Някой да пусне тема БЕНЗИН vs. ДИЗЕЛ да си решите споровете официално.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За или против Фиат Брава?
Collapse
X
-
sugarboy написа:на магистралата от моста на Яна нагоре до превала съм със 170, а там, да се пръсне, дизелакът не може да вдигне толкоз, така че останете си със здраве с въртящия момент и всички други екстри на този прогресивен дизелов двигател! :D
Коментар
-
niko09 написа:Някой да пусне тема БЕНЗИН vs. ДИЗЕЛ да си решите споровете официално.
Коментар
-
ogi28b написа:niko09 написа:Някой да пусне тема БЕНЗИН vs. ДИЗЕЛ да си решите споровете официално.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
Ейиии,голям спор се е заформил.Да не си счупите мониторите??Да се спори за дизел или за бензин двигател е все едно да се спори за блондинка или брюнетка.Ако са готини и двете стават.Сега-сериозно:и бенз.двигател и дизел.двигател си има всеки своите достийнства и да се спори е безсмисленно защото всеки човек си има различна скала на ценостите на които държи.Освен това динамиката и макс.скорост не са най голямите достойнства на дизел.двигател,защото ако беше така състезателните и спортни коли щяха да ги правят дизелови.@vsdНе постъпваш коректно в спора,защото въвеждаш понятието "чипван дизел".Става въпрос за сериино изпълнени коли.Ако на 1,6 или 1,8 му се направи тунинг и се постави турбина,не знам дали си представяш какво става.А темата на човека е за мнение за сериини коли.Та по темата:ако се вземат трите спорни коли 1,6/16V..,1,8/16V...и 1,9JTD-105 сериино изпълнение на ускорение oт 0 do 100klm ,най добра ще бъде 1,8,след нея 1,6 и с малко по-назад 1,9JTD.Това е по заводски данни на Фиат. Въвеждаш понятието доускорение.Това наистина е важен тест от 80 до 100 клм се провежда и наистина дизела ще дръпне,но с определена уговорка:че и двете коли са на една и съща предавка/да кажеме на 4-та или 5-та/.Ако обаче бензиновата кола превключи на низходяща и изцепи двигателя до 6500 оборота нещата ще са съвсем други защото ЖТД-то ще умре на 4,500.Не знам за тези особенности между дизел и бензин дали си даваш сметка.Но са много важни.Работния диапазон на дизеловата кола е нормално от 1000- до 4000 об,на бензиновата кола пак от 1000 до 6000об.А от 4000 до 6000 об.от обора на бензиновата кола започват да излизат много коне за ползване.И който знае как да ги извика колата му върви много добре. И на края в последното изречение на поста ти казваш,че можело да има бензинка на газ без проблеми.НЯМА такава кола ако ще да е не с 4 ,а с 8 дюзи.
Коментар
-
niko09 написа:Според мен по - добрия избор в конкретния случай -1.6 бензин и 1.9дизел е дизелът(най - малкото заради разхода - 1.6 гори колкото 1.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
Тва съвсем сериозно го казвам!Верно че яко я мародерствам и си мислех че не е в ред мотора ама на дълго си пада на 5,5-6 на сто което май е екстраГрадско по 11 на сто мака й лакома[/quote]Моята също ми дава такъв разходМоже и повече и по - малко,но толкова е средно в градаFiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
PREDATORst написа:niko09 написа:Значи и 1.2 гори колко 1.8 :D
Коментар
-
Ето понеже си редактирах горния пост, някой може да е пропуснал да види съпоставката която направих.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...56Колега Hadjov, за доускорението понеже се заговорихте - Разбира се че един бензинов двигател винаги ще доускори малко по-добре, ако свали предавката, защото от 4 -> 3 това е изкуствено увеличаване на въртящия момент в/у колелата с около 1.4 пъти. То и дизеловия двигател ако слезе от 4 на 3 - същото става, да не говорим от 5 -> 3. Но все пак тези тестове се провеждат при равни други условия - така както колите излизат от завода, включват 4 или 5 предавка, и ускоряват от 80 до 100, или до 120, или до 150... Така че мисля че не е равностойно да се споменава за понижаване на предавка. Лятото колегата JO_666 си пръсна скоростната кутия, това значи ли че всички скоростни кутии на 1.6 са боклуци, и едва ли не са консумативи? Това по повод маховика на JTD се сетих.Stefan Hadjov написа:Добре ти гори,нормално е.Има колеги с дизел им гори толкова и го смятат за нормално.Какво се оплакваш??
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:PREDATORst написа:niko09 написа:Значи и 1.2 гори колко 1.8 :DBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар