здравейте колеги,не мога да се сетя с каква течност сам за чистачките ма явно сам с лятна щом ми замразва малко,не мога да я източа и мисла да сложа малко спиртец,проблем ли е за системката,даже може да е полезно за дюзичките,пишете,благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
малко спиртец проблем ли е за системката на чистачките.
Collapse
X
-
Малко може но не прекалявай че изгарят гумените маркучета и уплътненията.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
А защо си мислиш, че неможе да я източиш?Казанчето се сваля за 5 минути изливаш и си го пълниш на ново ама тия спиртове са си гадна работа а има и части където няма да ги намериш ако твоите изгорят! говоря за клапата която предодвратява течноста да се върне в казанчето при мен им се е..а мамата и сега като се пръска чакам повече време. Изгоряха от течност за чистатчи преди 2 години когато я караше бащами.Subaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
В замръзнала вода наливането на спирт не води до никъде. Нито ще я размрази, нито ще "изгори" нещо. Пробвал съм. Най-доброто е да си покараш колата докато се размрази от топлината на двигателя и да долееш спирт във водата за да не замръзва пак. Колегите те съветват и за ракия - идеята не е лошо, особено ако имаш някой гнусен домашняк.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
нема файдица и от спирта,ма и аз доста мъничко сложих,в гаража не е замразнала навън кочан,ма требва да я източа одгоре,опитвах с шлаухка през отвора за наливане не отива до долу мн.гривки.......му,а пак за смкване на резерварчето апсурт нема начин да се хвана,мотора 2.5тди колата крома,пускам 10 гайки кадето и да е ще паднат само 3ри най-много,даже и да гледам земята от доло нъма да паднат,претрупан,натряскан и фулл с джачки,видях един пат казанчето на таз кола кат бех смакнал предната броня на един тротоар,да утре мога да направа още един последен опит и ще я изцаркам одгоре,ако не ми се занимава моа да смакана кората и да извада маркучето преди цицката,ма си е хубаво да примия и казанчето,ше видим.
Коментар
-
Е как да няма файда!? 1 литър струва 7-8 кинта. Аз лично имам много лятна течност, разрежда се 1:10. В една туба от Девин разреждам 1:9 лятна течност и добавям един литър спирт. И така за 7.50лв. си имам 11 литра течност. Незнам за каква температура, но от седмица стои на терасата - без да замръзне.Иначе 5 литра готова тие около 12-16 лева.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар