Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странна аномалия на Фар!! на фиат браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странна аномалия на Фар!! на фиат браво 1.6

Колеги, странни неща ми се случват тия дни с тоя фар! Като запаля колата преден десен фар ми свети само на габарит и на дълги, първоначално си помислих че е крушката и рекох да я сменям но в последствие докато се опитвах да извадя буксата от старата крушка разбрах че има хлабава връзка а не ми е изгоряла крушката. Угасих фаровете и пак ги запалих и отново същото, пак отварям и размърдвам и отново се оправи, но днес реших да стегна куплонга да прави добър контакт и тотално спря да работи, смених крушката но и с новата не тръгна, и така я заебах че ми беше много студ. Някой имал ли е същия проблем, и дали е възможно да е някое реле или нещо подобно?
    АЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
    Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.

Fiat 1100L 42г.

Не е реле, от контакта на кабелите е.

Коментар

Да и аз така си мислех но интересно много време се занимавам с узвочение и съм ел техник по професия пък да не мога да стисна една букса? позачистих я видях че е хлабава и я стиснах малко с клештите и тогава спря. И друго ми направи впечатление че крушката беше понагряла точно там кадето е буксата а не беше работила повече от 10 сек. и тогава си викам гаранция нещо не прави хубав контакт но уви....!

Fiat 1100L 42г.

Коментар

аз имах същия проблем миналата година по същия начин като теб и аз се побърках но накрая се оказа че бушона беше проблема като го мръднех малко и фара светваше беше хлабав контакта между бушона и там онова табло за бушоните незнам провери може да е от тва

Коментар

Вадиш буксата и с мултицет мериш дали ти идва + към буксата ако има + оголваш малко кабелчето на масата и с друг кабел които е допрян до вече отоления кабел на масата го слагаш на - на акомуклатора. ако ти светне крушката си пускащ 1 масичка от другия фар или слагаш ксенон
          Subaru B9 tribeca 3.0
          Peugeot 307 04
          Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
          Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Миналата зима имах подобен проблем. При мен се оказа хлабава букса в сектора за бушоните. Законтрящият зъб и бе счупен и мърдаше. Стегнах я с пластмасова скоба и повече не съм имал ядове.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

При мен така единия на къси светваше след 2-3 секунди. Малко контактен спрей на куплунга и се оправи. Нямаше нагар по контактите, поне видимо.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

аз мерих сега с мултицета на буксата директно и имаяе 4 клеми от които само една ми пускаяе 12 волта а друга о.о8 волта и 0.15 и една маса (поне така си мисла) но като мерих по куплонгите на самите круяки ми показа следното - на габарит 11 волта на дълги 10.77 волта а на къси 0.21 и се менеяе посточнно демек беше нестабилен! такаче незнам коя за какво е на самата букса..... а за колегата по горе който ме саветва да салгам ксенон, не разбрах само за какво ми е и каква връзка има?

Fiat 1100L 42г.

Коментар

Rokambol, ти спомена някаква букса ще уто4ниш ли коя е то4но? аз пробвах да дам маса от акумолатора но не е от това а ми няма + като дам от акумолатора светва но се опитах от самата букса да пробвам и не става но все пак дълги и габарит си светят през буксата. Пробвах с бушините и ми направи странно впе4атление,,,, има два бушона и като извадя и двата ми спира фара който не работи само а другия си свети и без бушони, демек единия се едно си е на отделно електри4ество! за сега не мога да направя много щото ми се прееба мултицета и ще го мисля какво да го правя дове4ера

Fiat 1100L 42г.

Коментар

разбрах че нямам ток на самата букса която влиза в фара има три клеми + и една минус и на едната + няма нищо...! някой знае ли каква джаджа има преди буксата между нея и лоста до волана за вкл. и изкл.?

Fiat 1100L 42г.

Коментар

FireBlade написа:
                      Rokambol, ти спомена някаква букса ще уто4ниш ли коя е то4но? ...
                      При мен (1.8 ) буксите (те са две - "В" и "F") за светлините са навряни на гърба на платката с бушоните. На куплунг "F"(виж схемата) зъбчето беше откъснато, навярно някой "умен" майстор я е дърпал без да го освободи. Аз прекарах една 3mm пластмасова скоба, обхващаща куплунга и част от панела на бушоните, така че в момента откачане няма Имал съм и по-тежък случай - на една 145-ца се оказа, че въпросния куплунг се беше заварил за таблото, в следствие на постоянна лоша връзка и 100W крушки. Там се наложи смяна на част от пинчетата.P.S. Схемата е на таблото с бушоните, гледано отзад.
                      Прикачени файлове
                      Fiat Marea 1.8i 16V
                      Fiat Tipo 1.4i 8V
                      Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

FireBlade написа:
                        разбрах че нямам ток на самата букса която влиза в фара има три клеми + и една минус и на едната + няма нищо...! някой знае ли каква джаджа има преди буксата между нея и лоста до волана за вкл. и изкл.?
                        Има реле Ето ти цялата схема, но е за 1.8. При теб може да има разлика. Червените участъци ги игнорирай, те са за друго и са допълнително чертани от мен. Просто не разполагам с "чиста" схема в момента. 7 е лоста за светлините, 4 - панела с бушоните, 12 - контактния ключ, 5 - смахнатото реле за къси/дълги, 1 и 2 - фаровете. Куплунзите "F" и"B" са на 4, не ги бъркай с тези на 7!
                        Прикачени файлове
                        Fiat Marea 1.8i 16V
                        Fiat Tipo 1.4i 8V
                        Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

EE super si rakombul mnogo tenks za shemite no az si otkrih problema i iskam da kaja 4e sym golqm kior4o i i da se izvinq 4e ne pi6a na kirilica 6tot nqmam v momenta fonetika. az za problema, bil bu6on ama ne sam go videl no i sidito mi sprq mamka mu ama neznam to li e izgorelo ili pak nekade se gubi tok tepyrva 6te go testvam ! taka hubavo mi zapo4na novata godina, dano na vsiki vas da ne e kato moita kyry6ka

Fiat 1100L 42г.

Коментар

Working...
                          X