Явно моя фиат типо е решил тази година да не пали.До 31.12 си работеше перфектно но на 02.01 реши че няма да запали нито на бензин нито на газ два пъти изтощих акумулатора от въртене никакъв ефект.Проверих безин достига долях даже защото д отпадне да не е малко проверих и свещи палец и капачка.Модела е 1,6 запалването е електронния вариант.Моля за съвет и идеи какъв е проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
типо не иска да пали и на бензин и на газ
Collapse
X
-
Колега, твоят проблем ми се струва, че е от датчика, който се намира долу на блока и определя подаването на искрата по реда на цилиндрите (мисля, че се води като "топлообменен датчик", и се намира в долу на блока, до коляновия вал)! Преди време, брат ми имаше такъв проблем... и като смени въпросния датчик - вече проблем нямаше! Смени го... и ше си рахат. (и да почерпиш... някой ден )Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
кажи с кои мотор си 1 вал (стар,по-нов),2 валанямаш много варианти да не запалина мен преди 2 зими на типо 1.6 моно ми изгасна изведнъж,съответно всичко меше сменено с работещи части,НО не иска да запали,свалих скорости,маховикпри свалянето на маховика видях,че 1 от "пишките" от които датчика взима сигнал е счупена,на 3 места са по 1,на 4-тото са 2,при завъртане хвърля искра точно 1 обороти после неако се стигне до там да се съмняваш в тяхсваляш стартера,вкарваш на някоя скорост,буташ и гледаш дали всичките са си там
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар