Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си взема ли ФИАТ СТИЛО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да си взема ли ФИАТ СТИЛО

Здравеите сега се регистрирах понеже много ми хареса този форум. Искам да си взема Фиат Стило и искам ако може да ми помогнете.От доста време заглеждам този модел на Фиат и определено много ме кефи.Ако може дами кажете заслужава ли си този модел на Фиат да го взема,какви са му недостатаците му и ако си заслужава според вас какъв да е дизел или бензин.Вазможностите ми са да взема Фиат около 2002-2003 г.Раздвоен сам между Фиат Стило, Голф 4, или Опел астра.Много МЕРСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бягай далече от Опела.

Коментар

naskobg написа:
      Бягай далече от Опела.
      И от Гоуфа! То какво остана?Само Стилото!Няма да сбъркаш с подобна покупка.Все пак нека колегите да се изкажат.Между другото гледай да вземеш добре запазена кола на малко километри,а не конкретна марка.Това е моята сентенция.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Re: Да си взема ли ФИАТ СТИЛО

inflammable77 написа:
        Здравеите сега се регистрирах понеже много ми хареса този форум. Искам да си взема Фиат Стило и искам ако може да ми помогнете.От доста време заглеждам този модел на Фиат и определено много ме кефи.Ако може дами кажете заслужава ли си този модел на Фиат да го взема,какви са му недостатаците му и ако си заслужава според вас какъв да е дизел или бензин.Вазможностите ми са да взема Фиат около 2002-2003 г.Раздвоен сам между Фиат Стило, Голф 4, или Опел астра.Много МЕРСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        По-скоро си ратроЕн... :P Иначе Стилото ми е влезнало доста стабилно в кръвната група и бих скочил веднага, ако имах възможността Иначе астрата след 2002 и голфа не е лошо, но TDI Стилото ще получиш на същата цена много повече екстри, по-хубав дизайн и къде къде по-евтина подръжка
        НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
        И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

Аз бих взел Golf-a TDI.Но предполагам Стилото ще е по-евтино.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодария ви много за бързите отговори но все още се чудя.Бензи или дизел за Стилото?Все още не знам някакви дефекти дали дава Стилото.А защо ме съветвате да бягам далече от ОПЕЛА и защо Vw да е след 2002 г.Ако може да ми дадете съвет от къде да прочета за или против СТИЛОТО.

Коментар

inflammable77 написа:
              ...Ако може да ми дадете съвет от къде да прочета за или против СТИЛОТО.
              http://www.iplbg.com/other/stilo/http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13420&highlight=%F1%F2%E8%EB%EEhtt p://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21151&highlight=%F1%F2%E8%EB%EEhtt p://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=14698&highlight=%F1%F2%E8%EB%EE
              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Ако искаш здрава, непретенциозна и лесна за обслужване и подържане кола вземи Опела. От трите това е най-правилния избор за лунния пейзаж в България. Ако искаш що годе здрава кола и икономична вземи Голф дизел 110коня. Друго не от голфовете. Даже аз бих взел Сеат, поне има вид на нещо. От Фиат-а нямам наблюдения преки, но мисля, че като се има предвид, че цената ще му е доста атрактивна за тия години спрямо другите си мисля, че е разумния избор. Според мен вземи запазено JTD. С Фиата имаи предвид, че е хубаво предварително да има кой да ти обслужва колата защото за смяна на ремъците трябват специализирани инструменти а повечето пишман майстори ги нямат и съсипват на хората колите. За бензинките ако гониш нисък разход, не взимаи Фиат. Италианките си харчат но и вървят. Все пак най-правилно е да вземеш, кола която ти харесва и запазена кола. Предрасъдаците при покупка на кола са най-голямата грешка.
                KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                Land Rover Discovery 2.5TD '94
                EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Мен лично като наблюдения и сравнения съм се насочил към три автомобила, точно от тези марки които ти питаш...Fiat Stilo 1.9 JTDOpel Corsa 1.7 CDTIVW Golf 4 1.9 TDIАко търсиш бензин бягай от голфа
                  НЕ КЛИКВАЙ ТУК!
                  И ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ КЛИКВАЙ ТУК!!!

Codename: ФИЧО

Коментар

Opel Corsa 1.7 CDTI - детска количка, VW Golf 4 1.9 TDI - по добрия избор, Fiat Stilo 1.9 JTD - най-добрия избор /все пак сме форум на фиат/ пък и лукса е по-голям от другите две.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Вземаи си стилото ако някои едн ми се усмихне съдбата и аз ще си сменя бравата с стило 2 врати а ако питаш мен вземаи си бензинка
                      Subaru B9 tribeca 3.0
                      Peugeot 307 04
                      Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                      Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

За корсата и голфа не мога да кажа нищо. За стилото обаче-моето е бензин 1.8, разход в София за последните 430км само градско 11.2/100 по трип компютъра (верен е). През лятото пада средно на 8,9-9,5/100 (на моменти е до 10/100), поне в моя случай. Има колеги със същия мотор с по-сериозен разход, но го отдавам на маршрута и стила на каране все пак. Нафтата както винаги е по-на далавера. Някъде имаше тема за това ама не ми се търси. За екстрите е вярно-има много,ако се спреш на стило търси вариант с климатроник и радиото да е със СД. Климатроника има една функция AQS-Air Quality System, която се усеща че външния въздух е мръсен (ако караш зад икарус примерно) и сама затваря клапата да върти вътре. Да ама не-зад икарус я затваря, но зад каруца не! И в колата си смърди на конски тор мамицата му, та трябва да бъцкаш копчето ръчно! Може да докопаш и някое с навигаця, но имай впредвид, че ако я нямаш фабрично не може да се сложи допълнително. Возията е мека. Колата е МНОГО стабилна и през зимата и през лятото. В момента при зимните условия ESP-то и ASR-а работят перфектно, с нови гуми драпа като джипка :D .ABS-а е по подразбиране. Щах да забравя-ако нямаш фабричен круиз контрол можеш да си сложиш оригиналната ръчка-тръгва веднага (само за спорта, щото не е кой знае какво тая измислица), аз моя си го доставих за около 60 лева+поща. Има тема във форума как става. Колата е тон и триста и за моя вкус е малко мудна на тръгване. След тръгването обаче е пъргава, ускорява добре и спира бързо. Забелязани проблеми-писано е във форума доста, но:1. Почти хронично за всяко стило-проблем с еърбега, контактен под пасажерската седалка (оправя се бързо и без финансови средства) и/или датчика (кантара) в същата (не съм го сменял, но чух че е доста скъп).2. Някъде четох за бъг в софтуера за ASR/ESP-системите били много чувствителни. На мен на два или три пъти за близо 3 години ми вдигна временна грешка за тези системи, но се изчисти сама при следващото палене. Не знам защо така става, ама не ме притеснява особено. Друг бъг (поне при мен) е че понякога (ама много рядко) компа рапортува за изгоряла лява крушка на задните светлини за мъгла-не му вервай, след 10 секунди се поправя.3. Моторите 1,8 и 2,4 са с вариатор, който има склонност да се разтраква, ако маслото намалее. Моя се разтрака, та се оправих с ремонтен комплект за някакви пари дето не се сещам колко бяха, но са в рамките на едни накладки примерно. Нов вариатор-къде 250-350лева.4. Не знам за колегите, но аз сменях биалетки, десен носач, тампон на новия десен носач да го ева , предни спирачни дискове и термостат. Колата е на около 125000км. Консумативите са ясни.5. Недай си боже да изгори крушка на левия фар. Смяната е кошмар-изпадаш в продължителна депресия и се напиваш от мъка. Аз сложих ксенон само по тази причина. Между другото колегите ми с мегани страдат от същото заболяване :D Успех с избора и дано в опел и vw форума са честни в мненията си!
                        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Вземай Стило и няма да сбъркаш.Аз съм със 1.9 JTD 115 к.с. и съм много доволен от него.
                          Fiat Stilo 1.9 JTD 115к.с. -5 врати

[URL=http://line4auto.ru/fiat/][IMG]

Коментар

Stoyan_68 написа:
                            5. Недай си боже да изгори крушка на левия фар. Смяната е кошмар-изпадаш в продължителна депресия и се напиваш от мъка. Аз сложих ксенон само по тази причина. Между другото колегите ми с мегани страдат от същото заболяване :D
                            Аз я сменям вече 11 пъти... и за това съседите ми вече си мислят, че съм алкохолик! Без майтап - кошмарно е... няма място за отвертка, а трябва да си навреш ръката. А и като я навреш... после трябва да извадиш някак капака! Абе... луда работа.., но пък как вървииииии! От другите две марки - не бих си взел нито едната! Нито по дизайн могат да ме конкурират, нито по вървене! Е, по разход и двете ме бият, но пък аз съм келеш... и ми дреме на пипера. Не искам да давам мнение за ое от дизел и бензинка е по-добро, защото аз съм си бензинаджия... и съм уеееееко пристрастен! Абе, каквото и да си вземеш - ти ше му береш гайлето Аз за две години съм сменил само една бобина на една от свещите (а Стилото има такава бобина на всяка свещ! ), на семплата цена от 140 кинта. Таааа, хубаво си помисли за обслужването после, иначе е голяма бегачка... и има куп гъдели.. .като ел. усилване на волана (примерно) и с това чудо можеш да си джиткаш и с кутрето докато паркираш... Късмет при покупката... на която и да си решил!
                            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
                              .........
                              Знаех си аз, че тази тема няма да мине без твое участие Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                              SEAT Leon Cupra 300
                              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Working...
                              X