Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тресене на определени обороти.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може би говори за датчика за температурата на входящия въздух в колекторите. Това е различно от MAP. Гледай дали се менят стойностите на MAP и TPS като я закачиш, запалиш и подаваш газ.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ами ефект няма,но откачиx потенциометъра на дроселовата клапа и колата заработи определено по-добре.Беше по-малка вибрацията.
      FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

zzzz323 написа:
        Ами ефект няма,но откачиx потенциометъра на дроселовата клапа и колата заработи определено по-добре.Беше по-малка вибрацията.
        там е ключа от бараката

Коментар

Дали,а може ли и някои клапан да не работи защото съм говорил с маистор и тои вика че не ми работил някои от клапаните и за това се получавала тази вибрация.има ли опция да е така.

Коментар

zzzz323 написа:
            Дали,а може ли и някои клапан да не работи защото съм говорил с маистор и тои вика че не ми работил някои от клапаните и за това се получавала тази вибрация.има ли опция да е така.
            нали над 2000 оборота проблеми няма ?къде го търсиш клапана тогава?
            zzzz323 написа:
            Клеги кажете според вас какво може да е.значи загряла или студена като дам газ и се опитам да я задържа между 1700-2000 оборота и почва да тресе мотора.Прави го на бензин и газ.Странно,но факт иначе няма проблеми в друг диапазон от обороти.
            но може да си сигурен така:-закачи я на визата и дори без да е запалена (или да е все тая) си следи показанията на ТПС-а, като го натискаш на порции - 5%, 10 % , 15% .... 95%, 100%.би трябвало да имаш положение където си го натиснал например 40 или 50% а да показва 10 или 5 %това може да се направи и с мултицет - виж в аутодата трябва да има стойностите на потенциометъра.

Коментар

Когато откачиш TPS не правиш кой знае какво. TPS и MAP сензора дават една и съща информация по 2 различни начина на ECU - първия чрез ъгъла на отваряне на дросела, а втория чрез налягането на въздуха. Приоритет има MAP сензора и ако стойностите им се разминават се взима той под внимание, а TPS се пренебрегва. В крайна сметка като така и така имаш виза, защо просто не им видиш как им се менят стойностите с подаване на газ и после пиши тук да видим.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Добре като я закача ще пиша какво е показанието мерси за помоща колеги. :D

Коментар

Здрасти И аз с интерес ще следя темата, защото и при мен има вибрации - когато е на неутрална са в 2 диапазона - между 900 и 1000 и между 1700 и 1750. На 5та скорост се появява между 80 и 90 км/час (т.е. някъде около 2200-2300 оборота) и се усеща сериозно тресене на предницата (със сигурност не е за реглаж). На няколко места ми казаха, че вероятно има нещо криво в двигателя и затова се получава резонанс (на едно място казаха, че вероятно е от биелите). Забелязал съм, че тресе повечко, когато подавам газ и набирам, а когато съвсем плавно покачвам скоростта, тресене на пера скорост едвааам се забелязва.

Коментар

И при мен има един дисбаланс в двигателя при 850-1000 оборота-гледайки стрелката на оборотомера!Това се забелязва особенно,когато паля сутрин и я оставям да загрее и оборотите да се нормализират и паднат там на 800 или колкото си е зададено,но след,като започне да слиза стрелката под 1000 об/м на 2милиметра под делението някъде= започва да прекъсва и работи неравномерно.тресе.Интересното е ,че след ,като паднат оборотите -още малко-до 800 предполагам двигателя си мърка,като котенце.Появява ми се и друг признак като цяло-при рязко подаване на газ за кртко време-на свободна(кат я "резна") се получава 1 заглъхване първоначално и след около части от секундта се появява реакцията на моето въздействие.и тва от как я имам -не е от въздушен филтър(сменян е поради причината,но без успешно) 1 год. и малко тромава ми се струва.разхода ми извън града е 7,5/100-Русе-Варна обикновенно.Мисля,че е крайно време да иде на диагностика,но не знам къде да ида???
                    BRAVA elx 1.6-16V 103hp.1996-згодна колица,лошаво-гледаща,с благ нрав,ама бърже се разлютява!!!

Коментар

И така колеги днес имаx малко време и закачиx колата всичко работи в нормите си ,но сега имам сериозен проблем излезнала е някаква грешка която няма триене и немога да разбера каква майна иска да и тегла за да изчезне.
                      Прикачени файлове

Коментар

При мен се получи скоро нещо подобно.Двигателя тресеше между 2000-2500оброта и пушеше страшно много на място.Сложих една добавка в нафтата и се оправи.Най-вероятно е била някоя дюза.Пробвай и ти с някоя добавка може и да се пооправи
                        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Колега провери си свещите. При мен между капака на клапаните се беше просмукало масло и беше напълнило отвора на свещите и колата работеше ужасно Предположение. Пак за колегата с дизела нз

Коментар

Working...
                          X