Термостатът на Бравото ми май си заминава. Един път колата вдига срааашно бързо температура и върви към червената зона, като същевременно парното духа студено, т.е. както си го представям - термостатът не отваря към големия кръг. Друг път пък колата въобще не вдига нормална температура, обаче пък парното си духа топло рез цялото време. Та очевидно е за смяна - явно веднъж заклинва постоянно отворен, а друг път - постоянно затворен.Във Вантотрейд цената на термостата на Бравото е 78 или 86 лв. За работа ми искат 35 лв. Значи имам два въпроса:1. Къде в двигателния отсек се намира термостата, защото не можах да го видя, въпреки че имам представа как изглежда на други автомобили?2. Мога ли да го сменя собственоръчно, имайки предвид, че съм наясно в последствие как да обезвъздуша системата? В смисъл изискват ли се специални инструменти и опит?Харчовете покрай празниците са доста и ми се ще да си спестя близо 40-те лв за работа, ако мога. Имайте предвид, че специално за парното, което духа студено, няма начин причината да е въздушна възглавница в охладителната система, просто защото въобще не е пипана, нито пък има течове.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мога ли сам да сменя термостата на Бравото?
Collapse
X
-
не знам кво ти е бравото, но на моето, аз си го смених сам - има мноо теми по проблема.термостат от Т&н кар ~75.00 лв. сменя се сравнително лесно."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
-
Re: Мога ли сам да сменя термостата на Бравото?
fcuk написа:Термостатът на Бравото ми май си заминава. Един път колата вдига срааашно бързо температура и върви към червената зона, като същевременно парното духа студено, т.е. както си го представям - термостатът не отваря към големия кръг. Друг път пък колата въобще не вдига нормална температура, обаче пък парното си духа топло рез цялото време. Та очевидно е за смяна - явно веднъж заклинва постоянно отворен, а друг път - постоянно затворен.Във Вантотрейд цената на термостата на Бравото е 96 лв. За работа ми искат 35 лв. Значи имам два въпроса:1. Къде в двигателния отсек се намира термостата, защото не можах да го видя, въпреки че имам представа как изглежда на други автомобили?2. Мога ли да го сменя собственоръчно, имайки предвид, че съм наясно в последствие как да обезвъздуша системата? В смисъл изискват ли се специални инструменти и опит?Харчовете покрай празниците са доста и ми се ще да си спестя близо 40-те лв за работа, ако мога. Имайте предвид, че специално за парното, което духа студено, няма начин причината да е въздушна възглавница в охладителната система, просто защото въобще не е пипана, нито пък има течове.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар