Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За или против Фиат Брава?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За или против Фиат Брава?

Моля помагаите защото ми харесаха 2 Брави(едната е бензинова 1,6,100 к.с.-130000 км.,16 клапана:другата е дизел 1,9 JTD 200000 км.)2000година.Заслужават ли си,или изобщо да не се занивам с ФИАТ.Надявам се на помоща ви!!!!!!!!!!!!!!

И двете ли са 2000 г. понеже дизела са му бая километрите за 8 годишна кола?Бая е карано така да се каже иначе за бензиновата километрите са нормални но това далеч не е единствения фактор за качеството на една кола.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
      И двете ли са 2000 г. понеже дизела са му бая километрите за 8 годишна кола?Бая е карано така да се каже иначе за бензиновата километрите са нормални но това далеч не е единствения фактор за качеството на една кола.
      От къде знаеш истинските километри?Дали бензинката не е с превъртян километраж?В БГ колите нов внос са масово на 130-160 000км по километраж,а в действителност на 200-300К км.Може би дизеловата е с реални километри.По темата,ако ти се кара дизел си вземи дизела,ако бензин-бензина.Все пак задължително ги заведи на диагностика с компютър,за да ти кажат дали са наред двигателите и да погледнат общото техническо състояние на колата.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Може би си прав за километрите но понеже съдя по моето Браво, което лично си внесох от Италия и беше на малко над 119000 км. а е Февруари 1999 г.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

"Не се вкарвай в некви фюми бе, братле...." Вземи си JTD.

Коментар

За тези пари и такъв клас кола мога да кажа че фиата си е направо точно попадение.Определено няма да имаш проблем с ръжда(ако си вземеш астра си търси тенекеджия),за волксщайгените няма смисъл да изказвам мнение.Возията е малко твърдичка,окачването е сравнително добро(на мойта брава се разлопа шарнира като стъпи на прекрасните пътища в България).Дизел или бензин сам решаваш,но сега в студовете бая трактори имат проблем.А и ремонт на бензинов двигател излиза по тънко.Общо взето добре си се ориентирал с толкова екстри едва ли ще се намери по добра колица.Успех в покупката,и да се похвалиш.
            Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

И двете са 2000г.Наистина за километрите и аз не сам сигурен(аз обикновенно препоръчвам на моите приятели да слагат + 100000 км. от показанията на километража,може и да греша).Знае ли някои приблизетелно колко ще горят тези Фиати(дизиловия и бензиновия),знам,че разхода зависи от състоянието на колата но все пак ако знае някои моля да ми пише.

Коментар

Re: За или против Фиат Брава?

inflammable77 написа:
                Моля помагаите защото ми харесаха 2 Брави(едната е бензинова 1,6,100 к.с.-130000 км.,16 клапана:другата е дизел 1,9 JTD 200000 км.)2000година.Заслужават ли си,или изобщо да не се занивам с ФИАТ.Надявам се на помоща ви!!!!!!!!!!!!!!
                ами , аз бих ти препоръчал : ’изобщо да не се занивам с ФИАТ.’а ако искаш мнение за конкретните автомобили - хубавото е , че за 2000 г. коли, може да се проверят РЕАЛНИТЕ километри, за да се разбере въртян ли е километража - след тази проверка се решава какво да се вземе.

Коментар

Къде в Пловдив мога да проверя дали е превъртян километража.

Коментар

И 1.6 16V е 103к.с. , тия масово лъжат хората заради данъка.
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

колега,аз като млад шофЕр, си избирах кола от mobile.bg. Избирах я, хем да е евтина, хем да не ми е набор - до 10 години, хем да ми хареса, хем да е малко повечко кончета, но най-вече на хубост я избирах. Избрах си Брава, бензин, 1.6 16В, щото аз трактори не исках да карам - визирам TD100. JTD-то по шум го докарва добре, вървежа също е мнооого добре, проблемът е, че поддръжката е по-скъпа - турбото, маховик и други разни подробности, дето струват колкото половината кола. Иначе пък на градско JTD-то е мноооого по-икономична. Ако пък се решил да слагаш газ - само газов инжекцион, тоест по-добре си карай на бензин.С две думи, бая пари потроших по тая колица (около 2000 лв след като я купих - обслужване, задни челюсти за спирачките, предни дискове и накладки, ремонт на спирачна тръбичка,предни амортисьори, преден носач, свещи и кабели, съединител, жило, маншон на полуоска, инжектор, гуми, предстои смяна на въшно каре и задни амортисьори.) То тия неща е нормално да се сменят на стара кола, много си я харесвам, въобще не съжалявам за парите които съм дал за колата, за разлика от парите дето съм ги дал по жени , Хайде, колега, дано имаш късмет с избора и по принцип, като купуваш каквато и да е 10 годишна кола, имай предвид още 2-3 хил. лв. да си имаш да си харчиш, да не стои пред блока...
                      Brava 1.6 EL, '98
                      182A4

Коментар

за за за !!! осоебно ЖТД-то ) ммм колега хич не го мисли вземай и се радвай километрите...200 000км за осем годишен дизел да ти кажа са си малко дори...че ние на типото навъртяхме толкова за 3-4 години.. аз съм със ТД100 и съм много доволен а ЖТД е още по доволно особено със тези 105 кончета дето мъркат като котенца ееех
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Взимай дизела!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И аз съм за дизела. За JTD по точно. Това е кола. Тия бензини ги мразя, къде и кога дава искра и не дава а при първата вода по нашите пътища и се мокри. Говоря за 10 и повече годишни коли. И още нещо-не говорете за турбо дизела че е трактор. Съвременните дизели нямат нищо общо със старите трактори. Това е глупаво. Още повече че и новите трактори са с JTD-мотори. Друго си е турбо-дизела пред бензин та дори и с 16 клапана. Това ускорение го няма никъде а и ниския разход е + !!!
                            Fiat Marea TD100

Коментар

Колега аз бих те посъветвал да вземеш Фиата
                              "ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
                              "What do you do to help save the world?"

Коментар

Working...
                              X