Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трета предавка изключва сама, увеличен шум от ск. кутия!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трета предавка изключва сама, увеличен шум от ск. кутия!?

Здравейте колеги по празниците пътувах до Ст. Загора през шипка и ми направи впечатление че колата започва да изключва от трета предавка сама.Това го прави само когато е карана по дълго време. Забелязвам също и увеличен шум (подобен на виене) от скоростната кутия при подаване на газ при по-ниски обороти.Възможно ли е проблема да идва в следствие от студеното време и малко масло в кутията, или е някой лагер?Благодаря предварително.
    FIat brava 1.6 16V 1999г.

Едва ли е лагер!
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Пробвай със смяна на маслото, щом е по-шумна трябва да се провери да не би да има теч и да е изгубила част от маслото.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Също имах проблем с 3-та скорост.След пътуване Ямбол-София, 3та скорост започна да издава странен шум.Само на тази скорост идваше шума.Проверих маслото за скоростите, всичко си беше ок.И както се появи-така и изчезна, на другия ден все едно нищо не е било, от 3 месеца насам...
        Ползвайте мигачи!
        Sometimes I feel like screaming

Коментар

Сутринта дойдох с колата на работа, шума когато подавам газ си го имаше (даже на втора) но нито веднъж не ми изключи колата от трета предавка.
          FIat brava 1.6 16V 1999г.

Коментар

Аз имах същият проблем.При принудителен празен ход на трета предавка скоростната кутия шумеше повече спрямо другите предавки. После го направи веднуж и на втора предавка.Смених трансмисионното масло и сега всичко е ОК.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
            X