигател какво и къде да гледа. Не че се хваля нещо, обаче на колегата ми му избрахме страхотно добра мареа JTD още не може да и се нарадва. В София му харчи около 6.5 - 7 , а като си пътува, понеже не е от Сф - около 4.6 ( единия път бях с него като зарежда - зареди 25 литра за близо 540 км.)
Коментар
-
sugarboy написа:Колегата Хаджов ти е дал данни, че максимално можеш да вдигнеш 175, ама ти продължаваш 200, та 200. Първо ме пращаш на 130, после сваляш на 90, сега изведнъж вдигаш на 200. На Мареата по книжка максимално й е 187, така че в какъвто и въртящ момент да влезеш, ще съм с 12 километра в час отгоре на макс, ама вече ми омръзна тая тема и наистина спирам да пиша тука, че повтаряме едно и също.
Коментар
-
inflammable77 написа:Благодаря на всички за мненията които дадоха за темата която пуснах.Наистина последните дни този въпрос ме беше обзел изцяло.От начало 60 към 40% гравитирах към бензина(не за друго а защото досега съм карал само бензинки),но след вашите мнения за дизел - бензин съм раздвоен(а до ден,два ще трябва да взвема решение,МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ ).Имам въпрос към колегата Airfan - къде си писал за симптомите които ти подсказват за тръгналия маховик(посочи ми темата).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар