Неочаквани неволи Снощи ми се скъса жилото на скоростите в центъра.В чудо се видях .Направо първоначално се уплаших че колата ще остане на сред улицата Със зор е закарах до сервиз на 5 км уж да е правят .От първоначални огледи имаше различни констатации счупени скорости или жило едни казваха че няма жило а само щанга . Сутринта се оказа че е жило Никой не се наемаше да е работи говорих с доста майстори и накрая реших да вида какво може да се направи Разглобих всички те кори около скоростния лост там няма нищо и не се вижда нищо само може да се откачи едната страна на жилото от към скоростите също ни що първоначално не се вижда просто е претрупано с части -акумулатор изпарител за газовата с маркучи щангата и другото жило за скоростите тръбите от климатика и охлаждането стойката на акумулатора също извадих- акумулатора ,изпарител и маркучите около него стойката на акумулатора кутията за въздушния филтър до тук добре ама жилото не помръдваше а и много пак не се виждаше извадих също и една стойка за жилата и пак почти нищо дигнах колата на високо и не се виждат жилата свалих и изпускателните дръби от единия край и те долу също така и ламарината която е да пази пода от прегряване е тогава се откри къде са хванати жилата и щангата извадих една зегерка и жилото се извади сега е при едни майстори да го възстановяват -ново е на цена то 210 до 320 лв за втора употреба 60лв и то го няма утре продължавам с работата .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
СМЯНА на ЖИЛО на СКОРОСТИ НА Пунто М1 трудно ли е
Collapse
X
-
жило
Незнам дали на някого му се е късало подобно жило но е гадно днес вече колата е в движение зглобих е трудно но стана има само да се сложи корите около скоростния лоствече знам защо майсторите не изкаха да се хванат да е прават -говорих на няколко места доста неща се разглобяват да се смени това жило добре че ми го отремонтираха иначе ново е доста скъпо от 210до 320лв и го нама .в Княжево /там да майсторите /само за 60 -70 лв и е като ново .Дано не ви се случваКолко ли иначе взимат на сервиз някой има ли представа .
-
кола
може и 15 лв ама не и на такова Пунто като моето и с канал вътре на топло да се вижда всичко незнам как само ще извадиш зегерката на кожуха на жилото пот скоростния лост като нищо не се вижда тя е на много гадно място под една ламарина над изпускатерните тръби и зегерката отпред доскоростите като отгоре всичко е затрупано с цасти- паркучи ,тръбички, лостове ,акумулатора а жилото ми го направиха като ново в цеха в Княжево там правят всякакви подобни неща поне не давах най млко 230лв аре с отстъпката 180лв в големите фирми стигаше до 320лв за жило 1метър
Коментар
-
кола
Единстветата зегерка е на лоста където се закачва жилото като се махне кожуха от горе се вижда хубавое да е на канал или подемник сваля се изпускателната система за да се свали топлинния щит от долу да се напъха жилото от горе само се закача жилото и се слага въпросната зегерка а от другата страна се закача на ябълката при скоростите малко трудно става жилото е скъпо но може да се рециклира http://www.mikrondocev.com/
Коментар
-
Така като гледам може да мина и без да свалям изпускателната система . Значи казваш че при скоростите е на ябълка ако на пъна с някаква щангичка трябва да излезе....А относно жилото се е скъсало или по скоро счупило в самото начало от към лоста току виж съм минал с някоя импровизация.Така е кой напъва като е замръзнал лоста
Коментар
-
процедурата не е толкова сложна но нашите майстори ги мързи а и не им се работи за малко пари.аз на моето както съм писал му бях измислил лостова система.за стругар дадох около 15лв и другото с цо-то.аз тогава просто не знаех че жилата ги рециклират,но може би така стана по-добре защото тези жила постоянно замръзват,а от там и като ги понапънеш малко и се късат
Коментар
-
Не знам да се радвам ли да плача ли.Оказа се че не съм скъсал жилото а явно само съм го изкривил в началото при лоста,като брънка с пръст се усеща.Почти успях да го демонтирам цялото остана ми само да вляза в канала да махна зегерката от долу.Зегерката която седи при скоростите не можах да я сваля така че махнах направо цялата стойка,а от ябъката се откачи с лекота.Утре ще пиша какво се станало.
Коментар
-
Проблема решен Оказа се че жилото е здраво а се е счупила пластмасата в началото на кожуха която го повежда и там се огъваше и не можеше да превключва.Направих си нов водач от пластмасова тръбичка,напълних го с грес,пооправиш му маншона че вече в много лошо състояние,явно това е била причината за замръзването на лоста и сега спи Относно демонтажа,нямаше нужда да свалям изпускателната система.Ламарина която предпазва купето над генерацията я избутах назад и от там с една по дълга отвертка се избива зегерката.
Коментар
-
Относно въпросното жило
Здраво колеги, става въпрос за същото жило аз имам следния проблем главата,която захваща ябълката е по-голяма и не става това е второ жило и мъката е голяма някой може ли да ме напъти какво да правя и към кой да се обърна,става въпрос за фиат пунто 1.1 95 година,дали някъде в софия ще ми свършат работа и дали има смисъл да свалям от друга кола и да пробвам,защото когато ги свалям и все от някъде се криви и до тук нищо не става !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар