Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

чистачките ми замръзват как да го предотвратя ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

чистачките ми замръзват как да го предотвратя ?

Първо честита 2009 година на всички Значи колата е темпра и особенно дясната чистачка зимата е отвратна явно самата гумичка замръзва и на места не чисти ваобще лявата савсем малко но като се загрее прозореца си се оправя Та въпроса ми е мога ли да ги намажа с нещо което да ги държи меки и което няма да се отмие ? Защото 2 са нещата които най мног ме дразнят в една кола е а те са тя ми гасне и да не ми мият чистачките като хората благодаря предварително
    кара Fiat Tipo 1.6 ,Fiat Tempra 1.8 16V

Освен да пробваш с течност за чистачки и парцалче. Имай предвид, че все пак са графитени и не е добре да ги мажеш с какво ли не, защото още повече ще ги скапеш. Аз проблемът си решавам като ги оставям вдигнати.
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

ама аз ако ги изчистя с това проблема е решем временно не знам нещо със течн парафин си мисля ама те тогава сигорно нищо няма да чстят

Коментар

Еми аз това имах предвид!
        www.CarProfi-BG.com
        Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
        Зареждане и ремонт на автоклиматици.
        Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Коментар

Смажи рамената,перата не ги третирай с нищо и долей някакъв концентрат в течността за миене.Те по бензиностанциите пишат готов за употреба до -20 ама тва силно ме съмнява.Когато си купя концентрат и си го разреждам сам нямам проблеми когато купя готов и аз рева кат тебе
            Bravo 1.2 16v
            Lancia Dedra 1.8 16v
            Suzuki GSXR250R

Коментар

crush написа:
              Освен да пробваш с течност за чистачки и парцалче. Имай предвид, че все пак са графитени и не е добре да ги мажеш с какво ли не, защото още повече ще ги скапеш. Аз проблемът си решавам като ги оставям вдигнати.
              Абе принципно не е хубаво да са вдигнати ако са от старите рамена. При мен така беше замръзнала пружината и чистачката не пипаше стъклото докато не се размрази! Виждал съм под чистачките да оставят вестник, ама при студено време и той ще замръзне и само ще трябва и него да го чагърташ!!
              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Изстъргваш стъклото и го почистваш ръчно преди да се качиш в колата. После насочваш топлото от парното да духа към стъклото и след време ще имаш размразени чистачки, че дори и пара ще се вдига!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

при мен просто перцата са вечно във лед иначе течноста маи бе6е до -40 аз я поразредих в смисал кат пръскам няма ядове не ми замръзва по стъклото но едната чистачка не ще обира само краищата

Коментар

Vladim написа:
                    Изстъргваш стъклото и го почистваш ръчно преди да се качиш в колата. После насочваш топлото от парното да духа към стъклото и след време ще имаш размразени чистачки, че дори и пара ще се вдига!
                    е не съм чак такъв индианец то се знае но въпреки всичко не хваща вече като се покара 20 тина минути се пооправя ама пак остава и направо избеснявам

Коментар

darkveidar написа:
                      е не съм чак такъв индианец то се знае но въпреки всичко не хваща вече като се покара 20 тина минути се пооправя ама пак остава и направо избеснявам
                      Еми, като не си индианец трябва да знаеш, че в България съществува "явлението" зима! А тогава темперетурите падат и вали сняг! :D Няма друг вариант от това, което аз ти написах. Новите коли затова имат подгряване и на предното стъкло...
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

[quote="darkveidar"]
                        Vladim написа:
                        е не съм чак такъв индианец то се знае но въпреки всичко не хваща вече като се покара 20 тина минути се пооправя ама пак остава и направо избеснявам [/quoteТъй като те слушам(чета) все повече си мисля че си за смяна на чистачки
                        Bravo 1.2 16v
                        Lancia Dedra 1.8 16v
                        Suzuki GSXR250R

Коментар

ами не съвсем сменял съм ги края на септември точно с идеята да нямам проблеми като завали дъжд и сняг

Коментар

Колега,на чистачките замръзват самите зглобки,не гуменото перо а зглобките на тази част ,която държи гумичката. Изсуши чистачката и капни по 1 капка масло на самите зглобки.
                            FIAT Stilo 1.9 Jtd

Коментар

cekop има логика в това което казваш и до някаде си прав но и самата гумичка също е няква втвърдено но ще пробвам това което казваш мерси много

Коментар

Working...
                              X