Днес ми се наложи екстремно да спра на един светофар, и като спрях колата както беше на 4 та и пуснах съединителя.Интересно ми е вредно ли е за двигателя угасването му по този начин и дали компютъра ще запише грешка от това.П.С. Извинявам се на колежката с пунтото зад мене която за малко щеше да спре в мен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вредно ли е за мотора загасянето на скорост със спирачка?
Collapse
X
-
Вредно ли е за мотора загасянето на скорост със спирачка?
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
На тези с ремъците дори не се препоръчва да се палят на скорост, поради същата причина - прескачане на зъб на ангренажния ремък. Възможно е да се случи според мен при недостатъчно стегнат ремък. Но пък съм бил свидетел на такъв проблем, възникнал при палене с бутане на скорост.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Ако караш със скорост може и да е проблем, но ако колата не е била загряла и да се е движила с висока скорост няма проблем, но на 4-та може да си карал и с 80-100, ако в този случай натиснеш спирачка и нямаш абс и колелата блокират, съответно бокира и двигателя и при това около 3-4000 об. получава се голямо налягане в цилиндрите и рязко повишаване на температурата в целия блок, оттам е само въпрос на късмет.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Нищо му няма, ни зъб ще прескочи, ни съединител ша чупиш, нито бутало щи изкочи през капака. Ако нещо се случи в такъв момент просто си му е дошло времето и това вече го е довършило, но на една здрава и стегната кола това с нищо не може да и навреди! А до колкото разбирам ти си бил спрял но 4та е била включена и без да изключиш си пуснал съединителя и тя е угаснала. е така пък хептен нищо му няма за запис на греша е смешно да говорим въобщеПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар