Здравейте колеги,задната чистачка и се случи случка тея дни както си работеше и при поредното включване, каза цък релето се чу и не помръдна...Пробвах да я включа но не мърда, след като изгася колата и дам на контакт отново докато запаля се чува отзаде като цъкане на реле - цъка,цъка,цъка и така докато не я запаля....Какво е според вас - явно стига ток до мотора , не е клеясала, работеше си до вчера! Това прецъкване ме навежда на мисъл че релето е ок-демек превключва, но явно моторчето не ще да се включи...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задна чистачка - цъка,трака,щтрака и не върви...
Collapse
X
-
онзи ден като ми сменяха мотрчето на предните чистачки майсторите ми дадоха 2 варианта защо чистачките са ми заклинили:1.вала е превъртял2.прецакал се е редуктура на моторчетодоколкото прочетох и при тебе се е получило същото нещо като при мене-спряла е в движение.Ако разбираш погледния си я сам, ако не направи като мене и иди в сервизFIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now
-
май става масов проблем от днес и аз имам този проблемсвалих моторчето надявам се да мога да си го отремонтирам и сам (а реле не видях в цялата система отзад а и ако има неможе ли да го махна и да няма интервал ?1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
Re: Задна чистачка - цъка,трака,щтрака и не върви...
rustson написа:Какво е според вас - явно стига ток до мотора , не е клеясала, работеше си до вчера!
Коментар
-
е не е клеасала ... това го играх вече беше клеасала преди и съм я смазвал и работи! Тя спря да работи в момент на работа ... а не след пренощуване! Ел е проблема според мен защото отчетливо се чува цъкане на нещо, което е 80% реле ама отзад при чистачката! Не знам дали сте чували но като се включи задната чистачка в самото начало се чува едно цъкване... е те това цъкане се чува пак като дам на контакт само че постоянно цъка!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
Тогава вътре където е зъбното колело с пистите - по него се е натрупал боклук, който се оказва токопроводящ, и прави мизерии. При мен точно преди да го разглобя, започна така - цъкаше постоянно, дори и без да съм включвал чистачката, и направо откачах. Цъкаше като минавам през дупки, през неравности, дори и на равно си цъкаше когато му скимне. Ако не ти е проблем, в някой топъл гараж разглоби отзад, свали моторчето, щом скоро си го смазвал, значи сега лесно ще се разглоби. Свали голямото зъбно колело, и го почисти хубаво, почисти и пластините, и виж дали прилепват хубаво към колелото
Коментар
-
Реших си проблема с това цъканеразглобих реленцето почистих внимателно с шкурка смазах всичко и сега всичко е 61.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
И мойта чистачка не работи,но така е взех колата.Днес я свалих(вътре беше като нова) и с един акомулатор и дадох директен + но пак не бачкаше.Разглобих я и при клемите (платката) имаше някаква намотка,при която има някаква пластина с пружинка.Застопорих с една клечка към намотката и при даване на директен плюс тръгна.След това я сложих и като вкарах буксата същата работа.Неще да бачка.Пробвах пак с директен плюс и си бачкаше.Като дам на контакт цъка веднъж но вътре няма реле.Това цъкане доколкото разбрах е от плюса на контактния ключ за да може ако сте оставили чистачката някъде по средата при следващ контакт да си я върне в началото.Смятам да мера дали стига ток в буксата но нямам представа как става.Имам от тия китайските мултицети и някой ако може да обясни какви стойности тр да ми даде (а пък и как да настроя апарата) Мерси предварителноFiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
rustson написа:Ел е проблема според мен защото отчетливо се чува цъкане на нещо, което е 80% реле ама отзад при чистачката! Не знам дали сте чували но като се включи задната чистачка в самото начало се чува едно цъкване... е те това цъкане се чува пак като дам на контакт само че постоянно цъка!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар